ŁÓDŹ i łódzkie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie cze 24, 2012 22:12 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Polecam

Przychodnia Weterynaryjna PUPIL

Bałuty, os. Radogoszcz Zachód
ul. Biedronkowa 17, Łódź

tel. (42) 244 00 02

lek. wet. Magdalena Rogalska

lek. wet. Agnieszka Dereczeniuk

Obie pracowały kiedyś w Sowie.
Ave

Post » Śro lip 11, 2012 15:25 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Byłam u wielu łódzkich weterynarzy, metodą prób i bolesnych błędów odnalazłam 4 kobiety, którym ufam, bo są po prostu skuteczne, a przy tym minimalizują stres u zwierzaka. Dr Joanna Kubus (lecznica Kalinowa), której zawdzięczam tyle, że nie starczyłoby tego forum, żeby opisać. Słynna dr Ewa Pacałowska, która nigdy nie wyrzuciła mnie z gabinetu, ani nie rzuciła słuchawką, kiedy konsultowałam z nią w nerwach sposób ratowania moich kotów. Ponadto polecam panie z ulicy Biedronkowej: dr Dereczeniuk i dr Rogalską. Wszystkie te panie są niezwykle kompetentne i delikatne, mają super podejście do zwierząt, otwarte umysły (a la serialowy dr House) i ogromną wiedzę, która nie zaślepia ich, tzn. widzą pacjenta, a nie tylko jednostki chorobowe. Jeśli czegoś nie wiedzą, szukają informacji i każdy przypadek traktują indywidualnie.
Dr Kubus polecam szczególnie tym zwierzakom (i właścicielom), które łatwo się stresują. Delikatniejszej i bardziej serdecznej weterynarz chyba w Łodzi nie znajdziecie.

annawheeler

Od: Pon sty 26, 2009 1:18

Post » Czw lip 12, 2012 0:47 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Czy możecie polecić neurochirurga w Łodzi? Polecono mi dr Kołodziejczaka z Lancet przy Starym Rynku, ale ta lecznica ma bardzo mroczną opinię... Czy ktoś ma doświadczenia z tym lekarzem?

annawheeler

Post » Pt lip 13, 2012 19:33 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Witam Wszystkich! jestem tu zupełnie świeża i nowa, wiec proszę o wybaczenie jeżeli zamieszczam post nie w tym miejscu, gdzie powinnam...
Otóż poszukuje naprawdę dobrego weterynarza w Łodzi lub okolicy, chodzi o 2 miesięcznego kotka, który wg pierwszej diagnozy miał chorować na koci katar,kiedy jednak po tygodniowym leczeniu, nie było żadnych zmian, gorączka utrzymywała się na poziomie 40-41 stopni, pani weterynarz zasugerowała, że być może Leon choruje na kocia białaczkę bądź koci HIV, został podany nowy antybiotyk, który przez dwa dni jako tako działał, tzn nie było gorączki, jedynie apatia, Kociak ciągle spał, dziś znów pojawiła się gorączka i ręce nam opadły. Podczas ostatniej wizyty w lecznicy, widziałam bezradnośc w oczach Pani Doktor, więc może warto byłoby udac się gdzieś indziej, może inny lekarz, miałby pomysł jak kotu pomóc....

Moniunia

Od: Pt lip 13, 2012 19:06

Post » Pt lip 13, 2012 19:46 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Zgodym churem łodzianki poleca lecznice w Tesco na Pojezierskiej, niestety w weekend nieczynna :(
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pt lip 13, 2012 20:02 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

annawheeler pisze:Czy możecie polecić neurochirurga w Łodzi? Polecono mi dr Kołodziejczaka z Lancet przy Starym Rynku, ale ta lecznica ma bardzo mroczną opinię... Czy ktoś ma doświadczenia z tym lekarzem?

Ja mam.
Doskonały chirurg i bardzo dbały o jakość świadczeń kliniki szef.
Trudniejsze zabiegi chirurgiczne zwierzaków ja i moi znajomi robimy właśnie u niego.
Z czystym sumieniem gorąco polocem.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt lip 13, 2012 20:23 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

3 lecznice, które sprawdziły się w bojach o życie moich kociaków (a u mnie zawsze są nietypowe przypadki):

Lecznica Sfora dr Ewa Pacałowska ul. Przybyszewskiego 17 (tel. 42 683 10 07 lub 501 267 964)
Przyjmuje pn-pt 9-11 oraz 13-18, a w sobotę 10-15

Lecznica Pupil dr Magdalena Rogalska i Agnieszka Dereczeniuk ul. Biedronkowa 17
pn-pt 9-19, sb 10-14 (w nagłych przypadkach, np. konieczność podania leku o określonej porze, panie, jeśli mogą, przyjmą nawet późnym wieczorem, ale trzeba zadzwonić!!!) szczegóły na stronce:
http://www.przychodnia-pupil.com.pl/?page_id=58

Lecznica Kalinowa ul. Kalinowa 52 (ale koniecznie prosić o dr Joannę Kubus!)
pn-pt 8-22, sb-nd 9-21 (czyli w weekend jak najbardziej działają)
Tu trzeba zadzwonić i umówić się na wizytę, ale za to nie czeka się w kolejce i ma się lekarza tylko dla siebie.
http://www.kalinowa.pl/index.php?page=kontakt

Wiele osób poleca jeszcze dr Aleksandra Korzeniowskiego z przychodni Cztery Łapy (ul. Ciołkowskiego 14 oraz Adamieckiego 1), ale tu brak mi własnych doświadczeń.

Trzymam kciuki!!! daj znać co z kotkiem

annawheeler

Post » Pt lip 13, 2012 21:01 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

ana - dzięki za informację !!!

annawheeler

Post » Wto lip 17, 2012 9:08 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

lecznica Cztery łapy na Ciołkowskiego jak najbardziej tak zarówno dr. Aleksander Korzeniowski jak i pozostali lekarze tam pracujący są świetni

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro lip 18, 2012 7:57 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

ja również polecam na ciołkowskiego. W zeszłym tygodniu musiałam ją odwiedzic, ale jestem bardzo zadowolona ...

reene333

Od: Wto lip 17, 2012 14:04

Post » Sob lip 21, 2012 12:17 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Ogromny pozytyw dla Ani Mrozek z centrum dr Seidla ul. Pojezierska - za doświadczenie, sprawność, konkretność.
Kolejny raz okazuje się nieoceniona.
Dzięki za Arusię :1luvu:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lip 25, 2012 13:30 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

pietr.a pisze:Czy ktoś z Was wie gdzie teraz przyjmuje dr Małgorzata Folusiak? W Sowie nie chcą podać gdzie sie przeniosła.

Znalazłam dr Folusiak, dlatego podzielę sie i z Wami :)
Przychodnia Weterynaryjna "Na Stokach" ul. Janosika 143a Łódź, tel. 042 6792424

pietr.a

Od: Śro maja 16, 2012 8:52

Post » Śro lip 25, 2012 18:44 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

chiałam zaktualizować, że dr. Ewa Pacałowska z lecznicy Sfora na Przybyszewskiego przyjmuje od 13 ;)
dziś pojechałam na 9 i troche poczekałam...

Moniunia

Od: Pt lip 13, 2012 19:06

Post » Czw sie 16, 2012 15:38 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

Ja chciałbym polecić lecznicę PIES KUDŁATY w Pabianicach na Moniuszki 139.
Oczywiście kotki też są tam przyjmowane, ja byłem tam, jak był miesiąc sterylizacji (w marcu).
Zabieg umówiony na konkretną godzinę, bez opóźnień. Po zabiegu nie było żadnych komplikacji, zwierzątko czuło się dobrze.
Gorąco polecam, sam wróciłem tam jakiś czas później na szczepienia. Dodatkowym plusem są dwie urocze Panie Doktor:)

Gerard

Od: Czw sie 16, 2012 15:28

Post » Czw wrz 06, 2012 1:47 Re: ŁÓDŹ i łódzkie

A ja polecam "Zwierzętarnie" przy Aleja Włókniarzy 234 90-001 Łódź,
Byłem wczoraj z moją kotką, pierwszy jej przegląd, ważenie, określenie stanu zdrowia itp.
Pani Małgosia zbadała kocice, określiła że to kocica, 3 miesięczna, bez pchełek, zajrzała w pysk, uszy- zdiagnozowała świerzb, który potwierdziła pod mikroskopem (mnie też pokazała:P), czyściła uszy, pokazała jak je czyścić i aplikować maść, zrobiła zastrzyk na odrobaczenie (kotka trochę płakała, gdy dostała w udo i się strasznie rwała, więc dostała w kark, było już lepiej).
Powiedziała o kolejnych szczepieniach, odrobaczaniach, sterylizacji, mówiąc od razu z orientacyjnymi cenami.
Wyczytałem że ważną kwestią jest czystość w gabinecie, u niej była, od razu po poprzednim pacjencie wyczyściła stół.
Miła, rzeczowa, profesjonalna.
Jej mąż- na temat zabiegów i praktyki opinii nie mam, ale udzielił wszelkich rad, odpowiadał nawet na głupie pytania dot. kociaka, radził jak karmić, dbać itp.

Jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie później, mam nadzieję że tak samo dobrze jak dotychczas.

vonKamil

Od: Czw wrz 06, 2012 1:37

[poprzednia][następna]