Gedo pisze:ja wiem inaczej![]()
żelazo (chela ferr) powinnaś podawać PO jedzeniu i nie łączyć z żadnymi lekami bo będzie się słabiej wchłaniało i żelazo i te pozostałe leki.
a żelazo i tak bardzo słabo się wchłania drogą pokarmową.
[...]
radzę więc przy podawaniu żelaza kontrolować jego poziom bo jednak łatwo przedobrzyć podając nawet małą jego dawkę.
Dziękuję Gedo- zmienię Jej sposób podawania żelaza. Poziom będziemy kontrolować za tydzień- po 3 tygodniach podawania po 1/4 kapsułki dziennie (ok 4kg kota). Co do prebiotyku to na razie dostaje MultiLack- nie jest to odpowiednik azodylu, który gdzieś tu w wątku się przewinął- po prostu stwierdziłam, że przy antybiotykoterapii muszę jej coś dosypywać. Myślę o azodylu ale na razie go nie zamówiłam

Szkoda, że wątek czytasz z takiego powodu... Chociaż oczywiście Twoje uwagi bardzo się przydają takim jak ja.....
pixie65 pisze:Ale ja mam trochę niekonwencjonalne podejście i moje obserwacje oraz wynikające z nich refleksje mogłyby zostać potraktowane jako pretekst do kolejnej, niepotrzebnej wymiany zdań :wink:
Wiem, że to nie jest przyjemne i miłe ale taka wymiana zdań czasami prowadzi do bardzo konstruktywnych wniosków... A w końcu wszyscy chyba są tutaj żeby POMÓC naszym choruskom.... Dla mnie każda uwaga jest cenna. Czasami przez takie ożywione dyskusje na zupełnie inny temat dowiaduję się, że coś jeszcze robię źle. Dzięki temu mam szansę zmienić to co chrzanię zanim będzie za późno....