Tinka, dziekuję.
Wetka zaproponuje Lantus, już rozmawiałyśmy o tym. Chce jeszcze czekać z insuliną z tydzień - czekamy na resztę wyników (fruktozamina, białka, biopsja z węzłów chłonnych), potem będzie konsultowac z onkologiem. Teraz wprowadziłam dietę - czyli ograniczyłam suchą karmę (jest od października na Intestinalu, teraz na wszelki wypadek kupiłam Purinę dla cukrzyków), daję często małe ilości mokrej karmy (tej najlepszej, bez konserwantów).
Jak pisałam u Agaty sa duże nacieki w czaszce - trudno określić ich typ i pochodzenie, dr Jagielski (onkolog) jednak widząc wyniki krwi plus wyniki tomografu skłania sie bardziej do przewlekłego stanu zapalnego niż nowotworu, nie możemy jednak tego wykluczyć.
Zalecano zrobienie rezonansu, jednak nie pozwolę na to - po tomografie Agatka miała zapaść, ledwo ją uratowaliśmy. Nie ma mowy na jakąkolwiek narkozę obecnie.
Steryd dostaje dlatego, że bez niego nie może funkcjonować. Wystarczy spóźnić się z podaniem (probowałyśmy rozciągać czas podawania) już ma problemy z chodzeniem. Nie może stanąć na łapkach ... najpierw na przedniej, a jak nie dostanie od razu sterydu, równiez na tylnych. Nie wiadomo na co działa steryd - czy działa obkurczająco, zmniejsza jakiś ucisk na nerw, czy też mamy tu do czynienia z czymś autoimmunologicznym (Agatki brat jest eozynofilowcem).
Pytałam wetkę, czy problemy z chodzeniem mogą być przejawem neuropatii - uważa, ze nie, nie tak to wygląda. Wyraźnie jest wtedy obolała, łapy bolą przy dotyku.
Od wczoraj znów jest gorzej - może dlatego, ze po 3 tygodniach skończyłam podawać antybiotyk (Dalacin). Wczoraj przez cały dzień nie wyszła z budki, dzisiaj od rana nie chciała jeść ... Teraz już je i chodzi - steryd zadziałał.
Jak pisałam - dostaje bardzo mało, 0,5mg Pabi-Dexamethason. Wczoraj dodatkowo musiałam podać Metacam ...
Z innych wyników - biochemia cały czas wzorcowa, czerwone krwinki w normie, za to mamy masakryczną leukocytozę

Od sierpnia leukocyty rosną, teraz od ponad miesiąca są na poziomie ponad 40tys. Na razie nie zareagowały na 4 różne antybiotyki

Tarczyca badana, w normie.