POZNAŃ i Wielkopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 12:42 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Wyga pisze:
marinella pisze:
salma75 pisze:
marinella pisze:
Paulusek pisze:o My Pet na os. 1000-lecia

mają laboratorium ale są drodzy
ja ich skreślam bo specjalizują się w rozrodzie zwierząt jakby ich mało było :roll:
byłam tam dwa razy ze względu na laboratorium ale stwierdziłam że lekarzom rozmnażaczy kabzy nabijać nie będę

O, a ja nic nie wiem... :roll:
Możesz coś więcej na temat tego wspierania rozmnażaczy?

w cenniku mają punkt Inseminacja, Ocena nasienia,Pomiar poziomu progesteronu
kojarzy mi się ze na starej stronie mieli dział matrymonialny, w poczekalni też było sporo ogłoszeń tego typu

Nie byłam tam, więc nie wiem. Ale czy to czasem nie są ogłoszenia i informacje dla hodowców?

dla mnie psueduchy, czy hodowle to jedno i to samo
zajmują się rozmnażaniem zwierząt których mamy za dużo i które potem trafiają do schronów
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pt wrz 14, 2012 16:12 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Ale zabieg ropomacicza u mojej suni zrobili bardzo dobrze. Złego słowa powiedzieć nie mogę. A drodzy faktycznie są.
Dr Tomasz Nowak faktycznie specjalizuje się w rozrodzie zwierząt.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lis 06, 2012 13:22 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

I ja się dopiszę.
Piotr Winiecki, Chwiałkowskiego 24, Poznań, Wilda
Pn-Pt 16-19, Sob 10-13

Lekarz kompetentny, nie odsyła z kwitkiem, szuka jak najlepszych rozwiązań i nie kosztem portfela właściciela.
Tak właśnie wyciągnął mi zza grobu zwierzaka, który "nadawał się" do uśpienia.
Dobre podejście do zwierząt, nie stroni od kontaktu i porad przez telefon, prowadzi wizyty domowe.
Przede wszystkim słucha i bierze pod uwagę sugestie właściciela.
Robi badania, z tym, że przesyła je do Niemiec do laboratorium. Wyniki w ciągu 2-3 dni są odsyłane na maila.
Ostatnio robiłam cukier, nerki, wątrobę, trzustkę i tarczycę. Koszt z narkozą bodajże 80zł
Fakt kolejki są czasem długie, ale warto poczekać. Panuje zasada " do ostatniego klienta".
Ostatnio byłam przyjęta "po godzinach" bez żadnego ale. Kocianej zostało poświecone maksimum uwagi bez patrzenia na zegarek, ale też się trzeba liczyć z tym, że jak ma się sporo pytań, to można nie uzyskać na wszystkie odpowiedzi,szczególnie jeśli jakiś zwierzak czeka na zabieg, albo jest dużo pacjentów, więc zawsze lepiej się umówić i zasygnalizować dłuższą wizytę.

Widziałam też negatywną opinię. Od siebie dodam, że bardzo często brałam do domu leki w strzykawkach, nigdy mi się nie zdarzyła taka sytuacja jak w tamtym poście.

Podsumowując: polecam :ok:

anieli

Od: Czw paź 25, 2012 16:11

Post » Wto lis 06, 2012 13:27 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

anieli pisze:Ostatnio robiłam cukier, nerki, wątrobę, trzustkę i tarczycę. Koszt z narkozą bodajże 80zł

Czy kot do pobrania krwi standardowo dostaje narkozę? czy Twój kot jest jakoś wyjątkowo agresywny?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lis 06, 2012 13:38 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

ariel, nie, to nie jest standard. Moja Kociana ma traumę po poprzedniej lecznicy. Próbowaliśmy najpierw na "głupim jasiu", dostała szału już na widok samych nożyczek. Było podejrzenie nerek, więc badania trzeba było zrobić. W ostateczności podaliśmy narkozę, po której jeszcze przez długi czas warczała :?

anieli

Post » Wto lis 06, 2012 13:59 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

:) ok, uważam, że takie rzeczy należy uściślać
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lis 06, 2012 14:02 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

w smie racja, nie pomyślałam :oops: ;)
w każdym bądź razie, teraz już wiadomo, że istnieje opcja z narkozą w razie czego ;)

anieli

Post » Czw lis 08, 2012 19:54 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

anieli pisze:I ja się dopiszę.
Piotr Winiecki, Chwiałkowskiego 24, Poznań, Wilda
Pn-Pt 16-19, Sob 10-13

Lekarz kompetentny, nie odsyła z kwitkiem, szuka jak najlepszych rozwiązań i nie kosztem portfela właściciela.
Tak właśnie wyciągnął mi zza grobu zwierzaka, który "nadawał się" do uśpienia.
Dobre podejście do zwierząt, nie stroni od kontaktu i porad przez telefon, prowadzi wizyty domowe.
Przede wszystkim słucha i bierze pod uwagę sugestie właściciela.
Robi badania, z tym, że przesyła je do Niemiec do laboratorium. Wyniki w ciągu 2-3 dni są odsyłane na maila.
Ostatnio robiłam cukier, nerki, wątrobę, trzustkę i tarczycę. Koszt z narkozą bodajże 80zł
Fakt kolejki są czasem długie, ale warto poczekać. Panuje zasada " do ostatniego klienta".
Ostatnio byłam przyjęta "po godzinach" bez żadnego ale. Kocianej zostało poświecone maksimum uwagi bez patrzenia na zegarek, ale też się trzeba liczyć z tym, że jak ma się sporo pytań, to można nie uzyskać na wszystkie odpowiedzi,szczególnie jeśli jakiś zwierzak czeka na zabieg, albo jest dużo pacjentów, więc zawsze lepiej się umówić i zasygnalizować dłuższą wizytę.

