Moderator: Moderatorzy
Zakocona pisze:Z Kropcią źle.
Kreatynina 7,6. mocznik ponad 300. Elektrolity podwyższone. 32 tys. leukocytów.
Próbujemy ją wypłukać i zlikwidować mega stan zapalny.
Siedzę i wyję.
sfinks pisze:Gienio wyszedł z nastepnego kryzysu. Na kontrolne badania jeszcze za wcześnie, ale widać to po jego zachowaniu. Zaczął jeść, sierść znów zrobiła się ładna. Do leczenia oczywiście włączona została Famidyna - czy będzie musiał brać ją już zawsze? Teraz dostaje chyba dosyć duże dawki - 2 razy dziennie do 1/4 tabletki. Był też tygodniowy antybiotyk. Kroplówki codzienne do odwołania - zależy od kontrolnych wyników, które zrobimy po trzech tygodniach od kryzysu, a jeśli będzie gorzej to wcześniej.
Gienio jest niezniszczalny.
Slonko_Łódź pisze:Mam pytanie. Czy ktoś próbował soku z pokrzywy?
Siedzę i kombinuję bo jakoś nie widzę poprawy. Teoretycznie wyniki się poprawiły (nerkowe bo morfologia leci w dół). Klinicznie nie jest lepiej. Yenna zaczęła mieć problemy z chodzeniem, nie chce jej się nic. Wywiozłam ją na weekend na wieś- owszem na trawce sobie leżała chętnie ale tylko to. Apetyt do niczego, aktywność zero. Nie wiem czy to skutek osłabienia czy coś innego się dzieje przy okazji....
Yenna ożywia się po południu na trochę... Po wieczornej kroplówce już tylko leży....Zakocona pisze:Słonko, to tak jak Kropcia. Nie wstaje z posłania. Rano i w nocy trochę sie pokręci, bo zasikana podłoga, ale cały dzień tylko leży. Źle się czuje, nie zawsze da się pogłaskać.
Zakocona pisze:Nie wiem dlaczego inne koty jedzą mięso w czasie tej choroby i żyją po kilka lat z PNN, a moje rok od diagnozy odchodzą.
Zakocona pisze: I jak często można patrzeć jak odchodzą w cierpieniu.
Nie daję już rady. Wysiadam.
Slonko_Łódź pisze: Koconek- dziękuję- teraz już na pewno spróbuję pokrzywy. Yenna potas ma w normie więc to chyba nie to.....
koconek pisze:Slonko_Łódź pisze: Koconek- dziękuję- teraz już na pewno spróbuję pokrzywy. Yenna potas ma w normie więc to chyba nie to.....
tylko nie przesadź - zbyt wysoki poziom żelaza bedzie powodował uporczywe zaparcia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości