taizu pisze:Jak kreatynina systematycznie spada to na ogół znaczy, że nerki działają coraz lepiej

Z sikaniem na raty to zachowałabym ostrożność - coś kotu przeszkadza...
Nie wiem, na ile ma sens zmiana antybiotyku na słabszy, skoro pierwszy byl dobrany zgodnie z antybiogramem
Te, które bierze obecnie są dość silne, a antybiotykoterapia jest przewidziana na dłuższy czas. Więc pewnie chodzi o to, by odciążyć nieco organizm, kiedy stan zapalny już nieco ustąpi.
Antybiogramu nie robiliśmy. Jak już pisałam, sugerowałam to, ale kilku wetów stwierdziło, że przy tak silnych antybiotykach, zwłaszcza, jeśli daje się zaobserwować działanie lecznicze, to nie ma sensu. Ostatnie wyniki pokazują, że udało się trafić w ten właściwy.
A z tym sikaniem nie wiem jaka może być przyczyna...Kryształów żadnych już nie ma, wyniki moczu coraz lepsze, choć ostatnio było jeszcze trochę bakterii. Teraz już pewnie jest lepiej, skoro leukocyty spadły. Może to cewnikowanie jeszcze pokutuje? W ostatnim badaniu moczu były jeszcze erytrocyty, może cewka nadal podrażniona?
[/url]

Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy