Moderator: Moderatorzy
Bazyliszkowa pisze:Czy kota nerkowego można i należy odrobaczać?
Czytałam. I tym bardziej coraz mniej wieminkaa82 pisze:Kwestie zbyt wysokiego potasu były poruszane na str 20 tego wątku. A co wet na taki wynik?
Badania robiłam w ludzki labie (mój wet nie robi potasu), może miał na to wpływ czas? Poszukam lecznicy, która robi pełny jonogram, zobaczymy co wtedy wyjdzie.AlkaM pisze:Wysoki potas moze byc zaklamanym wynikiem. Czesto jezeli krew jest zbadana zbyt pozno od pobrania potas wychodzi wysoki.
1969ak pisze:...
Wet proponuje furosemid.
Ale jak ciąć? Bardzo rzadko w składzie podaje się poziom potasu.PcimOlki pisze:1969ak pisze:...
Wet proponuje furosemid.
Pomijając cięcie potasu z diety, chyba tylko furosemid zostaje.
1969ak pisze:Dziękuję za linki, poczytam.Ale jak ciąć? Bardzo rzadko w składzie podaje się poziom potasu.PcimOlki pisze:1969ak pisze:...
Wet proponuje furosemid.
Pomijając cięcie potasu z diety, chyba tylko furosemid zostaje.
...
Przepraszam, zapomniałam zapytaćpixie65 pisze:1969ak pisze:inkaa82 moja wet wyliczała z wagi i wyszło jej, że mam podawać kapsułkę dziennie, z kolei inna powiedziała mi, żeby nie przekraczać 1/2 (nie wiem jak to zrobić)
Mam prośbę - jak będziesz się widziała z wetką poproś ją o podanie źródła, na podstawie którego wylicza tę dawkę.
inkaa82 pisze:Pixie - zapytywałam dla 1969ak, Hermes nie ma problemów z potasem (chociaż jest blisko górnej normy). Ale z tego co widzę, co wet to inna opinia, więc zawsze warto przekonsultować z kilkoma nim podejmie się decyzje o wprowadzaniu nowego leczenia.
inkaa82 pisze:Co do D3 i Wit A w syropku z żelazem mój wet stwierdził, że w takich dawkach nie powinny wywołać żadnych niepożądanych skutków. Stosuje ten preparat u kotów z pnn i do tej pory nic sie niepokojącego nie działo.
inkaa82 pisze:Ja właśnie czekam na wyniki krwi i zobaczymy, czy po tyg. suplementowania żelaza (Chella) będzie wogóle jakaś zmiana.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości