EPO - Rzeszów

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro maja 01, 2013 9:45 EPO - Rzeszów

Witam

Czy ktoś sie orientuje, gdzie w Rzeszowie można dostać erytropoetyne??? Potrzebna dla kota.

bohumil

Od: Śro maja 01, 2013 9:32

Post » Śro maja 01, 2013 11:21 Re: EPO - Rzeszów

Moim zdaniem lepszym preparatem niż EPO/eprex/itp.(erytropoetyna) jest aranesp (darbepoetyna alfa).
Problem z eprexem jest taki, że jego podawanie bardzo często indukuje u kotów powstawanie przeciwciał. I nie dość, że sam preparat przestaje działać to jeszcze te resztki erytropoetyny, które są produkowane "w kocie" zostają zniszczone.
Aranesp rzadko wywołuje taki problem.
W każdym razie jeśli chodzi o potwierdzone badaniami przypadki.

O zamawianiu:
Aranesp można zamówić do apteki bezpośrednio z Amgen.
Zadzwoń albo napisz maila do Amgen i zapytaj, z którą apteką w Twojej okolicy współpracują (w niektórych aptekach nie wiedzą co to aranesp i/albo boją się zamawiać).
Zamówienia przyjmowane są od poniedziałku do czwartku w godzinach: 8.30-17.00, w piątek od 8.30 do 14.30 pod nr telefonów:
Tel: (22) 581 30 17
Fax: (22) 581 30 04
Mail: eu-cee-pl-zamowienia@amgen.com

Aranesp jest w ampułkostrzykawkach w różnych dawkach: aranesp10 to 10 mikrogramów (czyli nieco więcej niż pojedyncza kocia dawka [6,25-6,75]). Kosztuje około 100zł.
Aranesp20 to 20 mikrogramów czyli nieco ponad trzy kocie dawki. Kosztował ostatnio jakieś 190 zł.

I do niego (albo do EPO) koniecznie trzeba zacząć suplementować żelazo.
Ja polecam preparat chela ferr bio-complex.

edit: wykasowałam nieaktualny numer telefonu
Stona Amgen Polska:
http://www.amgen.pl/kontakt/zamowienia_ ... uktow.html
Ostatnio edytowano Pon sty 27, 2014 18:03 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sty 27, 2014 16:35 Re: EPO - Rzeszów

Ciekawe, wogóle się z tą firmą nie mogę skontaktować, dzwoniłem, emaile wysyłałem ...

niketunedtom

Od: Nie sty 26, 2014 23:16