KONIEC Misz-masz

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob sie 08, 2020 12:49 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Koki-99 pisze:A nie za mało tego przeciwbólowego? Tak pytam, bo dostawałam zawsze na 4-5 dni po zabiegu w strzykawkach jakiś syropek. Może ona potrzebuje więcej spokoju, w końcu to nie kanapowy kotek, a tu tyle się zadziało i taką krzywdę jej ludzie zrobili. Ja bym jej nie głaskała, jak będzie chciała to sama do Ciebie przyjdzie.

Ona jest bardzo przyjazna i przyzwyczajona do obecności człowieka, dzisiaj sam mi weszła na kolana. Chociaż na pewno zamknięcie nie pomaga bo widać, że chciałaby wyjść na pole. Pojechaliśmy dzisiaj do weta, co prawda mój wet jest na wakacjach , ale pani zastępująca dokładnie zbadała Tosię i dała zastrzyk przeciwbólowy. Po przyjściu do domu Tosia zaczęła się myć i nawet próbowała wyciągać szwy więc z powrotem założyłam jej kaftanik. Zjadła też troszkę mięska, ale nie chce jeść gotowych saszetek, nie pije też wody ani mleka. Widać, że największy problem sprawia jej przełykanie, widocznie ma mocno podrażniony przełyk :( Wydaje mi się , że trzeba czasu żeby doszła do siebie. Ale zaczynam coraz bardziej tracić zaufanie do mojego weta :evil: nie mógł mi powiedzieć żeby się wstrzymać z kastracją, przecież i tak dwa razy była znieczulana więc należało poczekać . Poza tym na moje pytanie czy można ją w piątek wypuścić, odpowiedział, że nie widzi przeciwwskazań. W takim stanie i po takich zabiegach wypuszczać kota to chyba jakieś nieporozumienie :strach: Coś m się wydaje, że panu wetowi woda sodowa uderzyła do głowy :evil: Mam alternatywę w postaci nowo otwartego gabinetu, ale oni nie mają jeszcze pełnej diagnostyki. Możliwe, że będziemy się do nich przenosić, a mój wet straci wtedy niezłe źródełko dochodu :twisted:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob sie 08, 2020 13:37 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

No, sprawa do przemyślenia. Zazwyczaj chodzimy z przyzwyczajenia do jednego weta czy lekarza i myślimy, że tak jest dobrze. A czasem to właśnie zmiana może być lepsza. Ja tu specjalnie nie mam wyboru i wszędzie daleko :roll: Ale gdybym miała wybór, to też może bym zmieniła.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Sob sie 08, 2020 21:24 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Nie jest dobrze z Tosią :( trzymajcie kciuki. Mimo podanego zastrzyku przeciwzapalnego przestała jeść i pić, nie chce się ruszać, z mordki strasznie śmierdzi ropą. A jutro niedziela i wszystko zamknięte. Nie wiem jak jej pomóc :( Młoda pani wet na zastępstwie , ani dokładnie nie zaglądnęła do mordki ( bo sobie nie poradziła) nie dała jej też nawet podskórnej kroplówki. A koteczka cierpi :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Nie sie 09, 2020 8:37 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

ametyst55 pisze:Nie jest dobrze z Tosią :( trzymajcie kciuki. Mimo podanego zastrzyku przeciwzapalnego przestała jeść i pić, nie chce się ruszać, z mordki strasznie śmierdzi ropą. A jutro niedziela i wszystko zamknięte. Nie wiem jak jej pomóc :( Młoda pani wet na zastępstwie , ani dokładnie nie zaglądnęła do mordki ( bo sobie nie poradziła) nie dała jej też nawet podskórnej kroplówki. A koteczka cierpi :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 09, 2020 9:40 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

trzymamy kciuki!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 09, 2020 11:12 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

:?: :?: :?: :?: :?:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sie 09, 2020 13:54 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Tosia nadal nie może jeść, chciałaby ale widać, że nie może przełykać. Dzisiaj popiła tylko trochę mleczka i zlizała ociupinkę żółtka.
Rano była aktywna, teraz znowu jest osowiała :( Nie wiem czy podać jej przeciwbólowy bo jeśli tak zrobię to jutro znowu nie można będzie podać sterydu., który mógłby pomóc na obrzęk krtani. Dopajam ją strzykawką, ale są z tym problemy bo ona nie może przełykać i się krztusi :(
Obrazek

ametyst55

Post » Nie sie 09, 2020 14:08 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

ametyst55 pisze:Tosia nadal nie może jeść, chciałaby ale widać, że nie może przełykać. Dzisiaj popiła tylko trochę mleczka i zlizała ociupinkę żółtka.
Rano była aktywna, teraz znowu jest osowiała :( Nie wiem czy podać jej przeciwbólowy bo jeśli tak zrobię to jutro znowu nie można będzie podać sterydu., który mógłby pomóc na obrzęk krtani. Dopajam ją strzykawką, ale są z tym problemy bo ona nie może przełykać i się krztusi :(

i tak żle i tak niedobrze :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sie 09, 2020 14:23 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

mir.ka pisze:
ametyst55 pisze:Tosia nadal nie może jeść, chciałaby ale widać, że nie może przełykać. Dzisiaj popiła tylko trochę mleczka i zlizała ociupinkę żółtka.

i tak żle i tak niedobrze :(

Wreszcie zasnęła zwijając się w precelek bo dotychczas nawet nie mogła porządnie się wyspać. Jest ciut lepiej , ale chciałabym żeby jeszcze zaczęła jeść.
Obrazek

ametyst55

Post » Nie sie 09, 2020 20:55 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

I znowu mamy kryzys :( przez cały dzień koteczka nic nie zjadła, wypiła ciut mleka i to wszystko :(
Mogę tylko mieć nadzieję , że wytrzyma do jutra :(
Obrazek

ametyst55

Post » Pon sie 10, 2020 7:33 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Miałam z Kizią taki sam problem. Mleko z ciepłą wodą, śmietanka, żółtko, takie rzeczy tylko przechodziły. Potem puszkowe rozdrabniałam widelcem i dolewałam wody - nie chciała. Martwiłam się strasznie. Jesteśmy już 2-3 tygodnie po zabiegu, a ja jej dalej rozdrabniam żarełko i tylko takie chce jeść. Zamówiłam jej zupki i paszteciki. Reniu, musicie to przetrwać. Kotka na pewno jest silna tylko dawaj jej same takie rzeczy, które może zlizać. Mocno trzymam kciuki :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pon sie 10, 2020 8:24 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sie 10, 2020 9:37 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Właśnie wróciliśmy od weta, Tosia dostała convenię i steryd o przedłużonym działaniu. Dzisiaj rano była trochę bardziej aktywna, ale czekamy na efekt działania sterydu.

Właśnie popiła wody, poprawiła mleczkiem, zlizała pastę miamora i na razie liznęła jedzenie, ale idzie do przodu :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon sie 10, 2020 11:31 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

ametyst55 pisze:Właśnie wróciliśmy od weta, Tosia dostała convenię i steryd o przedłużonym działaniu. Dzisiaj rano była trochę bardziej aktywna, ale czekamy na efekt działania sterydu.

Właśnie popiła wody, poprawiła mleczkiem, zlizała pastę miamora i na razie liznęła jedzenie, ale idzie do przodu :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sie 10, 2020 11:37 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 04.08.2020

Trzymamy kciuki i łapcięta za kociczkę!

A przy okazji zaczniemy sobie budować kupkę i poprosimy:
19, 41, 43, 45, 46, 52, 55, 56, 61, 66, 71
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

[poprzednia][następna]