PcimOlki pisze:Obawiam się że bardziej potrzebujecie dobrego weta.
Jaki jest poziom fosforu w surowicy, że pozwalacie sobie na Catosal![]()
![]()
![]()
Jaki jest poziom potasu i sodu![]()
![]()
(co znaczy, jakim płynem kroplówa i dlaczego tym?)
Jeszcze mógłbym podobnych 10 pytań zadać, co oznacza, że z napisanych przez ciebie informacji wynika, że kot jest źle prowadzony.
ad weta o specjalnie poleciałam do dr Rity Lorenz którą uważam za najlepszą we Wrocku i jej we wszystkich sprawach zawsze ufałam jak nikomu innemu. Nie wiem czy kot jest dobrze czy źle prowadzony bo dopiero pare godzin temu dowiedziałam się co się właściwie dzieje - nigdy w życiu nie miałam styczności z nerkowcami. Dlatego właśnie tu trafiłam żeby szukać porad i opinii. jeżeli uważacie że coś jest nie halo to porozmawiam z nią a jak będzie trzeba to też zwrócę się do innego.
ad morfologii to dr Rita twierdzi że nie jest najgorzej, wszystko jest w normie z wyjątkiem:
%limf -11% (norma:12-45) czyli nisko
%gran 85,4% (norma:35-85) - wysoko
MCV 58,1 fL (norma: 39-52)- wysoko
MPV 10,1 fL (norma 5-9) - wysoko
do tego jakieś wykresy i jeszcze na oddzielnym wyniku mam ten mocznik, crea (mówiła co to ale zapomniałam) i GLU (glukoza?) 109 mg/dl
do kroplówek mam takie: NaCl i taką sól fizjologiczną: http://www.baxter.com.pl/downloads/char ... Baxter.pdf
w razie czego mogę zeskanować ten wynik badania- ja serio póki co jeszcze nie mam bladego pojęcia na co mam patrzeć