KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 11:30 Re: KATOWICE i śląskie

TYCHY

OGROMNIE POLECAM przychodnię weterynaryjną ZWIERZYNIEC :1luvu:
Ul. Zwierzyniecka 53; 43 -100 Tychy
www.gabinetweterynaryjny.tychy.pl

Lekarz Sławomir Szymański to profesjonalista! Bardzo miły, uczciwy i przede wszystkim z ogromnym doświadczeniem oraz wiedzą.
Uratował życie mojej kotce, której nikt nie dawał szans!
On nigdy sie nie poddaje!
Walczy do końca i przewaznie wygrywa 8)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob kwi 30, 2011 7:13 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice

Polecam również dr Jarosława Walkiewicza z Katowic ul. B. Chrobrego 25
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Nie maja 29, 2011 8:49 Re: KATOWICE i śląskie

PIEKARY ŚLĄSKIE

Przychodnia dla zwierząt
lek. wet. Piotr Ścigała
Piekary Śląskie
ul. Gen. Maczka 13
Nie polecam
Dopiero po trzeciej wizycie z chorym 12 letnim kotem mojemu kotu zostało zrobione USG - na nasza prośbę i lekarz zmienił wcześniejszą diagnozę.. decyzja o badaniu krwi została podjęta po tygodniu, kiedy diagnoza znów okazała się niepewna niestety tego badania mój kocur już nie dożył.. :cry: :cry: Do tego drogie wizyty (od 70 do 170 zł za cewnikowanie), Staraliśmy się zaufać lekarzowi i nie panikować, niestety nie mogę się oprzeć wrażeniu, że nie do końca wiedział co robi.. Po każdej wizycie kot wymiotował na czarno, ale wet twierdził, że to NA PEWNO nie z jego zastrzyków - czy można byc tego pewnym bez badań? Poza tym za pierwszym razem zignorował wiadomośc o tych wymiotach, a potem powiedział że to go bardzo niepokoi!

RADZIONKÓW

POLECAM

"Pro Animali" Przychodnia Weterynaryjna
ul. Szymały 37, Radzionków,

Co prawda jeszcze mam małe doświadczenia z ta lecznicą, ale została mi polecona przez starszą znajoma która całe życie ma duży zwierzyniec -obecnie psa królika, kota. Słyszałam same dobre rzeczy - kot został kilka razy uratowany z poważnych chorób, raz był otruty przez sąsiadów (pamiętam jak wtedy to przeżywała) ale nadal śmiga dzięki tej lecznicy :D
Teraz chodzimy z dwoma kotkami właśnie tam do Pani Magdaleny Pawlik - Nie sposób nie zauważyć, że ta młoda osóbka ma ogromne serce, do kotów podchodzi z uwagą i z troską. Po wizycie otrzymujemy wydruk z dokładną rozpiska jakie leki zostały kotu podane, czego wcześniej nie uzyskiwałam. Tanie wizyty (jak na razie od 30 do 50 zł - z lekami, a próbki karmy Royal są dawane za darmo, a nie sprzedawane jak w poradni wyżej))
Dodam jeszcze, że patrząc na zdjęcia wiszące w lecznicy, chyba tam najbardziej lubią kotki :)

yola.s

Od: Sob maja 28, 2011 21:20

Post » Nie cze 05, 2011 19:02 Re:

Bielsko - Biała

Gabinet weterynaryjny "Med-Wet"
ul.Piastowska 18
43-300 Bielsko - Biała
tel:(033) 821-29-44
całą dobę: 600 089 791

Gorąco polecam, fachowa opieka weterynaryjna.

Oraz:

Przychodnia weterynaryjna "Vetka"
ul. gen. Andersa 8
43-300 Bielsko-Biała
tel (całą dobę): 033 470 69 71

Odradzam:
Bracia Stasiowscy
ul.Prusa 25
43-300 Bielsko-Biała (dużo by o nich pisać, niestety nic dobrego! Totalne olewanie zwierząt i ich właścicieli)

Vilena

Od: Pon maja 30, 2011 17:13

Post » Pon cze 20, 2011 12:41 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice

dziewczyny - jesli, kiedyś korzystałyście z usług dr Eweliny Pałys - Jasiurkowskiej, to teraz przyjmuje w Katowicach na Józefowskiej 100 od pon do ptk od 10-18. Przedtem pracowała u Fabisza-Stefanka.
to miłośniczka kotów i człowiek o wielkim sercu, polecam

07.2011 Patsi pisze:Korzystałam i ostatnio się zastanawiałam, gdzie pani doktor się przeniosła. W 100% zgadzam się z powyższą opinią. Lek wet.Ewelina Pałys - Jasiurkowska dobry fachowiec o złotym sercu! :1luvu:

08.2011 psiama pisze:Całkowicie popieram powyższe opinie :ok: :1luvu:
Lek wet. Ewelina Pałys - Jasiurkowska obecnie przyjmująca już u siebie w Katowicach na Józefowskiej to wspaniały człowiek. Pomaga bezdomniakom. Ma wspaniałe podejście do zwierząt i ich właścicieli. Znamy się od wielu lat. Jest doskonałym fachowcem, ma wspaniałe serce ! Polecam z całego serca :wink:
08.2011 Emilka pisze:Też przyłączm się do pozytywnych komentarzy na temat lek wet. Eweliny Pałys-Jasiurkowskiej. To weterynarz z powołania, a nie z przypadku. Nie traktuje zwierząt przedmiotowo, jak wielu innych weterynarzy. Dzięki jej prywatnemu poświęceniu mam moją kochaną suczkę. Koty też wiele jej zawdzięczają, obecne i wyadoptowane również.

A i nie ma problemów z parkowaniem tuż przy lecznicy :wink: .

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw cze 30, 2011 16:36 Ruda Śląska Rudvet

Ruda Śląska

Polecam małą przychodnię weterynaryjną w Rudzie Śląskiej - Bielszowicach.
Rudvet - ulica Kokota 137 lok 2.
Tuż za przychodnią jest parking na około 10 samochodów.

W samej przychodni może trochę ciasnawo, ale za to tanio i przyjmuje miła pani weterynarz. Na początku wizyty zaprzyjaźniała się z kotem, głaskała, pozwoliła poznać otoczenie i pochodzić. Pierwszy raz się spotkałam z takim podejściem, a kociak się dzięki temu troszkę rozluźnił.

Poza tym - cena. Wyobraźcie sobie, dzwoniłam po weterynarzach i pytałam, jaki będzie kosz wizyty - pierwszej w życiu małego kociaka, którego na początek trzeba jedynie odrobaczyć. No i tak - Grzegorz Kocot (przychodnia na Kilińskiego) zaśpiewał 40 złotych, przychodnia Nova na 1-go maja zaśpiewała 35 złotych, Jach Anna z Zabrza już mocno zeszła z ceny - 7 zł wizyta z tabletką + 7 zł książeczka. Pani z Rudvetu wzięła 5 złotych, książeczkę dostałam za darmo.
Pytałam też o koszt szczepień - Rudvet znowu wygrywa. Jedna dawka szczepionki przeciwko kociemu katarowi, tyfusowi i czemuś-jeszcze (przepraszam, nie pamiętam) to 35 złotych. A pozostali śpiewali po 85. Tak więc - polecam. Nie wiem, jak by tam było w poważniejszych przypadkach, ale jeśli chodzi o standardowe zabiegi, to Rudvet jest dobry i tani.
Zuzebiusza spis karm dla kota: http://imageshack.us/f/580/karmy.png/

zuzebiusz

Od: Pon cze 20, 2011 10:16

Post » Czw lip 07, 2011 12:18 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice

Ja polecam w Katowicach następują klinikę weterynaryjną:
Klinika Weterynaryjna Giszowiec
ul. Mysłowicka 65a
40-453 Katowice

Są tam bardzo wykwalifikowani weterynarze. Zajmuję się wszystkimi zwierzętami. Chodziłam tam z kotami, psami, papugami, chomikami i świnkami morskimi i każde zwierze obdarzyli bardzo dobrą opieką. Ceny mają trochę drogie niestety, ale myślę, że warto.

wetsklep_pl

Od: Sob lip 02, 2011 8:22

Post » Pt lip 08, 2011 17:46 Re: KATOWICE i śląskie

Gliwice i Rybnik

GLIWICE, ul. Ku Dołom 6 : wet. Jacek Spólnicki oraz wet. Ewa Mokrska godz. otw.: pon. - niedz. od 8-20 (gdyby ktoś chciał tel. komórkowy któregoś z tych wspaniałych wetów - dzwonić pod nr tel. 505236195) Pan wet. Spólnicki oraz Pani wet. Ela wykonywali operację wyszycia cewki mocz. mojemu kotu po 20 do 23. Polecam!!!
RYBNIK, ul. Małachowskiego 18, szczególnie polecam Panią Ewę Zygmunt, nr tel. 32-42-55-557 lub 508258856. Pon.-pt. : 9-17 sobota 9-13 !!!POLECAM!!! ps: nie chodźcie do wet.ul. Słowackiego

dariaszymura

Od: Pon lut 21, 2011 21:13

Post » Pon sie 22, 2011 18:30 Re: Kilinika Molicki Dabrowa Gornicza

magdalena82

Od: Pon sie 22, 2011 18:24

Post » Pon sie 29, 2011 16:09 Re: KATOWICE i śląskie

ŻORY
Wszystko dla zwierząt
lek.wet. Marzena Kuchta
specjalista chorób psów i kotów
ul.Boryńska 8c
tel 601 479 602 :kotek:

zulka14

Od: Pon sie 29, 2011 16:02

Post » Pon sie 29, 2011 17:16 Re:

zmiana adresu -obecnie boryńska 8c
zuleczka pisze:Żory

GABINET WETERYNArYJNY
lek.wet Marzena Kuchta
specjalista chorób psów i kotów
ul.wodzisławska 39

tel. 0601479602

zulka14

Od: Pon sie 29, 2011 16:02

Post » Czw wrz 01, 2011 17:37 Re: KATOWICE i śląskie

Treść postu usunięta na prośbę autora.
aassiiaa

adrian10061

Od: Śro sie 31, 2011 9:28

Post » Pt wrz 09, 2011 9:38 Re: KATOWICE i śląskie

Witam.

Potrzebny spec od okulistyki w Katowicach/okolicy.

Stan oczu kotki bardzo zły, potrzeba natychmiastowej reakcji.
Od roku leczone oczy u zwykłych wetów ale jak widać bez rezultatów pomimo 5 różnych kropli , maści , robieniu wymazu z oka itd itp.

Tak źle jak teraz jeszcze nie było (trzecia powieka, oczu prawie nie widać)
będę wdzięczny za pomoc

wojta$

Od: Czw wrz 08, 2011 10:17

Post » Nie wrz 11, 2011 2:20 Re:

KaLciA pisze:Zabrze

Od siebie dodam, ze lecznica dla zwierzat na ul. Szczesc Boze wydaje sie byc bardzo profesjonalna. Poszlam tam po paste na odrobaczenie mojego malucha. Fakt, ze spedzilam tam zaledwie 20 min., jednak atmosfera wydala mi sie tam bardzo przyjazna, wszyscy bardzo mili i cierpliwi, a intuicja mowi mi ze tam jest OK :)

moje doswiadczenie z ta lecznica nie jest przyjemne o malo mi piesia nie wykonczyli nie polecam

clannadia

Od: Nie wrz 11, 2011 2:11

Post » Śro wrz 14, 2011 20:09 Weterynarz Katowice

Polecam Panią Monikę Kubiak - to najlepszy weterynarz na świecie :)
oto strona lecznicy http://wetgabinet.com.pl/

Jeśli nie wiesz, gdzie udać się w chorym zwierzakiem, na 100% polecam dr Kubiak!!! :)

krolix

Od: Śro wrz 14, 2011 20:05

[poprzednia][następna]