PIEKARY ŚLĄSKIE Przychodnia dla zwierząt
lek. wet. Piotr Ścigała
Piekary Śląskie
ul. Gen. Maczka 13
Nie polecam Dopiero po trzeciej wizycie z chorym 12 letnim kotem mojemu kotu zostało zrobione USG - na nasza prośbę i lekarz zmienił wcześniejszą diagnozę.. decyzja o badaniu krwi została podjęta po tygodniu, kiedy diagnoza znów okazała się niepewna niestety tego badania mój kocur już nie dożył..

Do tego drogie wizyty (od 70 do 170 zł za cewnikowanie), Staraliśmy się zaufać lekarzowi i nie panikować, niestety nie mogę się oprzeć wrażeniu, że nie do końca wiedział co robi.. Po każdej wizycie kot wymiotował na czarno, ale wet twierdził, że to NA PEWNO nie z jego zastrzyków - czy można byc tego pewnym bez badań? Poza tym za pierwszym razem zignorował wiadomośc o tych wymiotach, a potem powiedział że to go bardzo niepokoi!
RADZIONKÓW
POLECAM"Pro Animali" Przychodnia Weterynaryjna
ul. Szymały 37, Radzionków,
Co prawda jeszcze mam małe doświadczenia z ta lecznicą, ale została mi polecona przez starszą znajoma która całe życie ma duży zwierzyniec -obecnie psa królika, kota. Słyszałam same dobre rzeczy - kot został kilka razy uratowany z poważnych chorób, raz był otruty przez sąsiadów (pamiętam jak wtedy to przeżywała) ale nadal śmiga dzięki tej lecznicy
Teraz chodzimy z dwoma kotkami właśnie tam do Pani Magdaleny Pawlik - Nie sposób nie zauważyć, że ta młoda osóbka ma ogromne serce, do kotów podchodzi z uwagą i z troską. Po wizycie otrzymujemy wydruk z dokładną rozpiska jakie leki zostały kotu podane, czego wcześniej nie uzyskiwałam. Tanie wizyty (jak na razie od 30 do 50 zł - z lekami, a próbki karmy Royal są dawane za darmo, a nie sprzedawane jak w poradni wyżej))
Dodam jeszcze, że patrząc na zdjęcia wiszące w lecznicy, chyba tam najbardziej lubią kotki