Moderator: Moderatorzy
Amanda_0net pisze:Właśnie, że czuje się dobrze.
Je, pije tyle co zawsze.
Wprawdzie mało ale nigdy dużo nie piła.
Może to jest spowodowane tym stanem zapalnym zębów?
Boo pisze:Ather pisze:Boo pisze:Dla kota z niewydolnością nerek ważniejsza jest karma z obniżoną ilością fosforu niż ograniczanie białka (które, to obniżanie, wciąż jest dyskusyjne i kontrowersyjne jako, że koty żyją białkiem zwierzęcym a bez niego koci organizm nie bardzo wie jak funkcjonować). I faktycznie po to podaje się alusal, renagel, ipakitinę itp, żeby wyłapać fosfor z jedzonego właśnie jedzenia. W Twoim przypadku, Ather, nie wiemy czy kot ma PNN i jaki ma poziom fosforu więc ciężko ordynować czy to karmę czy to wyłapywacze fosforu.
No wiesz jak na usg wyszlo -zatarta struktura nerek -no to chyba nie jest nic innego jak pnn-nerki nie dzialaja to fakt, tylko fkatycznie nie wiemy ile tego fosforu jest(paranoja żeby nie bylo probowki z fosforem w lecznicy)
A prócz tej zatartej struktury nerek cokolwiek w opisie usg więcej było?
Pierwsze wyniki krwi nie były tragicznie ale nie są pełne, mogą być niewiarygodne, nie ma morfologii by zobaczyć jak się miewają czerwonokrwinkowe parametry czyli jak pracują nerki. Nie ma badania moczu by zobaczyć jak zagęszczają mocz. Nie ma posiewu by zobaczyć czy nie ma infekcji. Kot nie miał/nie ma objawów chorobowych.
Dla mnie kot jest niezdiagnozowany. Ale praktycznie każdą wypowiedź pod swoim adresem atakujesz i jesteś na nie więc ja już sobie zamilknę.
Yagutka pisze:Możesz też spróbować pobierać mocz na wyparzoną chochlę - ja tak łapię. I bakterie można badać, u nas przy takim sposobie pobierania nie wychodzą.
Ather pisze:Yagutka pisze:Możesz też spróbować pobierać mocz na wyparzoną chochlę - ja tak łapię. I bakterie można badać, u nas przy takim sposobie pobierania nie wychodzą.
przez dopyszczne dopajanie strzykawka kot ucieka jak wchodze do pokoju-na pewno nie wysika sie przy mnie
![]()
![]()
mialam cos takiego ; http://sklep.sigmed.pl/product_info.php ... c72d47bb7e
Amanda_0net pisze:Ja daję wodę pół na pół z mlekiem. Jak nie toleruje mleka to dwaj takie do kawy chude.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości