...

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob sie 06, 2011 7:57 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Teraz wyjeżdżam , do 15-go nie wiem czy będę miała dostęp do komputera. Więc się jeszcze zastanowię i po powrocie odezwę. Serweta miałaby mięc oczywiście charakter tylko i wyłącznie ozdobny. Mam duzy stół w kolorze czarnym. "Mgiełka" mogłaby być. Co do wzoru: jakis większy (ale nie za duzy) na środku i ew. identyczne, ale znacznie mniejsze elementy na obwodzie. To tak co mi teraz przyszło do głowy.
Pozdrawiam
PS. Czytając Twoje wskazówki odnośnie prania i suszenia-zastanawiam się tylko gdzie ja bym go mogła suszyc? :roll:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Sob sie 06, 2011 11:34 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Jeśli nie ma wypukłych elementów w serwecie,to można:kwadratowa,prostokątną po prostu do magla zanieść.
Ja od jakiegoś czasu choruję na narzutę na łóżko+fotele(wzór ma wypukłe elementy) i też się zastanawiałam gdzie by tak dużą narzutę rozpinać...i jest jedno fajne miejsce-dywan :lol: popróbowałam,da się,na jednym łatwiej szpilki się wbija,na innym trochę ciężej,ale da się.
Legnica

Post » Wto sie 16, 2011 13:21 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Ja niestety (dla obrusa), stety (dla mnie odnosnie sprzątania) nie mam w domu ani jednego dywana. Ale magiel jakis się chyba w okolicy znajdzie.
Ponawiam w takim razie pytanie czy się podejmiesz wykonania? Tak jak pisałam wczesniej: jakiś wzór na srodku, podobne-mniejsze na obwodzie. Może być wzór płaski. No i oczywiście orientacyjna cena. Jeśli odpowiedź bedzie pozytywna odpisz mi juz może na pw (ew. z jakąś propozycją całej kompozycji lub wzoru do wyboru).
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw paź 20, 2011 11:43 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Przypomnę serwetusie.Moze komuś cos wpadnie w oko.
Legnica

Post » Pt paź 21, 2011 13:53 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

dobrze,że się przypomniałaś, kawał czasu, jak tu nie zaglądałam, aż wstyd :oops:
bijąc się w piersi podziękowania chciałam złożyc za przepiękne serwety i zakładki, które zajęły miejsca honorowe (szkoda było mi zakładki w ksiązkach chować, zatem zajęły miejsce na pólkach bibliotecznych jako eksponaty :wink: ) :D
obecnie kiepsko wiadomo z czym :? , ale chętnie wdepnę po kolejne z końcem listopada- na prezenty wyśmienicie się nadają dla koneserów koronkowego piękna :ok: :1luvu:
tymczasem choć oczy nacieszę

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 21, 2011 19:27 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Bardzo sie ciesze :) i zapraszam.
Legnica

Post » Sob paź 29, 2011 11:58 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

:kotek:
Legnica

Post » Pt lis 04, 2011 15:12 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Dostałam dzisiaj serwetki na słoiczki z przetworami - lniane z koronka na obrzeżu. Wyszło super! Lepiej niż sobie wyobrażałam. Zamawiałam z przeznaczeniem prezentowym, ale... sama nie wiem. Jakoś szkoda się ich pozbyś :roll: Bardzo dziękuję :D

MonikaSt

Od: Pt kwi 30, 2010 13:46

Post » Sob lis 05, 2011 0:16 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

:D
najbardziej cieszy mnie to ze sie podobają.
Chciałam jeszcze podpowiedzieć ze dobrze jest najpierw "złapać" len gumką recepturką,potem zawiązac sznureczek i zdjąc/odciać gumkę.Ładniej się układa,równomiernie marszczy,jak próbowałam wiązac od razu sznureczek to jakos tak nierówno mi wychodziło.
Legnica

Post » Sob lis 05, 2011 2:27 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

To ja może pokazę te ozdoby na słoiczki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Sob lis 05, 2011 2:29 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Zrobiłam jeszcze etui na pudełko z chusteczkami jednorazowymi:

Obrazek
Legnica

Post » Sob lis 05, 2011 2:30 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

I trochę inna zakładka do książek:

Obrazek
Legnica

Post » Sob lis 05, 2011 2:31 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Mam jeszcze parę pomysłów na ozdoby swiąteczne.
Prosze wiec zagladać do postu 6 na pierwszej stronie,będę tam wstawiać propozycje.
:D
Legnica

Post » Sob lis 05, 2011 21:41 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

ale wszystko cudne :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt lis 11, 2011 1:52 Re: Koronkowo.Post 6 pt.sprzedam.

Pokażę jeszcze prosiaczka

Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]