KONIEC Misz-masz DOKŁADKA kosmetyków

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt wrz 18, 2020 19:51 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

milu pisze:Proszę 30a, 33a tusz, 36a, i przygarnę 5f. Czy mogę zrobić przelew a rzeczy wędrują na kupkę i czekają?

Dziękuję :1luvu: jasne , że tak :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt wrz 18, 2020 22:33 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Maluchy zostały wczoraj odpchlone i wyszło z nich dziesiątki pcheł :strach: dzisiaj rano było sprzątanie pchlich truchełek, brr..
Kotusie dostały tymczasowe imiona Tobiś i Tinka (doroślej Tobiasz i Tina :wink: ), Tobiś ma mniejszy brzuszek i zaczął ładnie się bawić piłeczkami i drapaczkiem. Próbuje też zaczepiać siostrzyczkę , ale biedusia nie ma jeszcze na tyle siły żeby z nim szaleć. Tinka zaczęła sporo jeść, biedactwo nadrabia okresy niedojadania :( Daję jej kilka razy dziennie małe porcje, podaję też kilka kropel espumisanu dla niemowląt bo biedusia ma jeszcze duży brzuszek. Tobiś waży 1300 g, Tinka 600 g :( wet określił ich wiek na 3,5 miesiąca. Obydwoje dostają też krople do oczu. Tobiś zacząl dzisiaj miauczeć , Tinka otwiera buźkę , ale nie wydaje dźwięków. Martwię się czy ona nie ma wad rozwojowych, ale na razie wstrzymamy się z badaniami. Poczekamy aż trochę się wykuruje i dopiero wtedy zdecydujemy co dalej.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Sob wrz 19, 2020 12:09 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

ametyst55 pisze:Maluchy zostały wczoraj odpchlone i wyszło z nich dziesiątki pcheł :strach: dzisiaj rano było sprzątanie pchlich truchełek, brr..
Kotusie dostały tymczasowe imiona Tobiś i Tinka (doroślej Tobiasz i Tina :wink: ), Tobiś ma mniejszy brzuszek i zaczął ładnie się bawić piłeczkami i drapaczkiem. Próbuje też zaczepiać siostrzyczkę , ale biedusia nie ma jeszcze na tyle siły żeby z nim szaleć. Tinka zaczęła sporo jeść, biedactwo nadrabia okresy niedojadania :( Daję jej kilka razy dziennie małe porcje, podaję też kilka kropel espumisanu dla niemowląt bo biedusia ma jeszcze duży brzuszek. Tobiś waży 1300 g, Tinka 600 g :( wet określił ich wiek na 3,5 miesiąca. Obydwoje dostają też krople do oczu. Tobiś zacząl dzisiaj miauczeć , Tinka otwiera buźkę , ale nie wydaje dźwięków. Martwię się czy ona nie ma wad rozwojowych, ale na razie wstrzymamy się z badaniami. Poczekamy aż trochę się wykuruje i dopiero wtedy zdecydujemy co dalej.

to , ze mała tylko otwiera pyszczek, nie znaczy , że nie miauczy, moze wydawać dźwięki niesłyszalne dla nas,
czytałam o tym
Tinka faktycznie malutka :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 22, 2020 8:30 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

ametyst55 pisze:
milu pisze:Proszę 30a, 33a tusz, 36a, i przygarnę 5f. Czy mogę zrobić przelew a rzeczy wędrują na kupkę i czekają?

Już robię przelew, tylko popraw proszę na 1 stronie i na kupce - nie 35a róż, tylko 36a olejek do ust chciałam :) Nie używam różu, więc niestety się nie przyda :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Wto wrz 22, 2020 16:36 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

milu pisze:
ametyst55 pisze:

Już robię przelew, tylko popraw proszę na 1 stronie i na kupce - nie 35a róż, tylko 36a olejek do ust chciałam :) Nie używam różu, więc niestety się nie przyda :)

:oops: już poprawiam :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw wrz 24, 2020 17:24 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Byłam z maluchami u drugiego weta i chyba z powrotem wrócę do tego wcześniejszego :roll: .
Zaordynował maluchom oridermyl do uszu i gentamycynę do oczu. Mam wątpliwości co do oridermylu. Nie dość, że zawiera permetrynę i poprzedni wet nie stosuje go u kotów, to na dodatek po przeczytaniu ulotki stwierdziłam, że obydwa maluchy w ogóle nie powinny go dostać bo ważą poniżej 1,5 kg. Mam nadzieję , że nic im się nie stanie, szczególnie malutkiej :( . Tinka przytyła w ciągu tygodnia 210 g :ok: ale nadal waży tylko 810 g. Braciszek waży 1320 g, czyli na razie nie przybrał na wadze. Maluchy szaleją po domu, bawią się piłeczkami i myszkami, gonią się między pokojami i "mordują" nawzajem, pełen pakiet maluszkowych harców :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw wrz 24, 2020 17:44 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Cudne kocie przedszkole. Tinusia szybko dogoni braciszka, będzie dobrze. A taki niemiauczący kotek jest super, wiem bo mam :ok: A ona może jeszcze pokazać swoje wokalne zdolności jak wyrośnie na panienkę. I wtedy zatęsknisz za dniem dzisiejszym :mrgreen:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw wrz 24, 2020 18:17 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

W weekend porobię zdjęcia to zobaczycie jak się malutka zmieniła :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw wrz 24, 2020 18:32 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Poproszę o podsumowanie, żebym wiedziała ile dopłacić i możesz słać :)

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt wrz 25, 2020 8:21 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

ametyst55 pisze:W weekend porobię zdjęcia to zobaczycie jak się malutka zmieniła :ok:

super :1luvu: :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt wrz 25, 2020 10:21 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Atta pisze:Poproszę o podsumowanie, żebym wiedziała ile dopłacić i możesz słać :)

Zrobię to po południu bo na Twoje skarby muszę zorganizować spore pudełko :wink:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt wrz 25, 2020 12:46 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

ametyst55 pisze:
Atta pisze:Poproszę o podsumowanie, żebym wiedziała ile dopłacić i możesz słać :)

Zrobię to po południu bo na Twoje skarby muszę zorganizować spore pudełko :wink:

Ale nie podałaś mi kwoty do zapłaty.

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt wrz 25, 2020 22:52 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Widziałam wczoraj Tosię jak wracała ze "stołówki" u sąsiadki. Kotusia zrobiła się okrąglejsza, sierść ładnie odrosła. Jak podeszłam do niej to Tosia mnie poznała i przywitała się ze mną :D Bardzo mnie ucieszyło, że koteczka jest wreszcie w dobrej kondycji. Teraz musimy pomyśleć o jakiejś budce dla niej. Wydaje mi się, że ona mieszka w takim opuszczonym domu, ale nie jestem w stanie tego dokładnie sprawdzić bo to prywatny i ogrodzony teren.
Maluchy coraz lepiej :ok: szaleją na całego , zaczęły nawet wchodzić na stół. Tinka nadal otwiera pyszczek i nie wydaje żadnych dźwięków, ale je za trzy koty i przybiera na wadze :wink:

edit.
oczywiście Tinka nie wydaje dźwięków, a nie Tosia :wink: Tośka drze ryja jak tylko mnie zobaczy :lol:
Ostatnio edytowano Sob wrz 26, 2020 19:39 przez ametyst55, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ametyst55

Post » Sob wrz 26, 2020 9:07 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

ametyst55 pisze:Widziałam wczoraj Tosię jak wracała ze "stołówki" u sąsiadki. Kotusia zrobiła się okrąglejsza, sierść ładnie odrosła. Jak podeszłam do niej to Tosia mnie poznała i przywitała się ze mną :D Bardzo mnie ucieszyło, że koteczka jest wreszcie w dobrej kondycji. Teraz musimy pomyśleć o jakiejś budce dla niej. Wydaje mi się, że ona mieszka w takim opuszczonym domu, ale nie jestem w stanie tego dokładnie sprawdzić bo to prywatny i ogrodzony teren.
Maluchy coraz lepiej :ok: szaleją na całego , zaczęły nawet wchodzić na stół. Tosia nadal otwiera pyszczek i nie wydaje żadnych dźwięków, ale je za trzy koty i przybiera na wadze :wink:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 26, 2020 9:13 Re: Misz-masz - kosmetyki, biżu, ciuszki, książki, inne

Małe Małe jak go podrzucili to też nie wydawał dźwięków. Teraz, ma już ponad rok, nie miauczy czyli wydaje takie dziwne piskliwe dźwięki. Ciekawe dlaczego.
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

[poprzednia][następna]