Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny Dawid i operacja str. 21

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Czw gru 08, 2011 18:27 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Dyktatura pisze:Wózek dotarł. :)

cały? zdrowy? trzeba w oponki dmuchnąć:)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw gru 08, 2011 22:38 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Cały, zdrowy, koła napompowane. Dostarczony dziś na miejsce przeznaczenia. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt gru 09, 2011 7:32 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Dyktatura pisze:Cały, zdrowy, koła napompowane. Dostarczony dziś na miejsce przeznaczenia. :)

no to się cieszę, mam nadzieję że spisze sie tak dobrze jak spisywał się u mnie, wózek obsłużył dwójkę moich synów i synka siostry, ja eksploatowałam go wyjątkowo intensywnie spacerując kilka razy dziennie :) potem siostra pomykała z nim po Beskidzie, a teraz na północy popracuje ;) Dyktatura, szepnij tam jeszcze słówko że koła trzeba co jakiś czas przesmarować W40 (takim smarem).
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Pt gru 09, 2011 9:47 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

gosikbaum pisze:
Dyktatura pisze:Cały, zdrowy, koła napompowane. Dostarczony dziś na miejsce przeznaczenia. :)

no to się cieszę, mam nadzieję że spisze sie tak dobrze jak spisywał się u mnie, wózek obsłużył dwójkę moich synów i synka siostry, ja eksploatowałam go wyjątkowo intensywnie spacerując kilka razy dziennie :) potem siostra pomykała z nim po Beskidzie, a teraz na północy popracuje ;) Dyktatura, szepnij tam jeszcze słówko że koła trzeba co jakiś czas przesmarować W40 (takim smarem).

Szepnąć mogę, ale czy naoliwią to nie wiem. Chyba dopiero jak ja z tym W40 się u nich zjawię i użyczę.
Prawdą jest że lepiej niech Kaśka kupi dzieciakom jogurt lub mydło niż smar do wózka.

Dyktatura

Post » Pt gru 09, 2011 10:32 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

wd 40 miało być:)

ok, kumam, to użycz jeśli możesz, bo on przed zimą powinien być posmarowany, dobrze konserwowany będzie dłużej służył.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pt gru 09, 2011 12:02 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Będę w weekend to im prysnę. :)

Dyktatura

Post » Sob gru 10, 2011 14:26 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Kochani czy ktoś mógłby pomóc?
Spakowałam trzy pudła ubrań,od jakiegoś czasu leżą i czekają na wysyłkę,ale nie dam rady jej opłacić.Większy karton ma ok.8kg(według cennika poczty polskiej ok.22zł)drugi karton jest ciut mniejszy,jeszcze ten trzeci.
Nie wygospodaruję prawie 70zł/80zł teraz na opłacenie tej przesyłki.
Legnica

Post » Sob gru 10, 2011 20:42 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Koła napompowane i pryśnięte WD40.
Legnica w tym miesiącu może być krucho żeby ktoś się dołożył. Sama mam wyliczone na ten miesiąc co do grosika. :)

Dyktatura

Post » Sob gru 10, 2011 21:53 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Wiem,rozumiem,ale pomyślałam że zapytać nie zaszkodzi.
Legnica

Post » Nie gru 11, 2011 21:48 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

Co jest na tą chwile potrzebne? To co jest w pierwszym poście napisane??
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 12, 2011 5:05 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny

maggia pisze:Co jest na tą chwile potrzebne? To co jest w pierwszym poście napisane??

Dokładnie to co w pierwszym poście wytłuszczone większymi literami. :)

Dyktatura

Post » Śro gru 12, 2012 11:31 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rod

Stary temat ale zapytam.

Robiłam "rewolucję" w poszukiwaniu bodziaków i znalazłam worek z rajstopkami i skarpetkami.
Widać, że są używane, szczególnie , że moja córka ma tendencje do włażenia w każdą kałużę i błotko szczególnie w sandałkach, :twisted: ale może się Majeczce przydadzą?
Obrazek

Kara.

Od: Pon lis 20, 2006 12:41

Post » Czw gru 13, 2012 8:29 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rod

Kara. pisze:Stary temat ale zapytam.

Robiłam "rewolucję" w poszukiwaniu bodziaków i znalazłam worek z rajstopkami i skarpetkami.
Widać, że są używane, szczególnie , że moja córka ma tendencje do włażenia w każdą kałużę i błotko szczególnie w sandałkach, :twisted: ale może się Majeczce przydadzą?

Piszę pw

Dyktatura

Post » Czw wrz 19, 2013 16:09 Re: Zbliżają sie chłodne dni. Przyjmę ciuchy dla ubogiej rod

Hej dziewczynki. Długo nic nie pisałam co słychać u rodzinki. Czas nadrobić zaległości.

Pomimo całej akcji jaka tu zainicjowałam MOPS podjął decyzję o odebraniu Kasi i Piotrowi dzieci. Cała trójka została umieszczona w rodzinie zastępczej. Powodem było zadłużone mieszkanie oraz wg. pań z MOPS niedożywienie dzieci.
Po półtorej roku dzieci wróciły do domu. Dług za mieszkanie został odpracowany przez Piotra więc teraz wszystkie długi są uregulowane. Kasia w czasie kiedy nie było dzieci podjęła pracę w Tesco, gdzie nabawiła się niedrożności czy zakrzepicy w nogach. Musiała pójść na zwolnienie. Po powrocie czekało już na nią wypowiedzenie, a przy umowie zleceniu przedłużanej co miesiąc nie było mowy o odwołaniu się w inspekcji pracy.
Podczas przebywania dzieci w rodzinie zastępczej Kasia z Piotrem załatwili dla Dawidka i Majki przedszkole, jednak rodzina zastępcza wycofała wnioski z przedszkola i dzieci do niego nie poszły. Kasia musiała zostać w domu i zając się młodszymi dziećmi.
Postanowiła złożyć wniosek w MOPS o zrzeczenie się pracy zarobkowej na poczet opieki nad niepełnosprawna dwójką dzieci i z racji tego został przyznany jej zasiłek. Zawsze to jakiś dochód. Piotr póki co znalazł prace na pół etatu ale też na umowę zlecenie.
W związku z tym stać ich na regularne opłacanie mieszkania i na skromne życie (jedzenie). Na resztę jednak nie starcza.

Rodzina zastępcza nie oddała nic co należało do dzieci tj. ubrania, pamiątki komunijne Oli, zabawki. Tłumaczą się tym, że to oni za wszystko płacili. Szkoda, że nie wzięli pod uwagę faktu iż dostawali pieniądze na potrzeby dzieci, a nie utrzymywali ich z własnych pensji.
Ale co tam. Dzieci wróciły do rodziców a rodzina zastępcza wyjechała na wczasy do Oslo. :evil:
Oczywiście nie popuścimy tej sprawy i poruszymy niebo i ziemię żeby odzyskać rzeczy należące do dzieci.

Stąd moje pytanie do WAS.
Czy pomożemy im jeszcze? Czy w waszych szafach nie zalegają gdzieś ubrania po dzieciach, które mogłybyście im sprezentować?

Dyktatura

Post » Czw wrz 19, 2013 17:25 Re: Przyjmę ciuchy dla ubogiej rodziny Nowe wieści str. 17

Czy Ola jest szczupla? Dostalam ubrania w rozmiarze xs i moge wyslac jesli sie przydadza :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

[poprzednia][następna]