Moderator: Moderatorzy
konsuela pisze:Anita, ja tez tak mialam kilka razy, chyba wynik zalezy od tego czy krew jest rzadsza czy gestsza i jak dlugo lezy na pasku zanim wlozysz do glukometru. Poprobowalam na sobie rozne warianty i wynik byl inny jesli krew na pasku juz wyschla...Tez tego nie rozumiem i chetnie uslysze fachowe wytlumaczenie...
Beata Szczecin pisze:...
Kotek dostaje od 24 dni enrofloksacynę i nie wiem, czy już przestać, czy nie?
20 czerwca zrobiłam badanie moczu w ludzkim labie:
posiew wyszedł ujemny, ale czy mu wierzyć? Był wykonywany w trakcie podawania antybiotyku...
Czy na podstawie tych wyników można ocenić, że stan zapalny jest wyleczony? ...
anita szczecin pisze:Dzisiaj rano coś mnie naszło, żeby "pobawić" sie glukometrem. Mam Accu-Check Active, jeszcze po babci, kilkuletni. Zmierzyłam kotu cukier standardowo: kropla z ucha na pasek włożony w glukometr - wynik 334. Wyjęłam pasek, włożyłam nowy z tego samego opakowania. Kiedy pojawił się sygnał gotowości do pomiaru, wyjęłam ten czysty pasek i włożyłam ponownie ten z krwią kota. Pokazał mi wynik zupełnie odmienny - 142! Powtórzyłam kilkakrotnie - za każdym razem wynik był miedzy 130-150. Umiecie mi to wyjaśnić? Mogłybyście sprawdzić czy u Was tak samo pokazują Wasze Accu-Checki? Może mam popsuty glukometr!!!
Maślaka szósty dzień na Lantusie 1,5 jednostki...Chyba trzeba zwiększyć dawkę, jak myślicie?
basia40 pisze:Ja u Filipa zwiększam dawkę o 0,25 U co 9-10 dni. Szybszego tempa jego organizm nie toleruje.
Pozdrawiam
ewa_i_kontra pisze:a pomyśleć, że całkiem niedawno - na poczatku maja prawie umierałam z płaczu i strachu - jak kotu zbadac cukier,podac zastrzyk itp. MUSI BYĆ DOBRZE!
ewa_i_kontra pisze:Tak więc na razie moj kot bez insuliny

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości