Moderator: Moderatorzy
sheridan pisze:Cukrzyca posterydowa - to się zdarza i to nierzadko. Zwykle jednak nie po jednym zastrzyku jak u nas.
Możesz kupić w aptece paski do badania moczu - będziesz od razu wiedzieć, czy jest cukier w moczu.
Zrób morfologię i biochemię. Kot powinien być na czczo.
ewa_i_kontra pisze:Wiem, że lepsze sa igły U100. Tak?
ewa_i_kontra pisze:Musze kupić paski ketonowe, gdzie je kupic?
ewa_i_kontra pisze:Na pewno będe potrzebowała pomocy jak z tym uchem sobie poradzić, przeciez to ucho jest tak cieniutkie ze tej zylki praktycznie nei widać. Teraz kot po tych ostatnich badaniach jest bardzo nerwowy, może jak dostanie pierwszą insulinę, to sie uspokoi. przeraża mnie to wszystko bardzo.
ewa_i_kontra pisze:a co z glukometrem? jaki?
"ewa_i_kontra, niestety w najbliższym czasie będę pisała tylko z doskoku. Właśnie dojrzałam, że z tymi karmami coś Ci się pomyliło. Koty potrzebują na suchej karmie większych dawek insuliny, a nie na mokrej.ewa_i_kontra pisze:Nagrody - nie sucha karma - ok, tylko boje sie jej teraz podac cokolwiek innego niz sucha karma dla diabetyków, czytałam, że lepiej dawac mokrą, ale wtedy trzeba zwiekszyc insulinę. Ale spokojnie, dzis bedzie pierwsza insulina, będzie tylko lepiej i dam sobie rade ze wszystkim.
Beata Szczecin pisze:Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam paski które badają kilka parametrów w tym również glukozę. są wystarczająco dokładne czy kupić tylko do pomiaru glukozy? A jeśli wyjdzie glukoza to jest to pewność cukrzycy czy tylko prawdopodobieństwo? I co wtedy robić dalej?
Beta77 pisze: Polecił bym podawała jej coś takiego Amlozek (wskazany do leczenia nadciśnienia) oraz Glipizid (obniża cukier). Powiedział, że wykonane przeze mnie pomiary nic nie dają poza tym, że można z nich odczytać iż podana dawka insuliny nie spowoduje zbyt dużego spadku cukru.
Co może oznaczać wynik 272mg/dL
"Kociaro" czy mogę napisać do Ciebie na PW??
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości