Dzień dobry,
chciałabym dodać ważna informacje dotyczącą podawania kapsułek NEFROLOXAN, jestem po rozmowie z firma Vebiot która jest producentem tego leku,
mam potwierdzenie ze kapsułki można podawać w całości ponieważ osłonka rozpuszcza się całkowicie w żołądku zwierzaka
w tym wątku już ktoś z Was napisał ze producent odpisał iz kapsułka jest całkowicie wchłaniana i ja to potwierdzam,
w zaleceniach na opakowaniu tego leku jest podana informacja ze Podawać zawartość kapsułki. Wymieszać z pokarmem. Otoczkę wyrzucić, Bardzo się przestraszyłam bo byłam już po dwukrotnym podaniu tego leku
niestety u mnie wymieszanie z pokarmem nie wchodzi w grę, ponieważ kotka HELENA jest w stanie leczenia po ekstrakcji 16 zębów, i słabo u koteczki z jedzeniem wiec nie ma możliwość żeby CAŁĄ zawartość kapsułki zjadła wraz z pokarmem. Pomimo znieczulenia ogólnym wziewnym trochę siadły jej nerki stad zalecenie podawania NEFROLOKSAN-u przez 10 dni, i dla mnie najwygodniej jest podawanie bezpośrednio do pyszczka (ta opcja dla mnie jest najbardziej skuteczna pomimo wielkości tej kapsułki)
mam nadzieje ze ta informacja komuś się przyda, jestem na tym forum od dzisiaj wiec przepraszam jesli ten post wpadl nie na ten watek co trzeba , zaczynam dopiero, nie wiem jesze jak to wszystko tu dziala