Jahoda pisze:...
Czy te badania (chodzi mi o krew) wykonywane są w każdym laboratorium czy mam szukać jakiegoś specjalistycznego?,
Czy muszą być robione na czczo, rano ? można je zrobić w lab. dla ludzi ?
Badania nie są jakieś wyjątkowo specjalistyczne- w Łodzi nie spotkałam jeszcze labu, który by któregoś z nich nie robił. Badania krwi należy robić po przegłodzeniu- niekoniecznie na czczo- my jeździmy wieczorem- Yenna rano je śniadanie a potem jak jestem w pracy ma wszystko schowane.
Jahoda pisze:Natychmiast wdrożyłam Renal ale po 2 dniach podawania ma potworne rozwolnienie. Dzisiaj zakupiłam k/d. ...
Daj sobie spokój z tymi karmami specjalistycznymi- chce jeść Felixa- bardzo proszę. Tylko tak jak napisał PcimOlki- kup Alusal (tylko bez smaku- są miętowe też, i nie ten do ssania tylko do połykania) i mieszaj z karmą. Kaszmir MUSI jeść bo bez jedzenia za chwilę nie będziesz miała kogo leczyć.
Jahoda pisze:Czy jak mam badanie USG nerek z przed roku to i tak muszę robić teraz ?
To tak jak byś miała test ciążowy sprzed roku i po jego wyniku oceniała czy dzisiaj jesteś w ciąży

Musisz robić USG jednym słowem.
Jahoda pisze:Czy te badania krwi można robić pomimo wdrożonego leczenia ?
Wszystko poza posiewem- tak. Do posiewu trzeba przerwać antybiotyk i odczekać chociaż parę dni.
pixie65 pisze:Chociaż z dwojga złego (bo kolistyny nerkowemu kotu nie zdecydowałabym się podać) to już może ta szczepionka lepsza...
Wet nie miał uwag co do możliwości zastosowania tego antybiotyku?
Dzisiaj Ci powiem jakie wet miał uwagi bo dopiero dzisiaj idziemy. Kolistyna, Polymyxin B i gentamycyna to jedyne w ANTYBIOGRAMIE na co reaguje szczep Yenny (poza tymi oznaczonymi ścisłymi wskazaniami). Gentamycyna wiem, że odpada- jej ja bym nie podała. Kolistyny nie znam....
pixie65 pisze:Ja bym jednak przemyślała sprawę furaginu. Może warto podawać go z żurawiną albo cebionem (żeby trochę zakwasić).
Pogadam dzisiaj o tym co robić w czasie oczekiwania na szczepionkę. Yenna ma Ph 5-5,5 więc kwaśny. Długo byłam fanką furaginum ale efektów ostatnio nie było... A z tym Uro- Vaxom- on działa jakoś inaczej niż autoszczepionka?
I ponawiam pytanie o
odrobaczanie- odrobaczacie czy nie? A jeżeli tak to czym?
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.
Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker