Moderator: Moderatorzy
Zobacz proszę ten link i sprawdź:
zdjęcie 1.: kot jest za chudy
zdjęcie 2: waga jest w normie
zjęcie 3: kot ma nadwagę
zdjęcie 4: kot jest tłusty
Liwia pisze:Lantus?U nas tez sa dni, ze +5 jest wyzsze niz PRE
Czyli już nas dwie w tym zaułku
"Kociara" pisze:Aleksis no i co - Alex zjadł Cię na śniadanie. Bo moje nie bardzo dały się oszukać. Pomimo, że przez dwa dni przedłużałam im pory posiłków co 15 min. to wczoraj rano i dzisiaj urządziły mi niezłą pobudkę. Stado słoni biegające po moim pokoju.
"Kociara" pisze:Zobacz proszę ten link i sprawdź:
zdjęcie 1.: kot jest za chudy
zdjęcie 2: waga jest w normie
zjęcie 3: kot ma nadwagę
zdjęcie 4: kot jest tłusty
Witaj Flores !
Miałaś okazję oglądać moich milusińskich.
Matylda według mnie jest korpulentna. Je tylko 2 razy dziennie po 100 gr. papu i waga utrzymuje się pomiędzy 5,6 - 5,7 kg (oczywiście pomijając moje "wpadki" w postaci niewielkich ilości suchej diabetic - i cukier pięknie poszedł w górę). Wolałabym, żeby była chudsza. Jej waga optymalna to 5,0 kg.
Maciek to chyba coś między: korpulentny i tłusty - co o tym sądzisz ?
Pozdrawiam
"Kociara" pisze:Dziewczyny obecną fiolkę Lantusa używam od dwóch miesięcy. I zastanawiam się, czy zbyt wysokie wyniki Matyldy nie są od tej insuliny, która być może straciła już swoją moc. Fiolkę, a raczej pen (3 ml - 300 jednostek) trzymam cały czas w lodówce i zostało mi w niej ok 60 jednostek insuliny. Nie bardzo wiem co robić - rozpocząć nową fiolkę, czy używać dalej starą, ale zwiększyć dawkę. Czy taka nazwijmy "gorsza" insulina ale w większej ilości zadziała prawidłowo ?. Przemawia tu "moja" druga strona: ekonomiczne myślenie.![]()
mziel52 pisze:Czy jest szansa, że Lucysi cofnie się ta posterydowa cukrzyca?
Liwia pisze:Czesiek kilka razy osiagnal wynik "zdrowego" kota. I napisze o tym, poniewaz to dosc stresujaca sytuacja: wynik powiedzmy 90 i ...podac insuline? Ile podac? Kiedy podac? Testowalismy rozne opcje (nie podac nic, podac pol dawki po 4 godzinach, podac pol dawki natychmiast itp): w kazdym przypadku PRE kolejne bylo bardzo wysokie (350 i w gore). Przy ostatnim razie (pre 110) podalam zwykla dawke lantusa i jedzenia: kolejne pre bylo 320: wyglada, że dla Czeska ta wersja jest najlepsza. A pisze o tym po to, aby "nowe" dziewczyny lantusowe zastanowily sie zawczasu co zrobia, jesli pojawi sie niski wynik: ja bylam kompletnie na to nieprzygotowana psychicznie i sytuacja byla dla mnie bardzo stresujaca.
Alexis2 pisze:Liwia - teraz rozumiesz dlaczego mam obawy przed Lantusem? Boję się właśnie takich sytuacji.
Alex jest na caninsulinie i jak ma PRE np. 220 to ja już mam obawy co zrobić. Może jestem za ostrożna, ale wtedy daję mu jeść, odczekuję jakieś pół godziny i dopiero daję mu zastrzyk.
Oczywiście taki niski wynik PRE należy do rzadkości, najczęściej jest powyżej 300, a nawet 400.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości