...

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt lis 25, 2011 12:35 Re: Koronkowo

Legnica pisze:Właśnie skończyłam takie oto coś:
bieżnik,wzór przypomina mi wiosenne "bazie"
Obrazek

Czy masz jeszcze to "coś"? jakie sa wymiary i cena?
A jak tam mój obrus?
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt lis 25, 2011 12:44 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

mgj Twój obrus ma się znakomicie,w przeciwieństwie do mnie samej,końcową "bordiurę" robię już po raz piąty?(pogubiłam się) bo jak się okazuje nie daję rady doliczyć do 9 !
A raport to właśnie 9 kratek.
Wczoraj siedziałam do 4 rano,zawzięłam się jednym słowem i już nawet planowałam użyć liczydła ewentualnie przeszukać szafki dziecięcia w poszukiwaniu patyczków(ewentualnie użyć zapałek).
Posiedziała i bladym świtem odliczyłam co trzeba,trochę pokombinowałam,ale mam to.
Teraz tylko końcówka znaczy się z górki.
Powiem Ci,pozostaje w szoku,kosmos z tymi kratkami.

Bieżnik jaki pokazałaś na fotce jest sprzedany,ale do zrobienia,jest pracochłonny,więc trzeba trochę czasu na niego poswiecic.
Legnica

Post » Pt lis 25, 2011 12:47 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

mgj obrus na początek grudnia będzie,żebym miała się do fotela przywiązać :lol: będzie gotowy.
Legnica

Post » Pt lis 25, 2011 12:52 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

A ile kasy trzeba na niego poświęcić i jakich jest wymiarów +-? (ten bieznik)

Dla mnie zrobienie czegokolwiek na szydełku, drutach to kosmos i czarna magia. Więc cały czas nie mogę wyjść z podziwu dla twoich zdolnośći. Mam nadzieje, ze jednak wkrótce zarówno obrus jak i Ty będziecie się mieć bardzo dobrze.
Obrazek

mgj

Post » Pt lis 25, 2011 12:54 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Legnica pisze:mgj obrus na początek grudnia będzie,żebym miała się do fotela przywiązać :lol: będzie gotowy.

Dobrze by było. Na początku miesiąca jestem w 100% wypłacalna, a później... też, ale ze zgrzytaniem zębów.
Obrazek

mgj

Post » Pt lis 25, 2011 13:08 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Co do wymiarów to nie pamiętam dokładnie.
Długość jest tu dowolna,można go skrócić,wydłużyć,z tym ze tak jak tłumaczyłam wymiar końcowy nie będzie dokładnie co do centymetra,staram się utrafić,ale zawsze zastrzegam ze moze wyjść +- parę cm.
Na szerokości też da się małe co nieco dodać/ujać,ale nie wiele.
O prozie życia czyli kosztach,najzręczniej mi sie rozmawia na pw 8)
Legnica

Post » Pt lis 25, 2011 13:13 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

mgj pisze:A ile kasy trzeba na niego poświęcić i jakich jest wymiarów +-? (ten bieznik)

Dla mnie zrobienie czegokolwiek na szydełku, drutach to kosmos i czarna magia. Więc cały czas nie mogę wyjść z podziwu dla twoich zdolnośći. Mam nadzieje, ze jednak wkrótce zarówno obrus jak i Ty będziecie się mieć bardzo dobrze.

A wiesz,może to i niezbyt normalne,ale lubię takie wyzwania-takie wiesz,niby teoretycznie powinno być na 9,ale jak zrobię ilość podzielną przez dziewięć to się nie mieści,to coś jak wyższe tajniki matematyki :lol:
Legnica

Post » Śro lis 30, 2011 19:29 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

:kotek:
Legnica

Post » Śro gru 07, 2011 0:12 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Przypomnę o koronkowych śnieżynkach,może ktoś się zdecyduje.
Legnica

Post » Czw gru 08, 2011 9:59 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Wiesiu a dałabyś radę zrobić 20 (10 x nr 2 i 10 x nr 6) śnieżynek - tak żeby do piątku 16.12 do mnie dotarły, bo mamy wtedy w pracy spotkanie uroczyste i stwierdziliśmy właśnie, że gwiazdek nam brakuje?

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Czw gru 08, 2011 15:08 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Dla Ciebie wszystko :D
Legnica

Post » Pt gru 09, 2011 0:10 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

:1luvu:

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Śro gru 28, 2011 21:37 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

W dalszym ciągu zrobię na szydełku lub drutach,co sie komu zamarzy.
Legnica

Post » Czw gru 29, 2011 12:32 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

potwierdzam ,że deklaracja nie bez pokrycia :ok: moje wymarzone dotarło i jest piękne- może uda mi się zrobić zdjęcie, wstawię jako reklamę :wink:
Legnica, jestem zachwycona pomysłowością i wspaniałym wykończeniem pokrowca na chusteczki do nosa-materiał jest mi znany-taka sama nicią tylko w kolorze oliwkowym,już kiedyś robiłam(kiedy jeszcze coś widziałam, aby nie pokaleczyć się szydełkiem :roll: ) -jest bardzo wytrzymała i ciekawa w dotyku, dużo mocniejsza niż zwykły kordonek. Bardzo, bardzo dziękuję i jeśli można to poproszę o jeszcze jeden taki futeralik (jesli można biały )na prezent będę miała :wink: (serweta wciąż aktualna, tylko muszę centymetr kupić i zmierzyć dł. , bo koty gdzieś mi go zasiały-ale naprawdę już się zebrałam do wymierzania-tym razem to wina czarnucha :kotek: :lol:
A zakładka do ksiażek trafiła do kolekcji :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 29, 2011 21:10 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

:D bardzo się cieszę.Przed świętami to była istna nerwówka czy wszystko na pewno dojdzie na czas,w tym roku się udało.
Poszukam jakichś ciekawych nici na białe etui,mam podobna szpulkę do tej złotej,tylko jedną małą,nie jestem pewna czy wystarczy a z takiego białego tradycyjnego kordonka to nie będzie wyglądać dobrze.
Dam znać.
A fotkę wstaw.Sama popatrzę chętnie :lol:
Legnica

[poprzednia][następna]