postanowił kotek nie brać więcej zastrzyków i się naprawił

Monsuch, napiszę Ci szczerze, co ja bym zrobiła. Przy tym zastrzyku o 16.00 podałabym 3 jedn. insuliny i normalnie jedzenie. Rano następnego dnia zaczęłabym o 6.00, tak jak piszesz. Podałabym wtedy jedzenie i 2 jednostki. Wieczorem postąpiłabym tak samo: jedzienie i 2 jedn. insuliny.nonsuch pisze:Tinko, bardzo dziękuję.
Przeglądam czasem tą stronę, którą mi podałaś, ale jakoś nie mogę się na niej odnaleźćmoże dlatego że wytwór automatycznego tłumacza skręca mi niekiedy zwoje mózgowe
Poważnie zastanawiam się nad podawaniem insuliny 2 x na dobę, bo wyniki od ok. 2 tygodni są kosmiczne. Wygląda to tak, jakby pies nagle przestał iść na insulinę. Poradź mi tylko, jak mam przejść na te dwa razy. Czy mam podawać 2 x 3 j, żeby było w sumie 6j tak jak do tej pory, czy zacząć od 2x2j. Teraz daję mu zastrzyk o 16, mogłabym go ustawić na 6 i 18, tylko ile dać mu dzień wcześniej, żeby się tego wszystkiego za dużo na siebie nie nałożyło?
Jadziu, dlaczego Kajtek czuje się niedobrze? Czy ma chociaż apetyt?jadziam pisze:Dzień dobry Tinko i wszystkie super dziewczyny na tym forum!
Mam takie pytanie czy ja mogę w każdej chwili dać tabletkę na odrobaczenie mojemu kotu , bo dziś pytałam swoją wetkę a ona powiedziała,że trzeba trochę poczekać bo do soboty tj 3 marca odbierał antybiotyki. Kajtek czuje się jednak nie za dobrze jest smutny i nie ma ochoty na jakiekolwiek zabawy Odebrał dziś kroplówkę choć wetka uważa,że on jest nieodwodniony Nie wiem co robić aby mu pomóc Na moje pytanie jaka może być przyczyna jego złego samopoczucia ona stwierdziła ,że sama naprawdę nie wie co mu jest![]()
I jeszcze zasadnicze pytanie do jakiego PRE musi dojść kot aby zaprzestać podawania insuliny(w/g wetki ma to być ok.130 )
Pozdrawiam i proszę o podpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości