Moderator: Moderatorzy
kikin pisze:który dokładnie rodzaj z insulinówek dostępnych na tej stronie byłby najlepszy do podawania Levemiru?
http://diabetyk24.pl/igly-i-strzykawki-o_c_97_1.html
sheridan pisze:Czy mogę prosić osoby używające Levemiru o podanie jaki konkretnie ten Levemir macie, tzn. co jest na etykiecie? Jutro jadę do weta i chcę być przygotowana do rozmowy.
kikin pisze:ja przygotowuję się do rozmowy w sobotę - jak mi się lekarka na Levemir nie zgodzi to nie wiem co zrobiędoradźcie coś, jak rozmawiać? może wypowie się ktoś kto lekarza do Levemiru przekonał?
Mamrot - czy one mają zaznaczone połówki?
kikin pisze:jeszcze jedno pytanie
(cały czas przygotowuję się psychicznie do rozmowy z wetem)
początkową dawkę Levemiru ustala się na 0,25 lub 0,5 na kg w zależności od wyników uzyskiwanych na caninsulinie?
Lili pisze:Ciezko cokolwiek tu znalezc, a szukam jakis norm co do badan glukozy - mianowicie, do jakich wartosci moze skoczyc ona w mocnym stresie u weta? A przy jakich mimo stresu nalezy sie martwic?
Udalo mi sie narazie tylko znalezc, ze zesntresowany kot moze miec powyzej 200, ale do jakich wartosci mozna uznac, ze kot byl w sporym stresie, a kiedy nawet mimo stresu wynik jest za wysoki?
Lili pisze:A gdzie w Krakowie mozna wykonac takie badania? Czy ktoras klinika robi je u siebie czy jest tylko opcja wysylki do jakiegos labolatorium? I jaki jest mniejwiecej koszt takiego badania? Bo to tez dla mnie dosc istotne
A no widzisz, spadek niesamowity. Te 2 jednostki to też za dużo. Przy 120 mg/dl 2 jednostek Canisuliny też bałabym sie podać.kikin pisze:pomiar z przed chwili - 120![]()
rano na czczo było 417, dostał jeść tylko rano, no i teraz za chwilę mu dam
podam chyba 2 j żeby już nie mieszać
do soboty na tych 2 pojedziemy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości