KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lis 04, 2012 21:18 Re: KATOWICE i śląskie

Reine pisze:Czy leczył ktoś z Was może zwierzaka w klinice w Rudzie Śląskiej - Kochłowicach przy ul. Żymły 39? Przyjmuje tam dr Wiesława Sidorska i dr Witold Pelka. Byłam tam dwa razy i na razie jestem w miarę zadowolona, ale pytam z ciekawości :)

omijać z daleka..dużo kasy zero diagnozy

czarnadora

Od: Sob lis 14, 2009 22:32

Post » Pon lis 05, 2012 11:57 Re: KATOWICE i śląskie

yola.s pisze:PIEKARY ŚLĄSKIE

Przychodnia dla zwierząt
lek. wet. Piotr Ścigała
Piekary Śląskie
ul. Gen. Maczka 13
Nie polecam
Dopiero po trzeciej wizycie z chorym 12 letnim kotem mojemu kotu zostało zrobione USG - na nasza prośbę i lekarz zmienił wcześniejszą diagnozę.. decyzja o badaniu krwi została podjęta po tygodniu, kiedy diagnoza znów okazała się niepewna niestety tego badania mój kocur już nie dożył.. :cry: :cry: Do tego drogie wizyty (od 70 do 170 zł za cewnikowanie), Staraliśmy się zaufać lekarzowi i nie panikować, niestety nie mogę się oprzeć wrażeniu, że nie do końca wiedział co robi.. Po każdej wizycie kot wymiotował na czarno, ale wet twierdził, że to NA PEWNO nie z jego zastrzyków - czy można byc tego pewnym bez badań? Poza tym za pierwszym razem zignorował wiadomośc o tych wymiotach, a potem powiedział że to go bardzo niepokoi!

Zgadzam się! Znajoma pojechała tam z psem, lekarz Piotr Ścigała stwierdził u niego ostrą niewydolność nerek i kazał go uśpić, na szczęście znajoma nie chciała się łatwo na to zgodzić i pojechała do innego weterynarza, który stwierdził zwykłe zatrucie pokarmowe i zalecił zastrzyk i dietę!!! Byłam tam kilka razy z kotem (na obcięciu pazurków). Lekarz był niemiły i nie miał podejścia do kota. Ostatnim razem obciął mu paznokieć tak krótko, że kot zaczął krwawić. NIE POLECAM !!!!
Z nami:
13.06.2008 - Mysia kochana.
31.10.2012 - Arystokrata Maciej.

ladypurple

Od: Nie lut 21, 2010 23:00

Post » Sob lis 10, 2012 19:23 Re:

koci_maniak pisze:Bielsko-Biała

Zdecydowanie polecam, pani weterynarz jest miła, rzeczowa i konkretna, potrafi szybko postawić diagnozę, po wizycie u niej i podaniu pewnego srodka naszemu kotu przeszła biegunka. Polecam ją serdecznie :!:

Przychodnia dla zwierząt "agama"
lekarz weterynarii Beata Gawlas
ul. 11-go Listopada 78
43-300 Bielsko-Biała
tel. 814 06 30, 0-691 958 696

czynne: pn-pt. 9.00-13.00, 14.00-19.00
sobota: 9.00 - 13.00

najgorsza lecznica... chciala leczyć mojego gekona przez wyslanie jego kupy do niemiec na badanie... koszt 80 zl a wystarczy isc do Med Wet gdzie mojego gekona za 2 tygodniowe leczenie 2 przeswietlenia i dwa badania kalu zaplacilem 120 zl...

agama za jedna kroplowke bierze kolo 30 zl mimo ze konkurencja ma ten zabieg po 10zl...

no i jedyna opcja to ze zwierzeta maja za malo witamin... nic innego nie umie wymyslic przez co zaden znajacy sie na sprawie wlasciciel gadow do niej nie chodzi...

wino

Od: Nie lis 04, 2012 7:00

Post » Sob lis 10, 2012 19:40 Re: KATOWICE i śląskie

dzikafretka pisze:JASIENICA K. BIELSKA-BIAŁEJ

chcę wam bardzo polecić ten gabinet, bo ma tanio w porównaniu do Bielska, i zajmują się tam zwierzakami lepiej niż w innych przychodniach w mojej okolicy (wiem z doświadczenia, niestety). Gabinet jest w Jasienicy, a to ok. 10 minut jazdy samochodem od Wapienicy.

