Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw wrz 19, 2024 20:19 Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

Drodzy,

Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Otóż, po podaniu zawiesiny, a nawet w trakcie kot się dławi, musi odkasłać, jakby go drażniło, muszę podać smaczka w kremie, żeby mu przeszło. Pojawia się kaszel i wymioty. Odstawiłam na próbę i brak kaszlu, wymiotów, nie wiem, co myśleć, wyniki stabilnie, 1 stopień niewydolności. Polećcie proszę coś, może są jakieś nowości, stosuję Nefroloxan plus Pronefra, czytałam o niej same pozytywy, wolałabym jej nie odstawiać :( No i jest biegunka, jak po wszystkich wiązaczach w kapsułkach, typu Nefrokrill, Renalvet. Kaszel i wymioty pojawiają się z różną częstotliwością, po pawiku za chwilę kot jest w stanie coś zjeść. Pozdrawiam

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Nie wrz 22, 2024 0:01 Re: Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

Często preparaty z weglanem wapnia powodując problemy
A w wynikach nie masz przekroczonego wapnia ?

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Nie wrz 22, 2024 9:36 Re: Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

Nie pomogę, bo u mnie tak samo. Od końca października, jak trafił do mnie Hokko z PNN, stosujemy tak jak Animus wylapywacze fosforu. Głównie Nefroloxan.
W zeszłym tygodniu pojawiła się rzadsza brzydka kupa. Hokko nawet nie chciał jeść, izolował się. Zatosowałam Alugastrin i lakcid, jest trochę lepiej. Kupa może nie worcowa, ale poza tym kot czuje się dobrze.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie wrz 22, 2024 11:13 Re: Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

A czym karmicie swoje nerkowce?
Bo stosowanie wyłapywacza fosforu z karmy ma sens o ile karmicie koty mięsem.
Dodawanie "wyłapywacza" do np pokarmu dietetycznego, ze znacząco obniżoną zawartością fosforu jest bezzasadne.
Ja podawałam moim nerkowcom ipakitine (nie było wówczas innych preparatów), ale one do końca jadły wołowinę, mowy nie było o czymś innym. Kontrolowałam poziomy wapnia, nic się nie działo. Sensacji tego typu też nie zaobserwowałam.

Nie wiem, może dieta w połączeniu z wyłapywaczem ma jakiś związek z kłopotami gastrycznymi?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie wrz 22, 2024 12:11 Re: Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

Dieta ta sama od października, jak do mnie Dyniek trafił. Z mięsa dostaje indyka, bo lubi. Surowy, lub lekko sparzony .
Leki też bez zmian :D .
Szczęśliwie wyniki Też, ale w kierunku pogarszania się, wszak bardzo nieznacznie.
Zachowuje się jak zdrowy kot.
Je za trzech .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie wrz 22, 2024 12:26 Re: Pronefra_wymioty po dłuższym stosowaniu_biegunka

To wyłapywacze fosforu dodawałabym tylko do mięsa (bo rozumiem, że oprócz mięsa dostaje też inne jedzenie?).
Tak w ramach eksperymentu
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36