WROCŁAW i dolnośląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw mar 07, 2013 22:42 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Kallla pisze:Witam !
Marzec jest miesiącem kastracji/sterylizacji, chciałabym skorzystać z promocyjnych cen i ciachnąć jajca Jagonowi.

Jesteśmy pod opieką dr Hildebranda ale Kliniki nie biorą udziału w akcji i z tąd moje pytanie czy ktoś miał okazję korzystać z usług przychodni Legwan na al. Wiśniowej ?

Boje się trochę zmieniać weta ale jak trzeba...

http://www.legwan-wet.pl/onas.htm

Legwan jest szeroko polecany, ja ostatnio za sprawą pozytywnych opinii trafiłam z kotką do dr. Czerskiego i bardzo rzeczowo podszedł do naszego problemu.

Madzio

Od: Nie paź 21, 2012 19:18

Post » Wto mar 12, 2013 18:27 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

LUBIN

Witam osoby z mojej okolicy! Jestem już po 2 weterynarzach i niestety muszę szukać dalej... padło nazwisko dr Konarskiego, ale potem pojawiła się opinia negatywna... czy w naszym mieście jest jakiś naprawdę dobry lekarz czy zostaje mi już tylko Wrocław? @Fredziolina, może coś mi podpowiesz? Jestem nowym użytkownikiem i nie mogę napisać do Ciebie PW, ale czy mogłabyś mi powiedzieć, z kogo jesteś zadowolona? Byłam już na ul. Jagodowej i w Krzeczynie... a kot wciąż krwawi przy robieniu kupy :( Podobno nawet we Wrocławiu nie zbadają go jeszcze endoskopowo, bo nie mają tak małej końcówki (kicia ma 5 miesięcy). Nie wiem jak pomóc mojej małej :(
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro mar 13, 2013 20:20 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

SNB pisze:LUBIN

Witam osoby z mojej okolicy! Jestem już po 2 weterynarzach i niestety muszę szukać dalej... padło nazwisko dr Konarskiego, ale potem pojawiła się opinia negatywna... czy w naszym mieście jest jakiś naprawdę dobry lekarz czy zostaje mi już tylko Wrocław? @Fredziolina, może coś mi podpowiesz? Jestem nowym użytkownikiem i nie mogę napisać do Ciebie PW, ale czy mogłabyś mi powiedzieć, z kogo jesteś zadowolona? Byłam już na ul. Jagodowej i w Krzeczynie... a kot wciąż krwawi przy robieniu kupy :( Podobno nawet we Wrocławiu nie zbadają go jeszcze endoskopowo, bo nie mają tak małej końcówki (kicia ma 5 miesięcy). Nie wiem jak pomóc mojej małej :(

Zbadają :) masz pw :)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie mar 24, 2013 15:35 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Berike

Od: Pt lut 01, 2013 9:31

Post » Wto kwi 23, 2013 19:52 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Ludkowie z Wrocławia - kto dobrze robi USG (poza klinikami na UP i dr Siembiedą)?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt cze 07, 2013 16:19 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Byłam w klinice dr Niedzielskiego na Krzywoustego. Moim kotem zajmowało się tam 3 lekarzy, w końcu zrobiono kolonoskopię, pobrano wycinek do badania i kazano czekać 3-4 tygodnie na wyniki. Minął ponad miesiąc, zero kontaktu mimo że mieli zadzwonić jak tylko przyjdzie wynik. Po ponad miesiącu to ja zadzwoniłam i okazało się, że wyniki są... od ponad 2 tygodni. Totalna olewka mojego kota. Nie wypowiadam się tu na temat samych lekarzy, samego dr Niedzielskiego nawet na oczy nie widziałam. Ale jako prywatna klinika nie powinni dopuścić do takiej sytuacji. Leki jakie kazali dawać nie pomogły i straciłam 2 tygodnie czekając na wyniki, a kot ciągle krwawił :?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Sob cze 15, 2013 21:10 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

NatjaSNB pisze:Byłam w klinice dr Niedzielskiego na Krzywoustego. Moim kotem zajmowało się tam 3 lekarzy, w końcu zrobiono kolonoskopię, pobrano wycinek do badania i kazano czekać 3-4 tygodnie na wyniki. Minął ponad miesiąc, zero kontaktu mimo że mieli zadzwonić jak tylko przyjdzie wynik. Po ponad miesiącu to ja zadzwoniłam i okazało się, że wyniki są... od ponad 2 tygodni. Totalna olewka mojego kota. Nie wypowiadam się tu na temat samych lekarzy, samego dr Niedzielskiego nawet na oczy nie widziałam. Ale jako prywatna klinika nie powinni dopuścić do takiej sytuacji. Leki jakie kazali dawać nie pomogły i straciłam 2 tygodnie czekając na wyniki, a kot ciągle krwawił :?

