pixie65 pisze:....
Poza tym - sposób suplementowania żelaza pozostałby taki sam.
Z wyjątkiem sytuacji gdyby pominięte badania wykazały nietrafność podejrzenia.
Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:....
Poza tym - sposób suplementowania żelaza pozostałby taki sam.
PcimOlki pisze:Olek:
- dzisiejsze badanie moczu (2010-12-04) nie potwierdza obecności erytrocytów w bezpośredniej widoczności (false positive na pasku), wykryto obecność komórek nabłonków nerkowych w ilości 4-5 wpw.
wjwj1 pisze:PcimOlki pisze:Olek:
- dzisiejsze badanie moczu (2010-12-04) nie potwierdza obecności erytrocytów w bezpośredniej widoczności (false positive na pasku), wykryto obecność komórek nabłonków nerkowych w ilości 4-5 wpw.
Jesteś pewien iż na pasku był wynik fałszywie pozytywny? ...
PcimOlki pisze:- badanie moczu z 2010-11-27 wykazało znaczną ilość erytrocytów - prawdopodobnie false positive
wjwj1 pisze:PcimOlki pisze:- badanie moczu z 2010-11-27 wykazało znaczną ilość erytrocytów - prawdopodobnie false positive
Fałszywie pozytywny z badania pod mikroskopem? Niby można erytrocyty pomylić z kroplami tłuszczu ale jak ktoś się zna to chyba nie bardzo
PcimOlki pisze:wjwj1 pisze:PcimOlki pisze:- badanie moczu z 2010-11-27 wykazało znaczną ilość erytrocytów - prawdopodobnie false positive
Fałszywie pozytywny z badania pod mikroskopem? Niby można erytrocyty pomylić z kroplami tłuszczu ale jak ktoś się zna to chyba nie bardzo
Gdzie napisałem, że badanie z 2010-11-27 było robione mikroskopem? Dziś było.
wjwj1 pisze:PcimOlki pisze:wjwj1 pisze:...
Gdzie napisałem, że badanie z 2010-11-27 było robione mikroskopem? Dziś było.
Ano tutaj, co prawda piszesz iż badanie było paskiem ale nijak samym paskiem być nie mogło.
http://90.156.65.160/olek_rf/mocz.html
20-30 wpw wygląda "bardzo mikroskopowo". Pasek to nie jest. Raz widziałem że ktoś zamieścił wyniki z jakiejś maszyny która zliczała to co się normalnie określa pod mikroskopem, ale nazwy nie pamiętam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości