POZNAŃ i Wielkopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie cze 17, 2012 16:51 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

ŚREM

http://www.weterynarz-srem.pl/
"moi" weci, którzy wybyli z Poznania i teraz mają gabinet w Śremie. dr Andrzej prowadził mi koty nerkowe. wspaniali ludzie.

a dr Sylwia Łata z Kociaka chyba też się wyprowadziła z Poznania, bo mówiła mi już rok temu, że wraca do Lublina na stałe.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto cze 19, 2012 13:43 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

kto z wetów w Poznaniu przyjeżdża do domu?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro cze 20, 2012 15:39 Re:

Martaaa pisze:PoznańGabinet weterynaryjny "Animal" Przybylski R.

NIE POLECAM
Przyszłam do niego z kotką, która miała problemy z oddychaniem. Po osłuchaniu jej, doktor stwierdził, że ma zapalenie płuc. Leczył ją antybiotykami i środkiem ściągającym wodę. Po kilku dniach stan kotki się pogorszył, wróciła zatem do gabinetu. Weterynarz znowu dał jej antybiotyki (inne tym razem) i znowu środek na ściąganie wody z płuc. Kiedy kolejnym razem kot znowu wrócił do gabinetu nie było co ratować, stan pogorszył się nagle, w 12 godzin, musieliśmy ją uśpić.
Pan weterynarz nie zrobił absolutnie ŻADNYCH badań aby potwierdzić swoją diagnozę. Na końcu stwierdził z rozbrajającą szczerością, że "kotka nie reagowała na leki". Dla mnie to żadne wytłumaczenie. Nie wiem co kierowało tym Panem, może fakt, że żeby zlecić badania np. serca musielibyśmy to zrobić u innego weterynarza, bo nad Wierzbakiem nie mają takich możliwości.
Zostaliśmy z poczuciem winy, że gdybyśmy od razu zawieźli kota do innego weta, to może by przeżył.
Ta przychodnia to totolotek - Pan weterynarz bezgranicznie ufa swojej nieomylnej intuicji.
ODRADZAM.

PS. Pan przykłada się najwidoczniej jedynie do sterylek i kastracji - te robi wzorcowo.

EchoTheCat

Od: Pt lip 03, 2009 16:21

Post » Śro cze 20, 2012 15:47 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

puss pisze:kto z wetów w Poznaniu przyjeżdża do domu?

No chyba właśnie Przybylski, w którymś z wcześniejszych wpisów było to wyszczególnione.

EchoTheCat

Od: Pt lip 03, 2009 16:21

Post » Nie lip 15, 2012 18:47 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Zaraz na wstępie witam wszystkich - pojawiam się jako nowy użytkownik.

Z Poznania polecam dr Juszczaka i Gorzelańczyka - tam jeżdżę z moimi sukami i złego słowa powiedzieć nie mogę, do tego nie odczułam jeszcze zdzierania niepotrzebnego pieniędzy, nie wykonują zbędnych badań, mają przemiły stosunek do pacjenta i jego właściciela.

Nie polecam kliniki dr Wąsiatycza jako takiej - ceny jak na Batorym, a jakość usług im nie dorównuje - za sterylkę suki plus amputację palucha z wrastającym złamanym pazurem zainkasował niecałe 900 zł ot tak na waciki, po czym wizyta na zdjęcie sączka płatna, brak leków osłonowych. Ale jest jedna osoba stamtąd, której zawsze będę bronić - dr Orłowski, cudowny człowiek i weterynarz.

Zdecydowanie odradzam lecznicę na os. Orła Białego - pan "weterynarz" sukę wymiotującą z rozwolnieniem zaczopował mi lekami, nie wykonał natomiast żadnego badania, które mogłoby wskazać dlaczego tak się dzieje i dlaczego w obu wydzielinach pojawia się krew.

Pan doktór z lecznicy na Głogowskie 185 ( mogę mylić numer ) nie jest moim idolem i nie będzie po tym, jak na widok adoptowanej suki mieszańca asta z boksiem powiedział, że to piękny 100% amstaff - co nawet dla mnie wtedy laika w rasie było totalną bzdurą. A podobno pan się specjalizuje w astach.
"Miauczyński był chory i w pryczy garował
I przyszedł ojojek: - Coś się nafutrował?"
by Artur Andrus :)
Obrazek

zmija37

Od: Nie lip 15, 2012 12:50

Post » Pon lip 23, 2012 17:05 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Dojeżdża dodomu - Mobivet, wet. Tomasz Deska. Świetny, kompetenty weterynarz, z dużym zrozumieniem dla psów i kotów interwencyjnych i bezdomnych. Polecam całym sercem!

