***** Biżuteria BIZANTICA - PRZECENA!!!

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Sob sie 22, 2020 8:34 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Koki-99 pisze:Aż sobie sprawdziłam ten apatyt. No piękny jest :ok: Mi się ostatnio jeszcze angelit podoba. W ogóle coś mnie w niebieskości ciągnie :wink:
A ten wisior z jaspisu jest jeden jedyny czy ew. jeszcze możesz dorobić? Też ładny kolorek ma. I ta cyrkonia fajnie pasuje.

Będę mieć śliczne angelitowe łezki na kolczyki albo zawieszkę, i właśnie jeszcze ten jaspis amarantowy, tylko jakoś pod koniec tygodnia, więc dorobię i zrobię :piwa:
Biżuteria BIZANTICA!!! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p11305892
O nas - Noel(*) Sonia i Holly(*)za TM viewtopic.php?f=21&t=200539

brooklynboogie

Od: Sob kwi 25, 2009 0:43

Post » Sob sie 22, 2020 9:38 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Angelit... anielski spokój dla psychiki... nooo..
- szkoda, że nie jest żółty :)
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sie 22, 2020 10:17 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Oj, to ja będę zaglądać :ok: Skoro jeszcze nie wszystko wystawione i dokładeczka się szykuje :wink:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Sob sie 22, 2020 14:59 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

morelowa pisze:Angelit... anielski spokój dla psychiki... nooo..

o to cos dla mnie :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob sie 22, 2020 17:12 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Kiedyś zrobiłam sobie bransoletkę z minerałów, dobierając je bardziej pod kątem barw, miały być pastelowe kolory. Mam nadzieję, że nie dobrałam ich tak, żeby się "gryzły" i działały przeciw sobie, bo bardzo ją lubię, a kompletnie się na działaniu kamieni nie znam. Oczywiście do Twoich pięknych bransoletek jej daleko :wink: Ale też wykorzystałam agaty, jadeit, kamień słoneczny i księżycowy, cytryn, labradoryt i nie pamiętam co jeszcze.
Obrazek

Koki-99

Post » Sob sie 22, 2020 18:03 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Chyba nie ma tak, żeby się wykluczały.. chyba już pytałam .. ale nie jestem pewna - który kamień jest na pamięć??
A czy są jakieś , które wpływają na urodę?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob sie 22, 2020 18:28 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Koki-99

Post » Sob sie 22, 2020 18:38 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Wygląda na to, że turmalin na pamięć, sodalit na koncentrację, a na urodę bawole, sokole i tygrysie oko.
Ciekawe co na to brooklynboogie :wink:

Koki-99

Post » Sob sie 22, 2020 20:30 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Koki-99 pisze:Kiedyś zrobiłam sobie bransoletkę z minerałów, dobierając je bardziej pod kątem barw, miały być pastelowe kolory. Mam nadzieję, że nie dobrałam ich tak, żeby się "gryzły" i działały przeciw sobie, bo bardzo ją lubię, a kompletnie się na działaniu kamieni nie znam. Oczywiście do Twoich pięknych bransoletek jej daleko :wink: Ale też wykorzystałam agaty, jadeit, kamień słoneczny i księżycowy, cytryn, labradoryt i nie pamiętam co jeszcze.
Obrazek

Koki-99 Twoja bransoletka też jest bardzo ładna :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie sie 23, 2020 7:01 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Koki-99 pisze:Wygląda na to, że turmalin na pamięć, sodalit na koncentrację, a na urodę bawole, sokole i tygrysie oko.
Ciekawe co na to brooklynboogie :wink:

Akurat żadnego z tych nie mam - pewnie dlatego z pamięcia coraz gorzej ... :mrgreen: Niestety, tych oczu to jakoś nie lubię, nie bardzo :? - to też z tą urodą też nie bardzo :(
Marta powie jak to jest, mam nadzieję :)

Obrazek

morelowa

Post » Nie sie 23, 2020 8:33 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

LimLim pisze:Koki-99 Twoja bransoletka też jest bardzo ładna :)

Dziękuję :1luvu:
Zrobiłam córce z sodalitu, żeby się wreszcie na nauce skoncentrowała :mrgreen:
Też jestem ciekawa opinii naszej ekspertki :ok:

Koki-99

Post » Nie sie 23, 2020 9:52 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Koki-99 - talent w Twoich rękach, bransoletka śliczna i dobór kolorów też płynny, harmonijny, bardzo mi się podoba :1luvu:
O kamieniach - zgadzam sie w 100%.

morelowa - Ciebie to trzeba za przeproszeniem tłuc po tyłku i patrzec czy żyjesz! :ryk: Masz Kobieto szlachetną, klasyczną i pełną charakteru urodę i proszę się mi tu nie użalać, bo niejedna chciałaby tak, a nie ma :P :1luvu: I to kocie spojrzenie, wiem co mówię :201414 Zacznij się doceniać i lubić, bez poczucia winy. Nie można być swoim własnym wrogiem! :P :201461
Sprawdź też obsydian, malachit i hematyt - siła w nich jest :ok: Miodowy kalcyt też jest wart uwagi :!: Zacznij się doceniać i lubić, chociaż trochę :P :201461

LimLim - angelit odczuwam jako bardzo tonujący, zrównoważony i jakoś podnoszący na duchu, podobnie odczuwam różowy kwarc, w którym się powoli zakochuję, choć kiedyś mnie mniej interesował. Teraz dostaję świra, bo jest taki... "dobry" :oops:

Nie jestem jeszcze takim ekspertem od kamieni :P , uczę się, bo to szeroka dziedzina. Myślę że w litoterapii chodzi głównie o to, by za ich pomocą maksymalnie równoważyć się fizycznie, duchowo, emocjonalnie. Jestesmy całością, nie poszczególnymi "segmentami", które na coś chorują, podczas gdy cała reszta ciała i ducha jest zdrowa. Jeśli można sobie pomóc, ulepszyć i wzmocnić coś, co tego wymaga - warto myśleć całościowo, dochodzić do prawdziwych, często emocjonalnych źródeł niedomagania. Kamienie są naturą, takim niesamowitym centrum łączącym to co fizyczne i podlegające racjonalnemu osądowi (matematyka, geometria, chemia, fizyka) ze światem energetycznym, duchowymi formami postrzegania i pojmowania siebie jako jedności. To, że czegoś z naszego punktu nie widać, nie oznacza, że tego nie ma, prawda? Tu doskonałym przykładem są szczególnie koty, psy czy np. delfiny, których pierwotna, uniwersalna wiedza i umiejętności jest wciąż przez człowieka badana i podziwiana...
Z działaniem poszczególnych kamieni jest chyba tak, że na podstawie składu chemicznego, doświadczeń i znaczenia symbolicznego, ukształtowanych przez wieki, można usystematyzować ich charakter, różna źródła nie zawsze są idealnie zgodne, ale podstawowy kanon jest raczej ustalony. Jeśli czujesz, że dany minerał Cię przyciąga, to masz główny punkt wyjścia. Jeśli przypisane mu cechy faktycznie zgadzają się z Twoimi potrzebami i masz wewnętrzne przekonanie, że "to jest dla mnie" - śmiało idż tą drogą.
Układy kamieni mogą się wzajemnie wzmacniać, tu też wiedza i intuicja muszą zadziałać zgodnie. Przecież już same kolory mają niezwykłą moc kształtowania naszego nastroju i energii, a praca twórcza z barwami, kształtam i znaczeniami symbolicznymi jest idealną terapią i drogą do poznania prawdziwego siebie.

To się napisałam :oops: , a teraz zmykam, zakładam swój obronny jaspis i do boju z rzeczywistością! :201485
Biżuteria BIZANTICA!!! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p11305892
O nas - Noel(*) Sonia i Holly(*)za TM viewtopic.php?f=21&t=200539

brooklynboogie

Od: Sob kwi 25, 2009 0:43

Post » Nie sie 23, 2020 12:16 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

brooklynboogie pisze:Koki-99 - talent w Twoich rękach, bransoletka śliczna i dobór kolorów też płynny, harmonijny, bardzo mi się podoba :1luvu:
O kamieniach - zgadzam sie w 100%.

Takie słowa z ust mistrzyni, dziękuję :201494 :1luvu:

Koki-99

Post » Nie sie 23, 2020 13:39 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

Powiedziała co wiedziała i czem prędzej odleciała...
No, fakt , nie przepadam za sobą, ale to wątek o biżuterii nie mojej psyche, więc tego...

Hematyt - nie. Wszystko co się kojarzy z metalem jest mi obce. Mam kilka kosteczek i jakoś nie mam ochoty ich do czegoś dołączać.
Malachit tak - wszystko co zielone się nadaje. Obsydian też - ten rodzaj czerni jest OK...
Ale miodowy kalcyt.. ach.. nie wiem czy bym go nie zjadła :1luvu:
Kiedyś nie lubiłam żółtego i podobnych kolorów, cytryn zrobił na mnie wrażenie na początek, w tych kolorach nie mam żadnych ubrań, ale od jakiegoś czasu pożądam. Żółty, miodowy, pomarańczowy przytłumiony... właściwości też się zgadzają :D Zdaje się, że też zielony jest? I to taka ładna zieleń, nie narzucająca się...
W ogóle jak człowiek zacznie czytać.. to och..

Obrazek

morelowa

Post » Nie sie 23, 2020 14:13 Re: *****Dokładka! Biżuteria BIZANTICA na leczenie Noelika!

To tu masz jeszcze o kamieniach dopasowanych do znaku zodiaku (tabelka na dole) https://www.swkatarzyna-muzeum.pl/2020/ ... odiakalne/

Koki-99

[poprzednia][następna]