Gabinet Weterynaryjny lek. wet. Tomasz Klimczak
43-385 Jasienica
Cieszyńska 302
Telefon: 697 518 901
e-mail: tomaszklimczak@op.pl

http://www.wet_jasienica.republika.pl

Pytałam o ceny sterylek, bo czeka na to moja kotka: sterylka 100 zł, a kastracja 60 zł.
03.2011 misha1976 pisze:Ale zadaj sobie pytanie- czy można wykonać zabieg chirurgiczny w sterylnych warunkach za 100 zł gdzie hydraulik za wymianę rury bierze 200-250 zł. Ja boję się takich wetów co chwalą się że są najtańsi- bo dobra usługa musi trochę kosztować inaczej weterynarz musi na czymś oszczędzić np stare nici, brak sterylnych narzędzi sterylne rękawiczki- zrobi zabieg za "stówkę" ale bałbym się takiego lekarza.

Podtrzymuję dalej moją opinię o tej przychodni, leczę już tam koty dwa lata, wysterylizowałam tam kilkanaście zwierząt, wszystko jak najbardziej w porządku. Ceny trochę wzrosły od tamtego czasu, ale dalej jest korzystniej niż w mieście. ( A "misha1976" ma na forum tylko dwa posty, pewnie jakiś weterynarz anonimowo się popisał ;))
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Sob lis 10, 2012 19:46 Re: KATOWICE i śląskie

dzikafretka pisze:
dzikafretka pisze:JASIENICA K. BIELSKA-BIAŁEJ

chcę wam bardzo polecić ten gabinet, bo ma tanio w porównaniu do Bielska, i zajmują się tam zwierzakami lepiej niż w innych przychodniach w mojej okolicy (wiem z doświadczenia, niestety). Gabinet jest w Jasienicy, a to ok. 10 minut jazdy samochodem od Wapienicy.

Gabinet Weterynaryjny lek. wet. Tomasz Klimczak
43-385 Jasienica
Cieszyńska 302
Telefon: 697 518 901
e-mail: tomaszklimczak@op.pl

http://www.wet_jasienica.republika.pl

Pytałam o ceny sterylek, bo czeka na to moja kotka: sterylka 100 zł, a kastracja 60 zł.
03.2011 misha1976 pisze:Ale zadaj sobie pytanie- czy można wykonać zabieg chirurgiczny w sterylnych warunkach za 100 zł gdzie hydraulik za wymianę rury bierze 200-250 zł. Ja boję się takich wetów co chwalą się że są najtańsi- bo dobra usługa musi trochę kosztować inaczej weterynarz musi na czymś oszczędzić np stare nici, brak sterylnych narzędzi sterylne rękawiczki- zrobi zabieg za "stówkę" ale bałbym się takiego lekarza.

Podtrzymuję dalej moją opinię o tej przychodni, leczę już tam koty dwa lata, wysterylizowałam tam kilkanaście zwierząt, wszystko jak najbardziej w porządku. Ceny trochę wzrosły od tamtego czasu, ale dalej jest korzystniej niż w mieście. ( A "misha1976" ma na forum tylko dwa posty, pewnie jakiś weterynarz anonimowo się popisał ;))

Polecam również przychodnię w Bielsku-Bialej- MEDVET , ul. Lelewela - b. dobrze się tam zajęli moimi zwierzakami.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto gru 04, 2012 15:45 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice

Z głębi serca nie polecam Pana Iwo Toporka z Katowic Piotrowic z osiedla odrodzenia!
w październiku mój kot sie rozchorował. dał tylko antybiotyk. za koszt leczenia zapłaciłam 150 zł
1 grunia sytuacja sie powtórzyła. pojechałam z nim do kliniki na Brynów którą polecam! okazało sie ze ma kamienie albo piasek na pęcherzu i za pierwszym razem powinien mieć założony cewnik.lekarze super w szczególności Pan Rybicki oraz pan Czogała! Przez Pana Toporka mojemu ukochanemu pupilowi grozi zabieg w kwocie 500 zł razem z antybiotykami! Jedyny minus tej kliniki to ceny ale lekarze znają sie na rzeczy

