KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 21:13 Bielsko Biała najlepszy wet

Nie wiem czy pani doktor była juz tutaj wymieniana bo szukałam i nie znalazłam

KATARZYNA KLEIST SOLIŃSKA
LECZNICA "POD CZAPLA"
UL. CZAPLI 15
BIELSKO BIAŁA

Jadąc w kierunku kolejki linowej na Szyndzielnię skręcić W LEWO ( w prawo jest inna lecznica). Najlepszy wet jakiego kiedykolwiek poznałam. Wie jak leczyć ale ma również cudowne podejście i do swoich pacjentów i do ich właścicieli. Dostepna cały czas pod telefonem

POLECAM :)
Obrazek

Gama

Od: Wto gru 05, 2006 20:55

Post » Sob kwi 21, 2012 18:04 Re: TYCHY

szirra pisze:TYCHY przychodnia FAUNA i pani Julia oraz Karolina i przypuszczam ,że mąż pani Julii tez (ja bywałam u tych dwóch pań)są wspaniałymi lekarzami . Mają super podejście do zwierząt i trafne diagnozy. Polecam tych lekarzy w najtrudniejszych przypadkach.

Zgadza sie w 100% :lol: A do tego dr Julia jest dobra w okulistyce, dermatologi, neurologi a dr Karolina jest bardzo dobra w kardiologi , jednego z moich psów wyprowadziła z tak ciężkiego stanu , wodobrzusza na tle sercowym ze pies mimo już swego wieku szaleje jak szczenie :lol: A dr Michał jest wyśmienitym chirurgiem . Weci sie tam uzupełniają świetnie :lol:
A poza tym maja ogromna cierpliwość do nie tylko zwierząt ale tez ich opiekunów, wszystko wytłumaczą , doradzą :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto maja 08, 2012 15:21 Re: TYCHY

Justa&Zwierzaki pisze:
szirra pisze:TYCHY przychodnia FAUNA i pani Julia oraz Karolina i przypuszczam ,że mąż pani Julii tez (ja bywałam u tych dwóch pań)są wspaniałymi lekarzami . Mają super podejście do zwierząt i trafne diagnozy. Polecam tych lekarzy w najtrudniejszych przypadkach.

Zgadza sie w 100% :lol: A do tego dr Julia jest dobra w okulistyce, dermatologi, neurologi a dr Karolina jest bardzo dobra w kardiologi , jednego z moich psów wyprowadziła z tak ciężkiego stanu , wodobrzusza na tle sercowym ze pies mimo już swego wieku szaleje jak szczenie :lol: A dr Michał jest wyśmienitym chirurgiem . Weci sie tam uzupełniają świetnie :lol:
A poza tym maja ogromna cierpliwość do nie tylko zwierząt ale tez ich opiekunów, wszystko wytłumaczą , doradzą :lol:

Dzisiaj miałam okazję przekonać się, że lekarze w Faunie naprawdę mają serce do zwierząt i cierpliwość do opiekunów:) Zadzwoniłam z prośbą o poradę bo nie chciałam narażać kotki na stres związany z podróżą a nie byłam pewna, czy wizyta jest konieczna. Odebrała Pani Doktor (niestety nie wiem która) i choć spieszyła się do zabiegu wyjaśniła mi szczegółowo co robić, żeby pomóc mojej Pusi. Problem już jest rozwiązany a ja wiem, że jeżeli kiedykolwiek moja kocia psiapsiółka będzie potrzebowała pomocy, to pojedziemy do Fauny, bo czułam troskę i chęć pomocy a nie jedynie żądzę pieniądza. Dodam, że o Faunie dowiedziałam się z forum:) Dzięki!

Victoria

Od: Pt maja 04, 2012 13:06

Post » Pt maja 11, 2012 14:07 Re: Re:

mamaGiny pisze:
mamaGiny pisze:
Bounty pisze:KATOWICE
nie polecam "pań" (doslownie pań nie lekarzy) z przychodni przy ul.Myslowickiej w Katowicach Giszowcu.
Moj kotus umieral na bialaczke a przy kolejnej kroplowce, jedna z nich przyznala sie, ze do tej pory: 'nie umie nauczyc sie bialaczki'
No comments...

edit: ja miałam pierwsze spotkanie niezbyt fortunne z tą przychodnią przy sterylce kotki, ale... zwracam honor chirurgowi - w tym roku sterylka z czyszczeniem oczodołu - fachowo, czyściutko z pełną informacją co i jak - pana chirurga polecam jak najbardziej

ponieważ źle skopiowałam czyjąś wypowiedź - zmieniłam zdanie na temat przychodni na Giszowcu- jeśli chodzi o chirurga ;-) polecam

Serdecznie polecam tę lecznicę. Kastrowałam tam kocurka, u którego nie zeszły jądra. Najpierw wysłano nas do specjalistki od rozrodu, potem już rozmawialiśmy z chirurgiem - doktorem Bojarskim. Przemiły lekarz, podał kotu zastrzyk kiedy siedział na moich kolanach, powiedział, że w ten sposób będzie mniej nerwów i pozwolił mi zostać, aż kotek nie zasnął. Oddano mi kota całkowicie wybudzonego, pięknie zszytego. Potem jeszcze jeździliśmy na kontrole - wszystko super. Bojarski ma bardzo otwartą głowę i słucha, co się do niego mówi, nie lekceważy i nie uważa, że kot musi jeść RC, jak większość. Nie dziwił się, kiedy zasugerowałam, że kot ma alergię na zboża, poszedł tym tropem i bingo! W tej samej lecznicy pracuje doktor Katarzyna Miejska - ma fantastyczne podejście do kotów, zna się na chorobach typowych dla rasy. Ma też fantastyczne podejście do ludzi - kiedy nasz pierwszy orient umierał na FIP wysiękowy wszystko nam cierpliwe wytłumaczyła, pomogła to jakoś ogarnąć. Dzięki niej zdecydowaliśmy się uśpić kota szybko - nie odciągać płynu i nie trzymać go przy życiu w cierpieniu. To właśnie do niej przyjechaliśmy z kolejnymi dwoma kotami prosto z hodowli 'na przegląd' - serdecznie polecam, nasze kotuchy ją uwielbiają, same wychodzą z transportera i barankują ile wlezie. Bardzo cenię sobie także to, że ponieważ świetnie nas już w tej lecznicy znają jeśli mam wątpliwości co do tego, czy jest sens jechać proszę do telefonu kogoś z lekarzy, opisuję co i z którym kotem się dzieje, lekarz zagląda w kartę i mówi, co robić. Dla mnie to wielki komfort.
Obrazek

kitschikitschi

Od: Pon lip 19, 2010 16:42

Post » Pt maja 11, 2012 14:15 Re: KATOWICE i śląskie

Jeszcze jedno: doktor Miejska po śmierci naszego kocura na FIP dzwoniła do nas, żeby powiedzieć, jakie środki ostrożności zachować - co wymrozić, co wyparzyć, co wyrzucić przed przyjazdem nowego kota. Jeszcze raz serdecznie polecam tę klinikę - mam do nich pełne zaufanie.
Obrazek

kitschikitschi

Od: Pon lip 19, 2010 16:42

Post » Sob maja 26, 2012 19:08 Re:

Ania_J pisze:RUDA ŚLĄSKA - KOCHŁOWICE

Polecam lecznicę przy Rynku w Kochłowicach, dokładne namiary:
ul. Żymły 39
tel. (032) 248-61-91

Przychodnia czynna w godzinach:
Poniedziałek-piątek: 9:00-20:00
Sobota: 9:00-13:00
Niedziela: 9:00-12:00
Święta: 9:00-11:00

Możliwość pomocy po godzinach pracy:
tel. 791 087 923

Przyjmują dwie Panie wet., obie bardzo sympatyczne i pomocne.
BARBARA SLAPKA
SABINA WIENCEK
Bez problemu dostałam preferencyjne ceny na leczenie, sterylizację i szczepienie bezdomniaczka.
Przy moich zwierzakach ceny też są znośne, często za sama poradę czy zaświadczenie nie płacę nic...

