Mam 2 koty z pnn. U kotki problem jest spadek wagi Mirataz/mirtagen się nie sprawdza. Wet wspominała o preparacie Eluracat, który nie jest w Polsce dostępny. Czy komuś udało się zakupić i wypróbować Eluracat?
Kotka w lutym będzie miała 16 lat. Wyniki poza nerkowymi są ok (nadania co 2 m-ce)Waga spadła po problemach z wrzodem rogówki i stresogennymi zapaleniami pęcherza. Teraz waha się +/- 4kg i walczymy by nie spadała, bo kotka je niewiele. 1/8 tabl.mirtagenu co kilka dni zachęca ja do jedzenia, ale zaraz kupa robi się rzadka...
My też mamy problem z brakiem apetytu kotka, jednak on ma PNN i IBD. Próbowaliśmy mirataz, relanium bez sukcesu. Jedyne co działało to peritol, jednak nie podajemy bo miał po tym problem z żołądkiem i jelitami… może u Was się lepiej sprawdzi?
U mnie olejek CBD dla zwierząt w stężeniu 3% podbija apetyt u kota nerkowego, ale wiem że nie na wszystkie koty to działa. Spróbować warto w każdym razie - są CBD na olejach rybnych i bezsmakowych, w zależności od tego jakie kot bardziej preferuje