ewuka1993

Od: Pon gru 03, 2012 20:50

Post » Wto gru 04, 2012 17:28 Re: KATOWICE i śląskie

ewuka1993 pisze:Katowice

Z głębi serca nie polecam Pana Iwo Toporka z Katowic Piotrowic z osiedla odrodzenia!
w październiku mój kot sie rozchorował. dał tylko antybiotyk. za koszt leczenia zapłaciłam 150 zł
1 grunia sytuacja sie powtórzyła. pojechałam z nim do kliniki na Brynów którą polecam! okazało sie ze ma kamienie albo piasek na pęcherzu i za pierwszym razem powinien mieć założony cewnik.lekarze super w szczególności Pan Rybicki oraz pan Czogała! Przez Pana Toporka mojemu ukochanemu pupilowi grozi zabieg w kwocie 500 zł razem z antybiotykami! Jedyny minus tej kliniki to ceny ale lekarze znają sie na rzeczy

hm.... a ja z brynowem mam straszne wspomnienia:(
agula76

Post » Wto gru 04, 2012 18:19 Re: KATOWICE i śląskie

agula76 pisze:
ewuka1993 pisze:Katowice

hm.... a ja z brynowem mam straszne wspomnienia:(

ja też
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Wto gru 11, 2012 20:22 Re: KATOWICE i śląskie

Niestety nie polecam lekarza weterynarii Roberta Imioła z Chorzowa z ul. Krzyżowej 8/6. Byłem tam z kotem gdy miał problemy w wypróżnieniem w niedziele, i żałuję tej decyzji. Pan lekarz zrobił mojemu kotu badanie usg, gdzie wykrył jego zdaniem kamienie, dziwne bo kot był wcześniej na karmie która rozpuszcza wszystko z firmy urinary, dał kotu dwa zastrzyki jak się okazało nie były one wystarczające i kot do końca niedzieli i poniedziałkowy poranek bardzo się męczył, a ja nie mogłem mu pomóc... Dodatkowo policzył sobie za wszystko 133zł. Dopiero wizyta u lekarza weterynarii Ewy Radzimskiej ze Świętochłowic oraz Anny Staniczek pomogła mojemu kotu dojść do siebie i o żadnej operacji którą zalecił pan Robert nie było mowy.

Mateusz91

Od: Sob wrz 04, 2010 18:05

Post » Pt gru 14, 2012 14:30 Re: KATOWICE i śląskie

PILNE!

Proszę o radę i opinie w sprawie dobrego weterynarza w SIEMIANOWICACH ŚLĄSKICH

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Pt gru 14, 2012 14:41 Re: KATOWICE i śląskie

ja znam tylko przychodnię z ul.Wróbla - mają super wyposażenie i lekarzy też -niestety nie są tani ..

klinika PROVET 32 228 59 86
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 14, 2012 14:44 Re: KATOWICE i śląskie

AntoninaBandzioras pisze:PILNE!

Proszę o radę i opinie w sprawie dobrego weterynarza w SIEMIANOWICACH ŚLĄSKICH

a jeszcze z czym ...bo jak sprawy kostne i chirurgiczne

to dr KOSTRZEWSKI KATOWICE!!!!! przyjezdzaja do niego z całej Polski
agula76

Post » Pt gru 14, 2012 17:43 Re: KATOWICE i śląskie

Problemy urologiczno/nerkowe

Klinika na Wróbla odpada, właściciel - też wet ma niefajne opinie, więc nie będę ryzykować.

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Pt gru 14, 2012 17:57 Re: KATOWICE i śląskie

byłam u niego z dwiema suczkami, nie z kotami - to fakt ale mi akurat bardzo pomógł

z kotkami chodzę do kliniku na Giszowcu, natomiast o dr Kostrzewskim również słyszałam bardzo pochlebne opinie, nie miałam jednak z nim styczności

moja koleżanka ma kocura z problemami nerkowymi -chodzi właśnie na Giszowiec
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob gru 15, 2012 11:22 Re: KATOWICE i śląskie

dr Kostrzewski pomimo ze ma specjalizacje chirurg-ortopeda to jest dr. nauk weterynaryjnych ...leczy wszystko...myslałam ze z taka specjalizacja zapłace fortune...ma niskie ceny nizzsze niz u psedudo wetów...fantastyczne podejscie, dziewczyny tam pracujace sa z powołania...ja tam trafiłam w ostatniej chwili

łapka do amputacji , odlezyny:( spowodowane wizytami u pseudo weta:(....
lapka uratowana , odlezyny wyleczone w ciagu tygodnia...u innego weta na 2 dzien bylismy umówieni na amputacje łapki..

znajomi jezdza z róznymi problemami ...wszyscy zadowolenie MEGA
agula76

[poprzednia][następna]