PrzytulAia_maskotki, torby, legowiska_chwilowa reaktywacja;)

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Wto paź 21, 2014 16:58 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Aia pisze:Dobra wiadomość (szczególnie dla mnie ;)), po wielu trudach i znojach, udało mi się otworzyć Butik i w końcu mi go aktywowali.
Moją wesołą i kolorową gromadkę można znaleźć tu: http://pl.dawanda.com/shop/PrzytulAia
Dział: Dom i Styl życia
Kategoria: Zabawki i kolekcje
Podkategoria: Zwierzęta i potwory
Patrzę, nadziwić i nacieszyć się nie mogę :oops:

Koniecznie dodaj regulamin zakupów oraz politykę zwrotów i wymian. Za brak tych rzeczy grozi kara w wysokości jakiś 5 tysięcy (są kancelarie prawne, które polują na sklepy bez regulaminu - to, że jesteś na Dawanda nie zwalnia cię z obowiązku jego posiadania). Nie podając polityki zwrotu narażasz się na zwrot używanego towaru nawet ROK po zakupie (od 2015 roku, teraz 3 miesięce), bez podania przyczyny. Tak naprawdę do każdego zakupionego towaru powinnaś taką politykę załączyć, bo inaczej może się to skończyć takim zwrotem...

Tutaj jest dokument do dodania do każdej przesyłki, ze wszelkimi informacjami dla kupującego (wyciąg informacyjny)
http://centrumsprzedawcy.pl/sklep/prawo ... przesylek/

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Wto paź 21, 2014 17:46 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Wielkie dzięki!
Czuję się w tym kompletnie zielona, stąd niewiedza i brak (jak się okazuje) ważnych informacji. Ale pracuję nad Butikiem i poprawiam, co trzeba. Dodałam warunki zwrotów, opierając się na innych użytkownikach - jeśli coś będzie nie tak, to z pewnością będę edytować.
Jeszcze raz wielkie dzięki :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 21, 2014 17:57 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Aia pisze:Wielkie dzięki!
Czuję się w tym kompletnie zielona, stąd niewiedza i brak (jak się okazuje) ważnych informacji. Ale pracuję nad Butikiem i poprawiam, co trzeba. Dodałam warunki zwrotów, opierając się na innych użytkownikach - jeśli coś będzie nie tak, to z pewnością będę edytować.
Jeszcze raz wielkie dzięki :)

Od razu ci powiem, że od 1 stycznia czas na zwrot towaru zostanie wydłużony do 14 dni. Nie chcę wprowadzać w błąd, ale wydaje mi się, że wymuszenie na kupującym obowiązku zwrotu w oryginalnym opakowaniu jest klauzulą niedozwoloną. :idea:

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Wto paź 21, 2014 18:01 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

ok, poczytam o tym w Internecie, może coś nt znajdę

Aia

Post » Śro paź 22, 2014 19:32 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Ażżem się na tej Dawandzie zarejestrowała, coby szyjątka śledzić.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 23, 2014 10:35 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Dziękuję Megano :oops: nie wiem czy tam będzie się działa jakaś rewolucja... Jedynie uprzedzam, by nadmiernie nie przeglądać DaWandy, bo można tam całkiem sporo różnych, ciekawy wyszperać, a potem pożądać :|

U mnie się od wczoraj zalęgły na kanapie nietoperze:
Obrazek
Tak to jest, gdy w domu się skończy czosnek :mrgreen:

Zapasy materiału się kończą. Czarnego polaru zostało, myślę, że na dwa, może 3 Perzyki.

Aia

Post » Sob lis 01, 2014 13:22 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Nie mogłam się powstrzymać, bo pomimo pory roku i zimna panującego wokół, mi w głowie ciągle zielono, więc uszyłam go:
Obrazek
Kłapouchy Perek szuka właściciela :) - Perek juz się przeprowadził do cudownego domku :1luvu:
Jeśli ktoś się zdeklaruje do 2.11 to koszty przesyłki po mojej stronie :)
Ostatnio edytowano Pt gru 12, 2014 12:02 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Post » Sob lis 01, 2014 20:06 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_Hallow

Piękny jest taki zielony! na pewno trafi na dobry dom :D
Tymi skrzydełkami może zagarnąć kogoś - przytulić .
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lis 16, 2014 16:28 Re: PrzytulAia,czyli moje szyjątka z domowego zakątka_MikołA

Powoli zbliżają się Mikołajki i Święta. Aktualnie mam 5 zamówień, a takie rzeczy trochę czasu się robi, więc polecam się już w tej chwili, by zdążyć przed Gwiazdką :s5:
Są też gotowe PrzytulAiki oraz poduszki z logo polskich zespołów do wzięcia :)
Obrazek

A może ktoś chciałby ostatnie kolorowe posłanie?
Obrazek - ZAREZERWOWANE !!! :)
30zł
średnica ok 47cm, wysokości ok 14 cm
wykonane z materiałów z odzysku.
Ostatnio edytowano Śro gru 03, 2014 12:57 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Post » Wto lis 18, 2014 12:30 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

Wpadłam na pewien pomysł, w związku z którym mam do Was pytanie.
Czy znaleźli by się chętni, by przyłączyć się do akcji "Podaruj schronisku posłanie"?
Już wyjaśniam na czym by to polegało.
Mam w domu starą pościel, z której uszyłabym posłania, a Waszą rolą byłoby zasponsorowanie wkładu do tych legowisk + pokrycie kosztów przesyłki do wybranego przez Was schroniska/azylu/przytuliska, nawet DT, który ma dużą ilość zwierząt i potrzebuje pomocy.
Koszt 1 posłania będzie oscylował pomiędzy ok 5 a 15 zł + przesyłka PP (czyli ok 10-15zł)
Nie będą to wysokich lotów posłania, bo kolory się trochę sprały, ale to porządny kawał bawełny i myślę, że bezdomniaczkom mogłaby jeszcze posłużyć.
Obrazek
Materiału starczy by zrobić ok 7 legowisk różnej wielkości.

Aia

Post » Czw lis 20, 2014 13:05 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

cudne nietoperze i inne cudne szyjątka czekają na kupujących :)
np. śliczne malutkie kocie zawieszki czyli fintifluszki we wszystkich kolorach tęczy :)
mogą być na choinkę lub jako girlanda w domu lub na drzwi lub nawet w ogrodzie :)

Obrazek

poproszę o więcej zdjęć tych kocich śliczności :kotek:
a jeśli jeszcze jest ich bazarek to też poproszę o link do bazarku :201461
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt lis 21, 2014 16:53 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

Aia pisze:Wpadłam na pewien pomysł, w związku z którym mam do Was pytanie.
Czy znaleźli by się chętni, by przyłączyć się do akcji "Podaruj schronisku posłanie"?
Już wyjaśniam na czym by to polegało.
Mam w domu starą pościel, z której uszyłabym posłania, a Waszą rolą byłoby zasponsorowanie wkładu do tych legowisk + pokrycie kosztów przesyłki do wybranego przez Was schroniska/azylu/przytuliska, nawet DT, który ma dużą ilość zwierząt i potrzebuje pomocy.
Koszt 1 posłania będzie oscylował pomiędzy ok 5 a 15 zł + przesyłka PP (czyli ok 10-15zł)
Nie będą to wysokich lotów posłania, bo kolory się trochę sprały, ale to porządny kawał bawełny i myślę, że bezdomniaczkom mogłaby jeszcze posłużyć.
Obrazek
Materiału starczy by zrobić ok 7 legowisk różnej wielkości.

Jeszcze raz spróbuję
prezentując, jak to będzie mniej więcej wyglądać:
- pufa średnicy ok 50cm, wysokości ok 18 cm, wypełniona włóknem poliestrowym to koszt 10 zł (!) + 12-15zł przesyłka.
Obrazek
Ktoś chce zostać Świętym Mikołajem?
Szyć dalej?

Takie też do sprezentowania:
koszt za same materiały: 15zł + przesyłka (materiał coś a'la flanela... pokrowiec na suwak)
Obrazek
Nie jest to najpiękniej uszyte :oops: bo to moje pierwsze próby, ale nadal jestem zdania, że kotom, które nie maja nikogo i nic, może się przydać.

Między swoimi zamówieniami, mogę szyć posłania dla schroniska/azylu/zakoconego DT, potrzeba tylko sponsora do kupienia włókna poliestrowego wypełniającego te legowiska i pokrycia kosztów wysyłki.

Można mnie też uświadomić, że to kompletnie bez sensu pomysł... :201494

Aia

Post » Pt lis 21, 2014 19:06 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

Pomysł jest dobry, tylko przedświąteczny czas temu właśnie nie służy. Każdy kasę na co inne w grudniu przeznacza, no wiadomo. Masz na oku jakieś konkretne DT? Jedno posłanko zasponsoruję, ale po pierwszym, ok? I nie ogarniam tych DT - w sensie, że nie wiem, kto w potrzebie posłankowej. Kiedyś któraś forumowiczka prosiła o stare pościele i ręczniki na posłanka dla chorych kotów, ale już nie wiem, która.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pt lis 21, 2014 19:45 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

Wiem, wiem... te Święta. Ale własnie z tej okazji, pomyślałam, że miło by było komuś zrobić prezent. A jakby kilka osób dogadało się, że chcą konkretnej osobie/fundacji/schronisku sprezentować legowisko, to koszty rozłożyły by się na niewielkie sumy - 5, 3, 10zt itd

Też się za bardzo nie orientuję komu, pozostawiłabym to Wam-Sponsorom, jednakowoż wolałabym zatwierdzić wybór, by na pewno posłania dostał ten, kto tego potrzebuje.
Popytajcie znajomych Forumowiczów, jeśli będą chętni, to akcja ruszy - na KB jest wątek.

Aia

Post » Pon gru 01, 2014 14:38 Re: PrzytulAia, czyli moje autorskie szyjątka _list do Mikoł

Nudziło mi się przez weekend (i musiałam odpocząć od szycia maszynowego), to sobie wydłubałam takie drobiażdżki:
Obrazek

Etui na telefon z polaru. (Posiadam take rok czasu i się sprawdza, nie mechaci się, trzyma formę, prane, telefon nie porysowany)
Jedyne i... powtarzalne, bo wzory znalezione w Necie i skopiowane.
Szyte ręcznie.

1 - Le Chat Noir - egzemplarz jedyny jaki powstał i powstanie, z prostego powodu, że nie posiadam już takich kolorów polaru - wymiary: 6,5 cm szerokość, 12,5 cm długość
2 - niedostępny
3 - czerwony kociak - wymiary: 6 cm szerokość, 13,4 cm długość - Samsung Wave 3 mieści się idealnie
4 - miauczące kociątko - do dopasowania - wymiary: szerokość max 9,3 cm min 6,3 cm, długość max 16 cm min 10 cm
5 - z przodu podwójna warstwa polaru, zszywany maszynowo... eksperymentalnie... nie wiem czy mi się podoba :| na pewno nie jest tak dokładnie wykonany, jak w przypadku kiedy szyję ręcznie. Ale jeśli ktoś będzie na niego chętny, to proszę o zaproponowanie ceny :) - wymiary: 6,7 cm, długość14,2 cm - Wave całkiem ładnie w niego wchodzi
6 - kocię na nocnym niebie - do dopasowania - wymiary: szerokość max 8 cm min 6,5 cm, długość max 14,5 cm min 12 cm
7 - kot w cylindrze - do dopasowania - wymiary: szerokość max 8,5 cm min 7 cm, długość max 15,5 cm min 8 cm
od 20 do 35zł.

Ceny i zdjęcia poszczególnych pokrowców dodam później, jak mi się bateria w aparacie naładuje..

Aia

[poprzednia][następna]