Moderator: Moderatorzy
Gedo pisze:alusal również ma działanie zobojętniające kwas żołądkowy i jest wykorzystywany przy leczeniu wrzodów - tylko trzeba go podawać co najmniej 2 godziny przed jedzeniem.sfinks pisze:nie mam famidyne, mam tylko ranigast, controlog i alusalnie za duża ta dawka?AlkaM pisze: Podaj mu Famidyne dzisiaj jezeli mozesz. Pol tabletki 10 miligramowej. On sie meczy.
my mamy zalecenie albo famidynę 1/4 tabl 10 mg raz dziennie
albo ranigast 2x dziennie w dawce jak piszesz:AlkaM pisze: ... 1/8 tabletki ranigastu 75 mg.
przedawkowanie środków zobojętniających kwas żołądkowy może skutkować jeszcze większymi problemami ze strony układu pokarmowego: bóle brzucha, nudności, wymioty i ogólnie bradzo złe samopoczucie - to piszę na podstawie osobistych doświadczeń kiedy wziąłem za dużo ranigastu bo myślałem że coś normalna dawka nie działa... nie życzę nikomu takich przeżyć jakie miałem potem
AlkaM pisze: famidyne zaczyna sie podawac od 1/4 tablekti 10 mg co dwa dni zwiekszajac dawke az do 1/2 tabletki dziennie .
sfinks pisze:Mycha a jak on się czuł z takimi złymi wynikami ?
mycha1 pisze:sfinks pisze:Mycha a jak on się czuł z takimi złymi wynikami ?
no niestety nie było miło. Kicia leżała bez życia, podnosiła się tylko na siku do kuwety. Prawie tydzień nic nie jadła, za to piła sporo. Teraz widać znaczną poprawę, kot właściwie zachowuje się normalnie- no może jest troszkę ospały i leniwy. Martwi mnie tylko to, że od przedwczoraj znów odmówiła wszelkiego jedzenia ( chyba z 10 puszek mam juz otwartych i próbuje jej coć wcisnąć), więc jadę na strzykawce, no i niestety do weekendu zero kupy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości