Wątek cukrzycowy VIII

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon kwi 22, 2013 22:46 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Kochani,

na czytanie nie mam na razie czasu. Pracuję nad małą niespodzianką dla Was. Dajcie mi proszę trochę czasu. Mam nadzieję że przez kilka następnych dni poradzicie sobie sami.

Pozdrawiam ciepło
Tinka

EDIT: Hmm, chyba trzeba będzie założyć nowy wątek. Nie wiem, do ilu stron ponad 100 moderacja będzie nam przychylna...
Ostatnio edytowano Pon kwi 22, 2013 22:49 przez Tinka07, łącznie edytowano 1 raz
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pon kwi 22, 2013 22:49 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Karolcia i Dziki pisze:
OKI pisze:Tak, ten dentisept. Ja kilku kotom podawałam, żaden nie miał ślinotoku, natomiast z chęciami to już baaardzo różnie było :roll:

Dzięki! Nabędę!

agnesos pisze:Ja mam dwa koty jeden ma SUK samiec sterylizowany, i ta moja obzarta kotka, od samego początku jadą na suchej karmie i są tak do niej przyzwyczajone ze wczoraj nie mogłam zasnąć do 3 w nocy tak się tłukły w kuchni pod szafką a o 6 musiałam wstać, wiec nasypałam troszkę do michy i w koncu dały mi spokój, wiec szukam bezbozowej karmy tak jak czytałam na forum żeby oszukać koty podmienić im zamiast ROYALA

Ten kot z SUK to też nie powinien suchego jeść. Mój ma SUK i cukrzycę :roll: Suchego nie je.

Dlatego tak jak mówię będę powoli odstawiać suchą karmę, aż przywykną do mokrego jedzonka, tylko najpierw będę kupować stopniowo i sprawdzać co im będzie smakować, bo to wybredne bestie, najlepiej jadły by tylko surową wołowinę, i surowe piersi z kurczaka ! I swoje ulubione puszki z gourmeta mogłyby wcinać na okrągło, takie niedobre, więc pora na pewne zmiany DLA ZDROWIA, już im to mówiłam ale odpowiedziały że nie chcą hehehe

agnesos

Od: Czw kwi 18, 2013 19:52

Post » Pon kwi 22, 2013 22:53 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Karolcia i Dziki pisze:Na SUK polecam to: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/animonda_integra/nerki_kamienie_moczowe_integra/32226
Albo też dodajemy do zwykłej karmy to: http://www.czterylapki.pl/kot/higiena/witaminki/regis_vetfood_lmethiocid_urocid_preparat_dla_psow_i_kotow_choroby_drog_moczowych,p2040334699

Mój kot całe lata jadł mega-drogą RC Urinary mokra oraz HD suchą i gó..o nam to dało :evil:

Ja kupuje TROVET Urinary Struvite Diet ASD 175g za 5,50 zł wychodzi taniej chyba i nawet wcinają.

agnesos

Od: Czw kwi 18, 2013 19:52

Post » Pon kwi 22, 2013 23:03 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Założyłam jednak nowy wątek cukrzycowy właśnie przed chwilą: viewtopic.php?f=36&t=152554

Piszcie poroszę tam :D

Paaa
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Wto kwi 23, 2013 2:11 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Hej ho ja tu na starym tylko dodam ze chyba znalazłam strzykawki
http://medserwisdiagnostyka.pl/pl/p/Str ... -sztuk/125
piszę chyba bo ledwo patrze na ooczy ide spac :)
doobranoc
Ostatnio edytowano Śro maja 01, 2013 17:07 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zamykam

^..^fuksj@

Od: Sob lis 10, 2012 2:15

[poprzednia]