Legowiska i nie tylko. Coraz bliżej Święta ;) Ocieplacze s13

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt lis 04, 2016 15:07 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

OKI pisze:
alessandra pisze:
OKI pisze:W tym modelu kółka nie mają znaczenia, jakbyś któregoś dnia postanowiła jednak sobie poużywać ;)
Poszukam, podliczę i dam znać :)

dziękuję :D

80,- zł i nie chce być inaczej :roll:

dziękuje, pozwolisz,że skonsultuję z Mikołajem i dam znać :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 04, 2016 15:10 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

alessandra pisze:
OKI pisze:
alessandra pisze:
OKI pisze:W tym modelu kółka nie mają znaczenia, jakbyś któregoś dnia postanowiła jednak sobie poużywać ;)

Jasne :)

Za jakiś czas dokopię się do tańszych materiałów, ale nie wiem, kiedy to będzie, bo one wymagają współpracy z polarem :x
Edit: ale to i tak nie za bardzo zmieni cenę, bo bardziej czasochłonne będzie. No, po prostu duży jest i dużo materiału potrzebuje ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lis 04, 2016 15:27 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

OKI pisze:
alessandra pisze:
OKI pisze:
alessandra pisze:

Jasne :)

Za jakiś czas dokopię się do tańszych materiałów, ale nie wiem, kiedy to będzie, bo one wymagają współpracy z polarem :x
Edit: ale to i tak nie za bardzo zmieni cenę, bo bardziej czasochłonne będzie. No, po prostu duży jest i dużo materiału potrzebuje ;)

wiem :wink: , tu nie chodzi o cenę tylko o Mikołaja :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 04, 2016 15:28 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

:ok:

OKI

Post » Pt lis 04, 2016 16:51 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Jak to było? Szewc bez butów chodzi?
Nie ma to jak zorientować się godzinę przed wyjściem do weta z dwoma kotkami, że z trzech ocieplaczy tylko jeden nadaje się do publicznego pokazania, bo pozostałe dwa kotki zachachmęciły do dziury i przerobiły na posłanka :roll: Ze wszystkimi możliwymi konsekwencjami :roll:
Dobrze, że miałam akurat jeden w połowie zrobiony i zostawiony - spiep**ny na zasadzie "chciałam lepiej, a wyszło jak zwykle" :roll:
Udało się go wprawdzie na cito pozszywać, ale w tym układzie mam już dwa niewykończone u dołu ocieplacze :?
Tak, ten drugi to jedyny sprawny z trzech :mrgreen:
A miałam sobie robić reklamę u weta.... :201436

OKI

Post » Pon lis 07, 2016 18:34 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Wałek tym razem pod ludzia ;) :arrow: Więcej fotek
Obrazek
DSC_0012 by OKI, on Flickr

Obrazek
DSC_0015 by OKI, on Flickr

Obrazek
DSC_0011 by OKI, on Flickr
Bardzo mocno wypełniony (waga wypełnienia 1700 gr), wkład tym razem uszyty z płótna bawełnianego.
Średnica ok. 25 cm, długość 75(+) cm

90 zł - pierwszeństwo zakupu ma Iwona66, jeśli jej się spodoba ;)

Materiału wierzchniego więcej nie ma - co najwyżej na jakieś mikroposłanko :)

Wałek w tych wymiarach będzie jeszcze jeden, ale... z zupełnie innej beczki, jeśli chodzi o poszewkę.

OKI

Post » Wto lis 08, 2016 8:39 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Biorę :D

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 08, 2016 8:49 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Super :ok:
Jadę dziś po południu/wieczorkiem do mamusi - mogę podrzucić na Chomiczówkę ;)

Jeszcze dodam, że wymiary są oparte na moich starych ikeoskich wałkach - niezastąpionych przy zaleganiu z książką, laptopem czy przed tv.
Te dwa (drugi czeka na poszewkę) wyszły ciut grubsze, ale moje plecy mówią, że na pewno nie za grube :)
A wypełnienie jest sztywniejsze niż pianka tapicerska, więc jeszcze lepiej pełni swoją rolę :ok:

OKI

Post » Wto lis 08, 2016 9:43 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

jestem do 17 :ok:

iwona66

Post » Wto lis 08, 2016 10:44 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

A bu, to się pewnie nie wyrobię. Ale zobaczymy ;)
Dam znać :ok:
Co to za bajzel w ogóle? Wtorek dzisiaj, nie? :twisted:

OKI

Post » Wto lis 08, 2016 13:48 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Takie tam zmiany :twisted:

iwona66

Post » Wto lis 08, 2016 13:52 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

No to jednak chyba będę jechać teraz, więc zdążę ;)

Wszystko przez cholerne suwaki, których nigdy, ale to nigdy nie ma takich, jakie akurat są potrzebne :evil:
Mam wielką torbę najrozmaitszych suwaków, a i tak nigdy nie mam odpowiedniego :evil:
Mam pod nosem dwie pasmanterie. U nich też nie ma :evil:
Świetnie zaopatrzona warszawska hurtownia pasmanteryjna - daleko, ale mogę dojechać w 40 minut. Tak, u nich też nie ma :evil:
Muszę zamawiać przez internet i cały misterny plan dnia diabli biorą :?
Nie mówiąc o tym, że zamiast wydać kilka złotych muszę wydać 2-3 stówy, żeby ten biznes się opłacił :x

OKI

Post » Wto lis 08, 2016 15:53 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Jak w Twoich "internetach" mają kordonki (włóczki też się przydadzą), mogę się dołączyć do zamówienia :)

suwaki widzialam kiedyś na szpuli- cięło się toto i tylko trzeba było maszynki mieć. Może takie rozwiązanie będzie lepsze?

Vombat

Od: Wto gru 08, 2015 12:38

Post » Wto lis 08, 2016 19:06 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Ajtam, ajtam, zaraz maszynkę trzeba mieć ;)
Wcale nie trzeba - można suwak spokojnie nawlec bez sprzętu, tylko trzeba wyciąć kilka ząbków z jednej strony taśmy.
Używam metraż, gdzie się da, co nie zmienia faktu, że zawsze potrzebny inny kolor :twisted:
Albo coś specjalnego potrzebuję.

Co do kordonków i innych, to wysyłam pw ;)

OKI

Post » Wto lis 08, 2016 20:42 Re: Legowiska i nie tylko - coraz bliżej Święta ;D Nowości s

Maszynką nazywam ten wichajster do zamykania :) Przynajmniej tak na to mówi moja mama, czy to poprawne- nie mam zielonego pojęcia ;)
A tam kolorów potrzebujesz. Czarny pasuje do wszystkiego i tej wersji się trzymaj ;)

Vombat

Od: Wto gru 08, 2015 12:38

[poprzednia][następna]