Wątek cukrzycowy IX

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro gru 25, 2024 12:32 Re: Wątek cukrzycowy IX

Mozna posuzkac aplikacji dla diabetykow na smartfonie, uzywalem takiej, nie pamietam nazwy, co o tyle dobre bylo, ze robil podsumowania, analizy, wykresy etc. co bylo dosc pomocne bo latwo mozna bylo ogarnac jaki byl trend z cukrem itd.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro gru 25, 2024 12:34 Re: Wątek cukrzycowy IX

Franka_f pisze:Dzięki za odpowiedź!
Czuję się strasznie zagubiona wśród tych wszystkich często sprzecznych zaleceń i zasad słyszanych od różnych osób.
Też mnie przeraża ta dawka insuliny, ale kompletnie nie wiem jakby zareagowała na zmniejszenie teraz.

To trzeba sie przekonac - zmniejsz dawke do 1 i zobacz. Wyzej nie bedzie, a pewnie nizej.

Ale generalnie to najpierw trzeba zrobic porzadna krzywa cukrowa - pomiar w domu 4x dziennie.
Obrazek

Lifter

Post » Pt sty 24, 2025 13:02 Re: Wątek cukrzycowy IX

Lifter pisze:Najprosciej wlasnie w kark i okolice. Raz ze duzo luznej skory i latwiej wprowadzi igle. Dwa, ze w wypadku miesaka - a zdarzaja sie takie powiklania po szczepieniach - wlasnie powodu nadmiaru skory latwo go usunac.

Kark to jedno z najgorszych miejsc do pojawienia się i usunięcia mięsaka. Wystarczy poczytać artykuły weterynaryjne i medianę przeżycia takich pacjentów. Mięsak szybko się rozprzestrzenia - na kręgosłup i głębiej, na kości ramienne, na szyję.

kitkunia

Od: Czw sty 23, 2025 22:21

Post » Pt sty 24, 2025 17:26 Re: Wątek cukrzycowy IX

Slusznie.
Moj blad.
Chodzilo mi raczej o to, ze nalezy sobie wyobrazic osiodlanego kota. I w te okolice nalezy robic zastrzyki.
Obrazek

Lifter

[poprzednia]