Chory pęcherz u kotki 14 miesięcznej Bejbi jest źle

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw mar 01, 2012 14:18 Re: Chory pęcherz u kotki 14 miesięcznej Bejbi jest źle

Ile się czeka na posiew i czy jest jeszcze sens po 3 podaniach antybiotyku w zastrzyku.Wynik nie będzie zafauszowany?Nie zrobiłam tego bo nie chciałam dawać głupiego jasia przy słabych płytkach :( Na posiewy ze skóry czy z kupy najkrócej czeka się 10 dni.Nie wiem jak przy posiewie moczu.Podobno można dać na posiew mocz złapany jak kot sika ze środkowego strumienia.Ktoś na forum pisał,ale jej kotka dużo sika,a tu trzeba czekać długo i jak mi w nocy zrobi nie da rady bo mocz trzeba szybko zanieść.Może lepiej weta zapytam bo idę się dowiedzieć co zrobić,jak pół zastrzyku poszło poza kota.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw mar 01, 2012 14:26 Re: Chory pęcherz u kotki 14 miesięcznej Bejbi jest źle

na antybiogram u nas czeka sie 3dni....a mocz do rana powinny byc wyniki.Jesli nie moze się wysikac ,to moze miec i kamień w cewce...róznie....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 01, 2012 14:29 Re: Chory pęcherz u kotki 14 miesięcznej Bejbi jest źle

BOZENAZWISNIEWA pisze:na antybiogram u nas czeka sie 3dni....a mocz do rana powinny byc wyniki.Jesli nie moze się wysikac ,to moze miec i kamień w cewce...róznie....

To bardzo szybko 8O

zamykam na prośbę Aut roki
alix76
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

[poprzednia]