Moderator: Moderatorzy
basia40 pisze:Na insulinie Levemir jesteśmy 8 dzień. Obecna dawka to 2 x 1,75j. Przeglądam wyniki PRE i zastanawiam się dlaczego są takie różnice między porannym a wieczornym.
basia40 pisze:Mam nadal wątpliwości co do ilości podawanej karmy. Nie jest to za mało dla kocia ważącego 6,2 kg? ... Z drugiej strony od trzech dni trzeba go zawołać na II śniadanie. Wieczorem jest trochę inaczej. Po dwóch godzinach zaczyna sępić. Czy naprzemienne podawanie tych dwóch karm nie spowoduje skoków cukru?
magaaaa pisze:Witam,
oto wyniki biochemii mojego tymczasa Garfielda:
AST (GOT) 58,4 U/L
ALT (GPT) 56,2 U/L
Kreatynina 0,7 mg/dl
Mocznik 20,7 mg/dl
białko całk. 6,7 g/dl
albuminy 23,7 g/l
Fruktozamina 440,9 umol/l
Czy powinnam się niepokoić?
Kot jest u mnie od tygodnia, zabrany ze schroniska skrajnie wychudzony, wymiotujący.
Wymioty ustały, chociaż wymioty rzekome dalej wystepują. Kot przybrał 20dkg, ustąpiła apatia.
Miał też gigantyczne nadżerki w pyszczku, ale te bardzo szybko i ładnie się leczą.
Obecnie jest na baytrilu (jutro ostatnia dawka), co drugi dzień dostaje ornipural.
Czuję się nieco spłoszona ta fruktozaminą...
Na wyniku z laboklinu mam napisane, ze norma to <340...
klf pisze:Czy to może być reakcja na podanie insuliny ? albo powiększone nerki czy wątroba ?
sheridan pisze:Jak ma cukrzycę, to mu szkodzi, na pewno.
Ja osobiście podejrzewam, co więcej, że urinary przyczyniło się do cukrzycy Prosika. Gdyby nic się z trzustką nie działo wcześniej, pewnie jeden zastrzyk sterydów może nie wywołał problemu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości