Dziewczyny dzielnie pomagały ale wszystko całe.
Jest w czym wybierać.
Jeśli coś niejasne to proszę pytajcie, może ponumeruję te szklane propozycje
aktualne 2019
Naturalne owoce,
bez chemii w oprysku czy nawozie, dokarmiane naturalnie króliczym złotem od zwierząt z mojej, przydomowej hodowli.
Nowe słoiki/butelki. Będzie mi miło jeśli wykorzystasz je potem do przechowywania spożywki lub inaczej.
Jeśli chcesz coś na prezent ozdobić to +1zł /szt
Soki malinowe 15zł butelka 300ml
/na dnie występuje osad z miąższu, sok wyciskany na prazie ręcznej/ pielęgnacja-zbiór-prasa-pasteryzacja= tylko i wyłącznie przeze mnie, bez osób drugich/ trzecich.
[Do malin w butelce - zużyłam ilość owocu równej całej objętości butelki, delikatnie ubite poprzez uderzanie w stół.]
-Maliny całe pasteryzowane , w butelce 300ml , z cukrem, z imbirem w proszku , [prawie cała butelka owocu] : 15zł szt, 6szt
-Maliny całe pasteryzowane, w butelce 300ml, z cukrem, [prawie cała butelka owocu4/5]: 15zł szt , 5szt
-Maliny całe pasteryzowane bez cukru w soku własnym, w butelce 300ml
[ objętość malin po pasteryzacji to 3/5]. 11zł szt 4 szt
-Maliny całe, jangenizowane ,słoik 540ml, bez cukru, z lodówki, 4 szt, 21zł słoik
-Maliny całe , jangenizowane, bez cukru, z dodatkowym sokiem malinowym + imbir suszony/mielony, 720ml[prawie cały słoik], 1 szt 30zł
-Maliny, całe pasteryzowane, w słoiku 300ml z cukrem, 3 szt , 15zł szt
-Maliny, całe pasteryzowane, bez cukru, z piwnicy, słoik 315ml, 11szt, 15zł szt
==nalewka malinowa na soku niepasteryzowanym, będzie w tym tygodniu, jak rozleje to dam znać===
Truskawki, z cukrem dżemy lub truskawki jangenizowane w różnych odsłonach-bez cukru.
150g cukru/kg owocu , mniej słodkie
200g c/kg
11szt-330ml,
4szt- 220ml-100g c /kg, 12zł
Dżem truskawka ,agar, mniej słodki, 100g c./kg ,7x330ml,
Dżem truskawka mniej słodki, 150g cukry/kg owocu , 315ml. 17szt
Na słoik wchodzi od 900-1kg owocu bez soku/delikatnie przesmażone .
330ml, 4 szt,-12zł szt
450ml, 13szt- 16zł szt
ze znikomą ilością cukru lub w cale ale nie pamiętam, bo to dla dziecka było - syn się rozmyślił z tą porzeczką;
konsystencja musu z całych owoców,
mix owoców[truskawka, porzeczka, malina]
215ml w słoikach bez aromatu po keczupie, 5zł : 4 szt + 2 większe 250ml 6zł szt
dżem truskawka 500g c/3kgowocu, 330ml 4 szt 12zł szt
100g c/1kg truskawka 330ml[karton po parowarze] 9szt
4szt, [3/4 słoika po pasteryzacji] 18zł szt
7szt, 1/2 słoika 15zł,
Mus truskawka w słoiku na zamówienie z cukrem lub jangenizowany , bez cukru. 14zł słoik 315-330ml. Aktualne zamówienie tak max do 10 listopada
Sok truskawkowy jangenizowany, bez cukru, 315ml, 8 szt, 11zł szt
Został mi jeszcze jeden karton do otworzenia. A tam syrop z mniszka lekarskiego, konfitury z calych cytryn. Suszone liście z młodej pokrzywy oraz suszony kwiat krwawnika i suszone liście z młodych pędów malin.
W tym roku, ze względy na upały, niema, przetworów z: brzoskwiń, śliwek czy gruszek.
.........
................

Rosną mi trzy pannice 

fajnie .