Moderator: Moderatorzy
Przekazałam Twoje pytanie na wszelki wypadek swoim wetom i czekam na ich odpowiedźGedo pisze:Tinka07 a czy Renagel można podawać razem z innymi lekami?
Zakocona pisze:Przeczytałam ulotkę alusalu i nie widzę, żeby ten lek wpływał na wchłanianie wszystkich leków. producent pisze o gorszym wchłanianiu niektórych antybiotyków. Rubenal i azodyl nimi nie są.
Gedo pisze:u nas również nie ma mowy o rezygnacji z kroplówek po wprowadzeniu azodylu - a wręcz po ostatnich wynikach kiedy parametry nerkowe skoczyły w górę wróciliśmy na razie do codziennego nawadniania.
co do fortecoru - czy Twoje koty mają mierzone ciśnienie? tzn na podstawie czego masz dobraną dawkę fortecoru?
zapytam dr Neski o fortecor przy kolejnej kosultacji - ale ponieważ nie mamy żadnych możliwości zmierzenia kotce ciśnienia a dr Neska konsultuje nas niestety tylko wirtualnie - wątpię żebyśmy zdecydowali się na wprowadzenie tego leku - ale zobaczymy co powie dr Neska...
Gedo pisze:coś nie mogę znaleść w sieci ulotki fortecoru![]()
czy to lek ludzki czy weterynaryjny?
Gedo pisze:coś nie mogę znaleść w sieci ulotki fortecoru![]()
czy to lek ludzki czy weterynaryjny?
kordonia pisze:A jelsi wyniki krwi pokazuje niski mocznik i kreatynine, dobre wyniki wątrobowe, ale w badaniu moczu oprcz leukocytów i bakterii wyszło białko , mianowicie 30-60mg%, to czy taki kot juz jest "nerkowy"?
Bo moja wetka kaze go dac na Renal i Ipakitine od razu.
A ja mam wątpliwosci...
Użytkownicy przeglądający ten dział: anna1402 i 47 gości