Propozycja jest na moim wątku butowo-torebkowym, ale jeszcze tu wrzucę:
oddam za koszty wysyłki - paczka w ruchu, czy paczkomat to koszt 8-11 zł. Jeśli ktoś sie zdecyduje- nie przyjmuję zażaleń

Obie torebki uwielbiałam, są bardzo wygodne, mają super rączki o długości umożliwiającej noszenie na ramieniu, zresztą dlatego poszły do szafy pt. jeszcze do nich wrócę

. Ale tez dlatego są slady używania, ale wszystkie uszkodzenia starałam się wyłapać i obfotkować, i opisać.
Trzymam przez 10 dni, potem oddaję na lokalną grupę darmoszkową.
1. Czarna torebka ORSAY- torebka ze skóry ekologicznej, sztywna ( poza bokami łączącymi, które sa miękkie ) , wielkość c/a zeszytu A4. W środku kilka przegródek większych i mniejszy, kieszonek zapinanych na zamki, porządna podszewka w dobry stanie. Rogi ze zdobieniami metalowymi, zapięcie też- jakie dokładnie chyba widać na zdjęciach. Generalnie widać, że nie jest nowiutka, ale jedyne naruszenia skóry są na rączkach - popękania takie, jak na zdjęciach. Na zdjeciach przy szwach wydaje się, ze są przetarcia, ale moim zd. to jakaś abberacja aparatowa

mogę jutro sprawdzić dokładnie przy świetle dziennym. Wydaje mi się też, ze nie jest taka "pognieciona" jak się wydaje na zdjęciach, ale już schowałam, sprawdzę jutro przy świetle dziennym.

2. Torebka Rosetti ( znalazłam w sieci, że to jakaś włoska firma torebkowa ) brązowa z malutką domieszką fioletu, różu...( mogę jutro zrobić zdjęcie w dzień, może lepiej bedzie widać kolor- tu na tle szafki w odcieniu wenge ). Skóra ekologiczna, lakierowana w "krokodyla" tudzież "węża"- widać zresztą.
Torebka w kształcie trochę takiego kuferka, ale wszystkie scianki miękkie. Te boczne trzymania nie rozpinają się, więc wejscie jest mniejsze niż dół. Zamknięcie na magnes pod tą widoczną klamrą, na klamrze grawer z marką. Uszkodzenia- rączki są trochę na brzegach pościerane plus na bokach, na zagięciach z obu stron drobne pęknięcia 1-2 z każdej strony. W zasadzie tego nie widać, bo tam torebka się składa plus faktura torebki jest urozmaicona. Na spodzie torebki jest jedno minimalne uszkodzenie - na przeszyciu starte kółko o srednicy c/a 2mm- na zdjęciu.
W środku podszewka, kilka przegródek, kieszonki na zamek, nieuszkodzona.

- czerwień nad uszkodzeniem to nie plama, a odbicie lampy w tym kolorze