Widziałam też negatywną opinię. Od siebie dodam, że bardzo często brałam do domu leki w strzykawkach, nigdy mi się nie zdarzyła taka sytuacja jak w tamtym poście.

Podsumowując: polecam :ok:

Znaczy sie pan doktor wyrobił. Bo moje spotkanie z nim jakieś 5 lat temu nie było udane.
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Sob gru 08, 2012 22:23 Re:

roxana pisze:POZNAŃ

Zdecydowanie polecam dr Katarzynę Kiszka z Lecznicy przy ul.Pawlowskiego.
Niesamowity kontakt ze zwierzeciem,duza wiedza.Odpowie na kazde zadane pytanie,wyslucha.Ile razy czekam na wizyte to zastanawiam sie,jak ona to robi,ze zwierzeta nie moga sie doczekac wejscia do gabinetu.Moj zwierzak byl juz jedna noga na drugim swiecie,zyje dzieki p.Kasi
Ceny ma bardzo przystepne
Jeszcze raz POLECAM[/b][/b]

Witam ja również polecam tą lecznicę prowadzoną przez p.dr. Bukowską i wszystkie lekarki tam pracujące .Mają wspaniałe podejście do zwierząt - tych na dwóch łapach również - gdy żegnałam się z moją Zuzią 16 letnią shih tzunią / byłam z nią do końca / i nie było już ratunku to pani.Doktor , która znala nas od kilku lat lat również pociekły łezki . Wcześniej ratowały moje sunie shih tzu z różnych chorób , serce, zapadnięta tchawica
i Suńki dożyły pięknego wieku 18 i 16 lat niestety obie odeszły w zeszłym roku.
Dom bez zwierzaków jest martwy - teraz czekam na kotkę
Polecam !!!!!!
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Śro gru 12, 2012 23:52 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Polecam gorąco:

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2958,d.bGE

Wspaniali ludzie. Dr Ola jest prawie członkiem naszej rodziny:) :twisted: Zawsze odbiera telefon, znosi dzielnie moje histerie, telefony poznym wieczorem ,oraz wczesnie rano, jest kompetentna i co najwazniejsze ciagle sie uczy. Słucha sugestii opiekuna, konsultuje, nigdy nie odmawia pomocy i rady.

I to co jest jeszcze wazniejsze to oboje z mezem kochaja zwierzaki. :)

Polecam.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro gru 12, 2012 23:54 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw gru 13, 2012 17:22 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

aga9955 pisze:Polecam gorąco:

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 2958,d.bGE

Wspaniali ludzie. Dr Ola jest prawie członkiem naszej rodziny:) :twisted: Zawsze odbiera telefon, znosi dzielnie moje histerie, telefony poznym wieczorem ,oraz wczesnie rano, jest kompetentna i co najwazniejsze ciagle sie uczy. Słucha sugestii opiekuna, konsultuje, nigdy nie odmawia pomocy i rady.

I to co jest jeszcze wazniejsze to oboje z mezem kochaja zwierzaki. :)

Polecam.

Oczywiscie, tez polecam :D

Strona internetowa http://www.weterynarz-srem.pl/
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie gru 23, 2012 15:20 Re: Re:

roxana pisze:POZNAŃ

Zdecydowanie polecam dr Katarzynę Kiszka z Lecznicy przy ul.Pawlowskiego.
Niesamowity kontakt ze zwierzeciem,duza wiedza.Odpowie na kazde zadane pytanie,wyslucha.Ile razy czekam na wizyte to zastanawiam sie,jak ona to robi,ze zwierzeta nie moga sie doczekac wejscia do gabinetu.Moj zwierzak byl juz jedna noga na drugim swiecie,zyje dzieki p.Kasi
Ceny ma bardzo przystepne
Jeszcze raz POLECAM[/b][/b]

Wytłuszczenie moje.
Co do wysłuchania mam wątpliwości.
Dwa tygodnie temu po raz pierwszy zetknęłam się z tą panią celem wykonania badań w kierunku Felv i fiv.
Jako że nie miała testów zaproponowała badania serologiczne w tym kierunku. Cały czas podkreślałam ze chodzi mi o standardowe Felv i Fiv
Na drugi dzień okazało się ze zleciła badania w Laboklinie na Felv i Fip :evil: chociaż nie było ku temu przesłanek. Jak stwierdziła, nie zrozumiałyśmy się :evil:
Nosz kuźwa, przecież mówię wyraźnie, nie seplenię. :?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto gru 25, 2012 12:10 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Chcę polecić dr. Tomasza Deskę z Mobilvet , przyjechał po pół godzinie od wezwania zaopatrzony w walizę wielkości małej szafy i mimo , że mija kocina za skarby świata i Chiny Ludowe i Demokratyczne bez narkozy nic nie pozwoli zrobic osłuchał ją podał po ciężkiej wojnie trzy zastrzyki w doopkę , bardzo uważnie sprawdził poprzednie badania.
Kompetentny , słuchający , zainteresowany małym pacjentem.
Serdecznie polecam
tylko następnym razem musi zabrać rękawice spawacza

Obrazek

ewissko

Post » Wto gru 25, 2012 12:56 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Nie napisałam jeszcze ,że dr. Tomasz nie zdziera skóry z właścicieli pacjentów.

Obrazek

ewissko

[poprzednia][następna]