Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny Dawid i operacja str. 21

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt wrz 16, 2011 13:00 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

paczka z ubrankami różnymi na 90-104, inna z pluszakami i zabawkami a trzecia z różnościami (m.in. torebka dla Kasi, kombinezon zimowy na ok. 1,5roczne dziecię, trochę kosmetyków, książeczki, gdzieś tam 0,5kg kawy mielonej upchnęłam) pójdzie (prosto do Kasi, wyprane jest wszystko) od poniedziałku, bo nie dam rady za jednym zamachem posłać wszystkiego... :oops:
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pt wrz 16, 2011 13:43 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

kwiat groszku pisze:paczka z ubrankami różnymi na 90-104, inna z pluszakami i zabawkami a trzecia z różnościami (m.in. torebka dla Kasi, kombinezon zimowy na ok. 1,5roczne dziecię, trochę kosmetyków, książeczki, gdzieś tam 0,5kg kawy mielonej upchnęłam) pójdzie (prosto do Kasi, wyprane jest wszystko) od poniedziałku, bo nie dam rady za jednym zamachem posłać wszystkiego... :oops:

Ja przygotuje ubrania dla chłopca typu bielizna, spodnie, bluzy, koszulki. Prosze o cierpliwośc bo mam cięzki dyzurowy tydzień od poniedziałku. Pudło zorganizuję.
Skoro kombinezon dla małej poszedł to ja zostawie, może bedzie inny potrzebujący.
Cos z kosmetyków dzieciom trzeba?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Sob wrz 17, 2011 15:13 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

elzak3 pisze:
kwiat groszku pisze:paczka z ubrankami różnymi na 90-104, inna z pluszakami i zabawkami a trzecia z różnościami (m.in. torebka dla Kasi, kombinezon zimowy na ok. 1,5roczne dziecię, trochę kosmetyków, książeczki, gdzieś tam 0,5kg kawy mielonej upchnęłam) pójdzie (prosto do Kasi, wyprane jest wszystko) od poniedziałku, bo nie dam rady za jednym zamachem posłać wszystkiego... :oops:

Ja przygotuje ubrania dla chłopca typu bielizna, spodnie, bluzy, koszulki. Prosze o cierpliwośc bo mam cięzki dyzurowy tydzień od poniedziałku. Pudło zorganizuję.
Skoro kombinezon dla małej poszedł to ja zostawie, może bedzie inny potrzebujący.
Cos z kosmetyków dzieciom trzeba?

Może coś do odparzonych pup. Ostatnio nie mieli nic a Majeczki pupa nie wyglądała ładnie.

Kurcze, dziewczyny, nie wiem jak dziękować za wszystko. Prosiłam tylko o kilka ciepłych ubrań na zimę a widzę, że Kasia dostanie też inne potrzebne rzeczy. To wszystko jest nieprawdopodobne.
Z całego serca w imieniu rodziny Kasi i swoim dziękuję.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob wrz 17, 2011 15:16 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Kara. pisze:No i w woreczku jest upominek od mojej córki. Najpierw długo nie mogła zrozumieć jak ktoś może nie mieć pełnej szafy ciuchów (rósiofych) i sterty zabawek, a potem wybrała z kolekcji barbiopodobną lalkę i kazała zapakować. Lalka jest używana, ale myślę, że wygląda jeszcze przyzwoicie. Zresztą ocenisz sama. Jestem zdziwiona, bo Kaja bardzo niechętnie rozstaje się ze swoimi rzeczami. Nawet na wyrzucenie zepsutych pierdoł muszę mieć przekonujące argumenty :roll:

Twoja córka zasłużyła sobie na wyróżnienie. jak czytałam ta część to się wzruszyłam. Ola będzie zachwycona. Nigdy nie miała lalki barbie czy nawet coś na podobę.
Czy możesz mi dodać na pw dane adresowe swojej córeczki. :)

Dyktatura

Post » Nie wrz 18, 2011 21:03 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Dyktatura pisze:
Kara. pisze:No i w woreczku jest upominek od mojej córki. Najpierw długo nie mogła zrozumieć jak ktoś może nie mieć pełnej szafy ciuchów (rósiofych) i sterty zabawek, a potem wybrała z kolekcji barbiopodobną lalkę i kazała zapakować. Lalka jest używana, ale myślę, że wygląda jeszcze przyzwoicie. Zresztą ocenisz sama. Jestem zdziwiona, bo Kaja bardzo niechętnie rozstaje się ze swoimi rzeczami. Nawet na wyrzucenie zepsutych pierdoł muszę mieć przekonujące argumenty :roll:

Twoja córka zasłużyła sobie na wyróżnienie. jak czytałam ta część to się wzruszyłam. Ola będzie zachwycona. Nigdy nie miała lalki barbie czy nawet coś na podobę.
Czy możesz mi dodać na pw dane adresowe swojej córeczki. :)

Ja dołożę plecaczek misio na dziueciece skarby.

elzak3

Post » Pon wrz 19, 2011 8:46 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Uaktualniłam 1 post. :)

Dzwoniłam wczoraj do Kasi i powiedziałam, że od jutra może spodziewać się pierwszych paczek, a że miałam mało na koncie to zdążyłam usłyszeć jak Kasia mówi: "Powiedz dziewczynom, że są genialne...", ogólnie była szczęśliwa.