natasha7a

Od: Pt lip 01, 2011 10:13

Post » Nie lip 29, 2012 13:34 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Polecam:
Marek Kolloch
Gabinet Weterynaryjny
Ul. Brzozowa 1
61-429 Poznań

www.debiecwet.pl

Oprócz Pana Marka przyjmuje jeszcze jego żona oraz Pani Natalia (nie pamiętam niestety nazwiska). Oba moje koty od początku są pacjentami tego gabinetu, szczególnie Pani Natalii. Obecnie jeden jest w trakcie leczenia SUK.
Jestem bardzo zadowolona, działania i sposoby leczenia nie budzą moich najmniejszych zastrzeżeń. Można swobodnie przedyskutować, każdy nawet najmniejszy szczegół leczenia - nawet jeśli zdarzy się, że nie ma Pani Natalii to pozostała dwójka bez problemu zagląda w komputer, wyszukuje kartę zwierzęcia i nie podejmuje decyzji na podstawie własnych wniosków ale też kieruje się przebiegiem leczenia jakie wybrała Pani Natalia. Decyzje oraz diagnostyka przeprowadzane bardzo sprawnie bez wypraszania o dodatkowe badania itp. Na miejscu mają usg, rtg i ekg.
Ceny także przyzwoite.

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pt sie 17, 2012 8:59 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Nie lubię oceniać weterynarzy , bo nie jestem ekspertem, ale bardzo mi podpadł dr Przybylski. Nie będę się rozpisywać , diagnozę trudno postawić , to fakt. Ale nie nawodnić kociaka , który nie może jeść , pić i jest "poskręcany" - zaburzenia neurologiczne , to jednak duże niedopatrzenie , ba chyba nawet błąd w sztuce.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pon sie 27, 2012 16:24 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Mam pytanie:
Co sądzicie o weterynarzach Z Lecznicy dla Zwierząt na piątkowie na ul.Pawłowskiego 2a?
My narazie poznaliśmy Pania Doktor Agnieszke Sobieralską i Pania Doktor Dorote Bukowską, ale narazie bylismy dopiero na 2 wizytach tam , dlatego chciałam się czegoś wiecej dowiedzieć.
Pozdrawiam

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon sie 27, 2012 16:37 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Lilka Mrau pisze:Mam pytanie:
Co sądzicie o weterynarzach Z Lecznicy dla Zwierząt na piątkowie na ul.Pawłowskiego 2a?
My narazie poznaliśmy Pania Doktor Agnieszke Sobieralską i Pania Doktor Dorote Bukowską, ale narazie bylismy dopiero na 2 wizytach tam , dlatego chciałam się czegoś wiecej dowiedzieć.
Pozdrawiam

Panią Agnieszkę polecam. Chodzę do niej z kotami od kilku lat, do lecznicy przy Akademii Rolniczej. Uratowała dwa moje koty. Ma świetnie podejście do zwierząt, jest kompetentna, odpowiada szczegółowo i cierpliwie na wszystkie pytania. Widać, że bardzo kocha zwierzaki. Weterynarz z powołania.
salma75

Post » Pon wrz 03, 2012 15:35 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Co sądzicie o wetach z Poznania Filipińskim na Wichrowych Wzgórzach i o My Pet na os. 1000-lecia ?

Bo chyba nikt ich tu nie skomentował.

Szukam dobrego weta dla kota z problemami z nerkami i ogólnie układem pokarmowym.

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Nie wrz 09, 2012 21:39 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Paulusek pisze:o My Pet na os. 1000-lecia

mają laboratorium ale są drodzy
ja ich skreślam bo specjalizują się w rozrodzie zwierząt jakby ich mało było :roll:
byłam tam dwa razy ze względu na laboratorium ale stwierdziłam że lekarzom rozmnażaczy kabzy nabijać nie będę
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Nie wrz 09, 2012 21:44 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

marinella pisze:

ja ich skreślam bo specjalizują się w rozrodzie zwierząt jakby ich mało było :roll:
byłam tam dwa razy ze względu na laboratorium ale stwierdziłam że lekarzom rozmnażaczy kabzy nabijać nie będę

O, a ja nic nie wiem... :roll:
Możesz coś więcej na temat tego wspierania rozmnażaczy?
salma75

Post » Nie wrz 09, 2012 22:03 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

salma75 pisze:
marinella pisze:

w cenniku mają punkt Inseminacja, Ocena nasienia,Pomiar poziomu progesteronu
kojarzy mi się ze na starej stronie mieli dział matrymonialny, w poczekalni też było sporo ogłoszeń tego typu
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon wrz 10, 2012 7:49 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

marinella pisze:
salma75 pisze:
marinella pisze:

w cenniku mają punkt Inseminacja, Ocena nasienia,Pomiar poziomu progesteronu
kojarzy mi się ze na starej stronie mieli dział matrymonialny, w poczekalni też było sporo ogłoszeń tego typu

Nie byłam tam, więc nie wiem. Ale czy to czasem nie są ogłoszenia i informacje dla hodowców?

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

[poprzednia][następna]