Moderator: Moderatorzy
Kiedy kupowałam Cat mate C10 była akurat promocja 50% (ok. 50 zł). Za jakiś czas dokupiłam 2-gi za ok 120 zł. W sklepach pojawiły się podwójne w cenie trochę wyższej niż pojedyncze. Klient wolał od razu kupić podwójny niż drogi pojedynczy, to dlatego nie ma ich w sklepach. Ja często kupuję w animalia.pl - jak czegoś nie ma w ofercie proszę o sprowadzenie i negocjuję cenę.Mamrot pisze:Kurcze no nie ma nigdzie tego pojedynczego Catmate c 10, a taki w sumie by wystarczył...
Witaj !basia40 pisze: Muszę umówić Filipa na czyszczenie ząbków. Niestety, trzeba będzie to robić pod narkozą. Podpowiedz na co zwrócić uwagę, na co nie pozwolić wetowi, co z podaniem insuliny
Mamrot pisze:c.d Kropkowe ratowanie... wymioty ustały po pierwszej cerenii we czwartek podanej, w piątek był wlew podskorny ale od soboty jest nieźle, je i pije sama do dziś antybiotyk, p.zapalny. Dziś pobrana rano krew jedzie na cukier, fruktozamine i tarczycowe do odleglego labu. Na miejsu zbadano nerkowe... niestety mocznik 148, kreatynina w normie... Nie wiem co w tej sytuacji robić cukrzycowo-nerkowy kot to... Narazie czekam na wyniki i będziemy decydowali o ewentualnym podawaniu insuliny, tymczasem mam podawać alusal...
Zabieg dobrze ustalić na godziny późno popołudniowe.
Rano też może być, ale trzeba zachować odstęp miedzy ostatnim posiłkiem, a zabiegiem. No i insulina. Trzeba ocenić czy podać insulinę przed zbiegiem czy po. Jak wynik poranny będzie niski można odwlec zastrzyk, jeśli wysoki podać 1/2 dawki.basia40 pisze:Umówienie się na popołudniowy zabieg raczej nie wchodzi w grę. Musimy to załatwić rano.
Maciek jeszcze nie jest cukrzykiem, zdaję sobie sprawę że wątek jest cukrzycowy, ale może warto dowiedzieć się jak postępować z otyłymi kotami którym oprócz cukrzycy grozi kardiomiopatia przerostowa serca."Kociara" pisze:Jak czytam po 3 dniach głodówki dochodzi do stłuszczenia wątroby, ale jak kot je ale w bardzo małych ilościach powodujących chudnięcie - to czy też grozi stłuszczenie ?
"Kociara" pisze:Maciek jeszcze nie jest cukrzykiem, zdaję sobie sprawę że wątek jest cukrzycowy, ale może warto dowiedzieć się jak postępować z otyłymi kotami którym oprócz cukrzycy grozi kardiomiopatia przerostowa serca."Kociara" pisze:Jak czytam po 3 dniach głodówki dochodzi do stłuszczenia wątroby, ale jak kot je ale w bardzo małych ilościach powodujących chudnięcie - to czy też grozi stłuszczenie ?
Maciek ma objawy tej choroby (mam nadzieję że sie mylę). Gdybym wcześniej poznała objawy to zamiast kontrolować cukier zabrałabym się poważnie za skuteczne odchudzenie go. Matylda musiała mieć stały dostęp do jedzenia i Maciek poużywał sobie. Eh ...teraz myślę jak go zdrowo odchudzić i co powinien teraz jeść.
"Kociara" pisze:[...]Obawiam się stłuszczenia wątroby. Jak Maciek schudnie to OK ale jak długo kot może głodować.
Jak czytam po 3 dniach głodówki dochodzi do stłuszczenia wątroby, ale jak kot je ale w bardzo małych ilościach powodujących chudnięcie - to czy też grozi stłuszczenie ?
Na razie spróbuję czegoś innego na apetyt.Mamrot pisze:. zadziałał peritol...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 262 gości