Dyktatura

Post » Pon wrz 19, 2011 9:29 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Właśnie dostałam e-maila że ciastek na razie nie mają. Przyjdzie teraz sama chemia, a słodycze doślemy później.

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Pon wrz 19, 2011 11:22 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Wysłane w sobotę. Jutro powinno dojść.
Wszystko jest wyprane. Zobacz może uda Ci się coś wykombinować z tymi kapciami. Przepraszam ale naprawdę nie miałam czasu żeby coś wymyślić albo kupić jakiś środek do czyszczenia. :oops:
Tylko przypadkiem ich nie mocz. Kiedyś spróbowałam i nie dość, że zwinęły się w ślimaczki to w dodatku zrobiły się sztywne jak plastik :roll:

Przydałoby się więcej rzeczy dla Oli. W sumie ma chyba najgorzej, bo chodzi do szkoły.
Nawet nie mam znajomych z dziećmi w tym wieku, bo albo małe gzuby, albo już wyrośnięte byki.

Już piszę PW.
Obrazek

Kara.

Od: Pon lis 20, 2006 12:41

Post » Pon wrz 19, 2011 11:29 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Ola chodzi do 3 czy4 klasy? poszukam piórniczek i jakieś przybory jeszcze do szkoły kartki do malowania też się przydadzą pewnie :?:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon wrz 19, 2011 17:30 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

milena88 pisze:Ola chodzi do 3 czy4 klasy? poszukam piórniczek i jakieś przybory jeszcze do szkoły kartki do malowania też się przydadzą pewnie :?:

Ola z racji swojego upośledzenia jest jeszcze w 2 klasie, ale to już duża dziewczynka. Przybory szkolne przydadzą się chyba każde.

Kara, tak jak pisałam pw, paczka dotarła dziś.

krakusik8, słodyczami się nie przejmuj, od nich psują się zęby ;)

Dyktatura

Post » Pon wrz 19, 2011 17:41 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Dyktatura napisz mi pw co mam zapakować z tych rzeczy co już Ci pisałam dla Kasi.

Już znalazłam kolorowe kartki, do rysowania , ołówki , zeszyty, ... , i nawet flet plastikowy do grania, książeczkę o zwierzętach_ Zawsze coś.
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon wrz 19, 2011 19:00 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

milena88 pisze:Dyktatura napisz mi pw co mam zapakować z tych rzeczy co już Ci pisałam dla Kasi.

Już znalazłam kolorowe kartki, do rysowania , ołówki , zeszyty, ... , i nawet flet plastikowy do grania, książeczkę o zwierzętach_ Zawsze coś.

poszło pw

Dyktatura

Post » Wto wrz 20, 2011 7:20 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

A Ola jest szczupła czy tęzsza? Mam dzinsy po córce ale ona szczupła jest więc nie wiem czy się nadadza. jakies kurtki tez pewnie sa w szafie ale dokładniejszych wymiarów potrzebuje.

elzak3

Post » Wto wrz 20, 2011 7:25 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Dla małych paczke przygotowałam. Wszystko czyse ale może mieć gdzieniegdzie kocia sierść jak to w domu gdzie mieszka kot. Włozyłam pizamki, bielizne, plecaczek misiowy. Niektóre metki sa inne niż 110 ale tw ubrania nosił wiosną mój sy który ma 120 wzrostu więc powinno byc dobre. Jesli cos nie przypadnie wam do gustu to wywalcie do kontenerów pck albo przekazcie dalej. Wszystkie te ciuchy nosiłyby moje dzieci nadal ale nie mam młodszych. Rzeczy których nie załozyłabym dziecku wywalam. Gdyby trafiły się jakies drobne usterki typu pekniecie to przepraszam żel nie zauwazyłam. Tak czy inaczej pewnie w rękach da się to naprawić. Starałma sie wszystko doprowadzic do stanu uzywania.
Czekam na wymiary Oli, długośc rak, ile ma cm w pasie itp.

elzak3

Post » Wto wrz 20, 2011 7:36 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

zrobię przegląd szaf i na pewno coś znajdę i wyślę :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[poprzednia][następna]