Mocz by zbadać, w tym na posiew z antybiogramem....
Moderator: Moderatorzy
amika1 pisze:bognik-Jak dokonałaś takiego spadku kreatyniny? Samymi kroplówkami? Jak się teraz kotek czuje
No właśnie nie kroplówkami , już wcześniej pisałam , kroplówki miał kot robione przez 5 dni i nocy w lecznicy, z 8,3 , po 3 dniach kreatynina spadła na 6, 2, po następnych kroplówkach już stanęła w miejscu i zabrałam kota do domu. Miał wg wet. niewielkie szanse. W międzyczasie brał antybiotyk na katar . Kroplówek żadnych , tylko semintra , bo tak wet. kazał , kot w tej chwili jest jak nowy, tz. jak stary. Zaczął jeść bez tabletki na apetyt (dostawał ćwiartkę Peritol(4mg)Wprawdzie wybrzydza , nie chce mięsa , je mokre karmy ,różnych firm, znacznie mniej pije, wiele biega , jest energiczny, chętnie się bawi.
Weterynarz dostał dzisiaj szoku jak zobaczył ten wynik , ale nadal każe ładować mu tę semintrę , a na moją sugestię , że obniże kotu ciśnienie , powiedzial , że właśnie był na
konferencji szkoleniowej , gdzie podkreślano duże znaczenie właśnie tego leku w leczeniu nerek, o hypotonii nie ma mowy , przebadano podobno wiele kotów i spadek ciśnienia ponoć jest nieznaczny.
dixie65- niestety nie miałam możliwości, może z tych co podałam uda Ci się coś wywnioskować, będę wdzięczna.
amika1 pisze:pandorcia - semintra to inna nazwa Telmisartan 4 mg.Podawałam , choć to podobno lek na nadciśnienie u ludzi. Mieszkam w Niemczech i tu występuje pod taką nazwą.
Od piątku nie podaję , bo wystraszyłam się tego nadciśnienia, a dzić wet powiedział, że to z kotami nie ma wiele wspólnego itp, kazał podawać, więc sama nie wiem, bo jak czytam to forum to już nie wiadomo komu wierzyć, fakt niezbity to taki , że wyniki mojego kicia się diametralnie poprawiły.(Ma ok 10 lat)
amika1 pisze:do bognik- zapytaj też , o ewentualne skutki uboczne , chodzi o niwelowanie nadciśnienia u kota , który nadciśnienia nie ma i tym samym powodowanie niedociśnienia, ja pytałam , ( u ludzi to lek na nadciśnienie)ale niestety mam barierę językową( rozmawiam po niemiecku , ale ze słownictwem medycznym nie radzę sobie dobrze) Może Twój wet zna jakieś medyczne opracowania na temat . Ja stosuję Semintrę w płynie ze specjalną strzykawką,dwie duże kreski na kg.kota.Lek u weta.
bognik- zapytaj też , o ewentualne skutki uboczne , chodzi o niwelowanie nadcibędza u kota , który nadciśnienia nie ma i tym samym powodowanie niedociśnienia, ja pytałam , ( u ludzi to lek na nadciśnienie)ale niestety mam barierę językową( rozmawiam po niemiecku , ale ze słownictwem medycznym nie radzę sobie dobrze) Może Twój wet zna jakieś medyczne opracowania na temat . Ja stosuję Semintrę w płynie ze specjalną strzykawką,dwie duże kreski na kg.kota.Lek u weta.
bognik pisze:Wspomniał też, że gdyby go bolało, to by było widać (miauczenie, piszczenie itp.).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości