strzykawki U100 już mam namierzone
paski dziś kupię
http://www.domzdrowia.pl/41102,keto-dia ... moczu.html takie mają być?
jak i ile razy dziennie mierzyć? ma znaczenie ile od podania insuliny? mogłabyś mi Liwio coś więcej na temat posługiwania się paskami powiedzieć?
na początki drogi tak jak my jesteśmy, czy poza dniami robienia krzywej, wystarczyłoby gdybyśmy mierzyli kotu cukier ranno na czczo, po czterech godz od podania insuliny i wieczorem tym samym schematem? w sumie byłby 4 pomiary?
zgadzam się, że ta dawka jest za duża i na pewno będziemy dążyli do jej zmniejszenia, wet też to mówił. Choć pewnie powinno to inaczej wyglądać, czyli zaczynać od jak njmniejszej dawki i ew zwiększać, tak?
próbowałem też znaleźć innego weta, nawet kilku obdzwoniłem, ale jak usłyszałem, że najlepsze i koniecznie suche jedzenie bo lepsze i się dłużej trawi to podziękowałem, mój przynajmniej mówi że mokre jedzenie jest jak najbardziej ok, nie nęka mnie na suche i poza tym do tej pory wiele moich zwierząt z różnych sytuacji wyprowadził i nie było powodu, żebym mu nie ufał, choć oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że to, że wet jest dobry w jakiś sprawach to nie znaczy, że na cukrzycy się zna