» Sob paź 05, 2013 18:02
Re: Kot nerkowy dla początkujących
Kochani pomóżcie, moja 10 latnia kicia aktualnie ma niewydolnosc nerek mocznik 180 , kreatynina 4,47, dowiedzialam sie,ze jelsi przeskoczy 5 choroba wmyka sie spod kontroli. Moze opowiem wszystko od poczatku, to bardzo chorowita kicia z powiklaniami po kocim katarze, ma chroniczny niezyt gornych drog oddechowych, czesto brala antybiotyki. W sierpniu, bardzo nam schudla. Poszlysmy do weta i zrobil jej badania,biochemie tez, mocznik 54, keratynina 1,9 nieznacznie podwyzszona. Dodatkowo hormon tarczycy T4 miala na poziomie 37,tez podwyzszony.Zadecydowaly lekarki,ze trzeba jej usunac zeby, aha bo oczywiscie miala wysoki poziom leukocytow, 12 wrzesnia usnieto Acce zęby. Ale przestala jesc i miala wymioty, 2 pazdzienika miala robione kolejne badania leukocyty obnizyly sie o 10 tys,ale nadal swiadcza o stanie zapalnym, T4 spadl na 35, ale pojawila sie niewydolnosc nrek, aktualnie Acka lezy kolo mnie ma podawana kroplowke juz 5 dzien. Dostaje antybiotyki co 48 godzin, nic nie je , nawet nie pije od wczoraj, jedynie co to sika, wczoraj sikla po kropelce. We wtorek umowilam ja na konsultacje w Tychach, u podobno swietnego lekarza Szymanskiego. Podpowiedzcie mi, co mam robic. Jak ja karmic? Dzieki za wszystkie rady