Widzisz coś w tym chyba jest... Moim Jagonem zajeli się rewelacyjnie przy pecherzu natomiast moja mam jeździła z suczą z przeciętym opuszkiem i... koszmar. Okazalo się, ze rana była źle zszyta, za mocno nitka ściągnięta i szwy przecieły ranę (jak juz trochę się podgoiło). Najlepsze jest to, ze te osoby ktore to widziały nic nie powiedziały, nie zareagowały. Zrobiły nowy opatrunek i mama pojechała do domu. Wróciła po kilku godzinach bo nagle pies przesła na łapę stawać... Zresztą dluga historia ale mama tez nie była zadowolona.
Bóg stworzył kota żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa.

Kallla

Od: Nie gru 04, 2011 20:59

Post » Sob lip 20, 2013 22:57 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Szukam weta we Wro, który świetnie robi usg. Możecie kogoś polecić? Z góry dzieki.

Madzio

Post » Nie lip 21, 2013 13:49 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Najlepszy jest chyba Siembieda, on w tej chwili już nie leczy zwierząt, zajmuje się wyłącznie diagnostyką obrazową. Przy tym rzeczowy, konkretny, pokazuje opiekunowi, co widzi - i tłumaczy, co i dlaczego. Tu masz link: http://www.siembieda.pl/

MaryLux

Post » Nie lip 21, 2013 19:14 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

MaryLux pisze:Najlepszy jest chyba Siembieda, on w tej chwili już nie leczy zwierząt, zajmuje się wyłącznie diagnostyką obrazową. Przy tym rzeczowy, konkretny, pokazuje opiekunowi, co widzi - i tłumaczy, co i dlaczego. Tu masz link: http://www.siembieda.pl/

Dzięki Mary! Znalazłam też Atamaniuka, szeroko polecany, więc wybiorę się do jednego z nich.

Madzio

Post » Pon lip 22, 2013 7:03 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Ja Atamaniuka bardzo lubię. Ostatnio pięknie się spisał w krytycnej sytuacji.

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Pon lip 22, 2013 19:28 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Ja kiedyś miałam kontakt z jednym i drugim, oba pozytywne.

MaryLux

Post » Śro lip 24, 2013 17:05 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Z Atamaniukiem mam naprawdę dobre doświadczenia- świetna, bardzo dokładna diagnostyka Piku, po godzinach pracy, bo sytuacja była kryzysowa; wyłapanie nieprawidłowości w śledzionie przy badaniu w innym kierunku (ropo)- i skierowanie nas na dalsze badania, które pozwoloiły na wykrycie i szybkie leczenie chłoniaka zanim dał objawy u Mili, świetna opieka diagnostyczna przy Krze itd...
Ogólnie- doktor czesto nie ogranicza się do wskazanego "fragmentu" zwierzaka, przy usg, czy rtg często potrafi wyłapać inne niepokojące rzeczy. zależy mu na pacjentach, chociaż owszem, bywa szorstki.

Niestety z dr Siembiedą mam zgoła odmienne doświadczenia...........
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro lip 24, 2013 19:31 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Ze mną siedział naprawdę niesamowicie długo na ławeczce przed kliniką jak Małe umarło. Walczył o nią, specjalnie biegł z wykładu, żeby szybko diagnozować. Później jak było źle, to sam z nią na ratunkowy biegł. Dał mi czas na ogarnięcie się i odłączenie jej od wspomagaczy (jej już nie bolało, ale dla mnie to był szok). Pocieszał mnie dopóki nie byłam w stanie jakoś się sama ogarnąć.

Dlatego ciężko mi sobie go wyobrazić w wersji szorstkiej.

Ale nawet gdyby - wet jest od leczenia a nie wychodzenia na piwo.

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Śro lip 24, 2013 22:13 Re: WROCŁAW i dolnośląskie

Naprawdę, czuję się w stu procentach przekonana. Za miesiąc pędzę na usg i przy okazji rtg klatki piersiowej Sevilli, a nuż coś wyjdzie w sprawie astmy.

Madzio

[poprzednia][następna]