» Pon kwi 13, 2015 18:46
Kot Felv+ i pnn - przestał jeść - proszę o rady
Witam,
mam tymczasa Maurycego z podejrzeniem białaczki - testy paskowe dodatnie, test PCR ujemny ( testy będziemy powtarzać ) i pnn. Kot jest u mnie od dwóch miesięcy, Pnn stwierdzono jakieś 6 tyg temu. Kot zaczynał od kreatyniny 2,3 i mocznika 146, badania z wczoraj to kreatynina 2,2 i mocznik 80. Jest na leku obniżającym ciśnienie i karmie nerkowej
Od kilku dni zauważyłam spadek aktywność, kot bardziej osowiały.
Wczoraj odmówił jedzenia, były wymioty. Byłam u weta wyniki nerkowe te co powyżej, podwyższone leukocyty. Dostał antybiotyk i lek przeciwymiotny, wlew podskórny, sód, potas w normie, nie było gorączki, dziąsła różowe brzuch niebolesny.
Trochę zjadł, ale kurczaka, na karmę nerkową nie reaguje. Dzisiaj znowu wizyta u weta, dostał też witaminę B12 na poprawę apetytu, dzisiaj była gorączka 40 st. Coś tam zjadł, ale znowu mało. Chudnie - w ciągu 10 dni spadł o 300 gr
Czy można mu jeszcze jakoś pomóc? kot pije i sika, ewentualna białaczka ogranicza możliwości lekowe
Bardzo się martwię czy to nie są początki FIP ( koty białaczkowe są bardziej podatne ), mam lekką obsesję na tym punkcie.
Może ktoś coś .... to taki fajny kot