Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Wto wrz 01, 2009 14:21 Re: Re:

estre pisze:Ja kiedyś jak sprzedawałam stanik i nie wiedziałam jak to dostałam taką instrukcję:

"A jeśli
chodzi o głębokość miseczki to mierzy się ją centymetrem od jednego
końca fiszbiny do drugiego przez miseczkę w jej najgłębszym miejscu.
To jest głębokość pozioma. Podobnie można zmierzyć w pionie. Nie jest
to łatwe, zwłaszcza w miękkich staniczkach ale to bardzo cenna
informacja dla kupującej stanik bez możliwości jego przymierzenia. "

Czyli takie "V" to ma byc?
Troche to bez sensu, bo co mi da taka informacja? Inaczej bedzie w balkonetce, inaczej w plunge, a juz zupelnie inaczej w full cupie :|
Co innego zmierzyc obwod "polkuli" piersi :roll: No ja na poczatku promien "polkuli" podalam :ryk:

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Wto wrz 01, 2009 14:27 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Dokładnie V.
Ale dla mnie też dziwne bo jakoś widziałam, że każdemu coś innego wychodzi w tych obliczeniach a te same modele staników :roll:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto wrz 01, 2009 14:30 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

No to musze sobie namalowac teraz V na cycku i mierzyc, ktory stanik bedzie dobry :ryk:

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Śro wrz 09, 2009 9:07 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Baaaardzo polubiłam kupioną u progu lata masaquaradkę.zanaszam na śmierć.W związku z tym postanowiłam szukać następnej.Może ktoś ma i nie kocha? 32 G,ale chętnie zbadam też 34 FF albo 34 G. Nie musi być koniecznie masquarade antoinette.Może być inny model,ale koniecznie ten i tylko ten krój.Marzy mi się np Soria albo English Rose,Isis.Aragon też.No i Polki nigdy nie widziałam z bliska. :roll: Poluję na allegro ale ....za drogo trochę na eksperymenty :(

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Śro wrz 09, 2009 9:34 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

O! Ja też kocham maskaradki! Na zmianę noszę Aragona i Maię. Zwłaszcza Maia to moja miłość. A teraz w kolekcji jesiennej wypuścili ją w cudnym śliwkowym kolorze, na razie mnie nie stać :crying: . Nawet przymierzałam - absolutnie boska jest :crying:
Isis też fajnie biust mi trzymała, aczkolwiek mocno zabudowana jest, trochę jak w gorsecie się w niej czułam :roll: . Nic to, jak wypatrze Isis w fajnej cenie kupię ;). I Antoinette mi się marzy, wrzosowa...mhhmmm....
salma75

Post » Śro wrz 09, 2009 9:57 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

W jakim sklepie w Warszawie można dostać rozmiar 65FF (polska rozmiarówka)? I żeby w miarę tanio było, bo nie chcę wydawać 100 złotych na biustonosz. Niestety w sklepach firmowych ceny są nawet wyższe, często dochodzą do 200 zł, a tylko w firmowych można raczej dostać coś poza 80B :/ Bo niestety taka prawda, że 65FF nie można prawie dostać :(

Trafiłam w sieci na taki sklep (nie wiem, czy mogę tu podawać linka? nie jest to reklama)
http://www.mojabielizna.pl/www/strony/i ... 80&hh=1024
Niestety znajome, które są uświadomione w prawidłowym doborze stanika, znają brafittery i kupują staniki przez Internet odradziły mi ten sklep, bo ponoć rozmiarówka jest przesunięta, trzeba wymieniać staniki i są słabej jakości. A może polecicie mi jakieś uświadomione sklepy z tanimi biustonoszami (Internetowe lub stacjonarne najchętniej, bo chciałabym przymierzyć). No i żeby tanio było?...

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
atra_cura

atra_cura

Od: Wto cze 02, 2009 17:27

Post » Śro wrz 09, 2009 10:09 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Przecież na allegro można upolować fajny stanik, dobrej firmy w przyjaznej cenie... :roll:
Wcześniej idziesz do sklepu stacjonarnego, mierzysz go, a potem w necie kupujesz.
salma75

Post » Śro wrz 09, 2009 10:22 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Jeśli masz polskie 65FF to prawdopodobnie mierzyłaś się i ciasno pod biustem masz 70, w biuście 90, tak?
W brytyjczykach musisz celować w 65E. Proszę, tu staniki do 100zł:

http://www.allegro.pl/search.php?string ... ice_to=100
salma75

Post » Śro wrz 09, 2009 10:51 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

atra_cura pisze:W jakim sklepie w Warszawie można dostać rozmiar 65FF (polska rozmiarówka)?

Jestes pewna, ze to polska rozmiarowka? Polskie firmy, poza bodajze effuniak, nie miewaja podwojnych literek.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro wrz 09, 2009 10:55 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

czy któraś używała marki Debenhams? szukam opinii, bo całkiem mi się spodobało to, nawet jeśli używane: http://www.allegro.pl/item732538279_deb ... c_30c.html
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Śro wrz 09, 2009 11:15 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

http://forum.gazeta.pl/forum/w,50580,84 ... GEOUS.html

moze tu?

BTW - Atra Cura - moze tu?

www.dopasowana.pl - maja w Warszawie sklep stacjonarny.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw wrz 10, 2009 8:00 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Dziewczyny, help.

Nie mogę znaleźć przelicznika rozmiarów na wymiary stanika (był gdzieś link mam wrażenie na tym wątku) - chodzi mi o toto aktywne, że jak wpiszę swoje wymiary, to mi rozmiar wychodzi :)
To raz.
Dwa - podpowiedzcie: przy wymiarach obecnych 69/93 (wcześniej miałam 69/90, więc chyba zmigrowałam... 8O ) jakiego rozmiaru mam szukać? FF czy G już?
Czekam na pomoc, kobitki kochane :)

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw wrz 10, 2009 8:11 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

tufcio pisze:Dziewczyny, help.

Nie mogę znaleźć przelicznika rozmiarów na wymiary stanika (był gdzieś link mam wrażenie na tym wątku) - chodzi mi o toto aktywne, że jak wpiszę swoje wymiary, to mi rozmiar wychodzi :)
To raz.
Dwa - podpowiedzcie: przy wymiarach obecnych 69/93 (wcześniej miałam 69/90, więc chyba zmigrowałam... 8O ) jakiego rozmiaru mam szukać? FF czy G już?

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html podobno najlepszy, mimo iż podaje trzy rozmiary :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 10, 2009 8:51 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

Georg-inia pisze:

To raz.

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html podobno najlepszy, mimo iż podaje trzy rozmiary :)

Dziękuję :)
Wychodzi mi z tego +/-, że albo 30FF, albo 32E muszę szukać...

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw wrz 10, 2009 8:54 Re: Giełda Lobby Biuściastych- sprzedam/kupię stanik :)

tufcio pisze:
Georg-inia pisze:

To raz.

Dziękuję :)
Wychodzi mi z tego +/-, że albo 30FF, albo 32E muszę szukać...

no zależy od stanika :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]