Miła odmiana po doświadczeniach z lecznicy w Katowicach-Ligocie na ul. Mazurskiej, gdzie za byle pierdołę trzeba słono płacić!
andadriel pisze:Podpisuję sie obiema rękoma pod tym poleceniem. Obydwie lekarki to po prostu rewelacja. Od wielu lat tam leczę moje koty oraz dzikie - dokarmiane. Obydwie to dla zwierząt "ciotki" i tak podchodzą do każdego zwierzaka. Znajomy siedział tam z kotką kilka dni pod kroplówkami a ponieważ kotka była przygarnięta ze schroniska to opłata była naprawdę symboliczna. Wiem że one same maja w lecznicy na dzień dzisiejszy około 30 kotków znalezionych i podrzuconych. Zawsze pełne zaangażowania i chęci pomocy. Nieraz je tez ściągałam do dzikich i nigdy nie było żadnego problemu. Przychodnia bardzo dobrze wyposażona, wykonują zabiegi chirurgiczne. Jak dla mnie i moich znajomych wszystko jak najbardziej NAJ, NAJ.

No cóż jestem tu nowa i jeszcze do końca nie rozgryzłam jak to działa :lol:

04.2009 menius pisze:47-710 Ruda Śląska-Kochłowice
ul. Żymły 39
tel. (032) 248-61-91
Lek. Weterynarii SABINA WIENCEK
NIE POLECAM

Widocznie nie czyta ulotek w preparatach , ponieważ mój pies dostał preparat przeciwko kleszczom ,który NIE MOŻE (!) być używany na kotach.
Lekarz bardzo dobrze wiedziała ,że mój kot i pies śpią razem ..
Podała EXSPOT (Pittman- Moore Ltd.); płyn dla psów, substancja czynna Inne zawierające permetrynę również nie nadają się dla kotów, wręcz powodują ich śmierć.. tak jak to było w moim przypadku ;(

11.2009 czarnadora pisze:Kochłowice mają najwspanialsze wetki pod słońcem!!!..mój Demon i 4 koty..są bardzo zadowolone z wizyt.Każda choroba trafnie zdiagnozowana i wyleczona.Atmosfera w gabinecie i poświecenie PAŃ pełne uznania..pozdrawiam i polecam!!Oczywiście chodzi o gabinet w RYNKU przy ul Żymły :ok:

niestety pan właściciel zmienił personel i podniósl ceny w kosmos...to juz nie jest ten sam fajny gabinet..ale odnaleźliśmy poprzednie panie wetki.Przyjmują w Bykowinie na ul bocianów 8 :ok:

czarnadora

Od: Sob lis 14, 2009 22:32

Post » Pon maja 28, 2012 20:21 Re: KATOWICE i śląskie

jaromiro33 pisze:MYSŁOWICE :ok:

Polecam nową przychodnię na Krakowskiej 4 : Centrum Zdrowia Zwierząt Silvet . Wybrałem się tam z moją kicią po sprawdzeniu opinii na vetopedii i mogę z całą odpowiedzialnością polecić

lek.wet.Jacek Karcz i lek.wet.Agnieszka Karcz to fachowcy , sympatyczni ludzie i tzw. lekarze z powołania . Do tego rejestracja na konkretną godzinę ( wiem , to powinien być standard ale w Mysłowicach tego nie ma ) , laboratorium .
Kotki sterylizują przez cięcie z boku : to jest rewelacja , na drugi dzień moja Elza biegała , skakała . Ranka była na jakiś centymetr , po tygodniu zdjęliśmy szwy . Nie mam wielkiego porównania , bo wcześniej jeździłem tylko na Niwkę albo na Górniczą w Mysłowicach ale dla mnie bomba !

Potwierdzam! Lecze tam i psa i kota i jestem bardzo zadowolona :) Ceny jak dla mnie standardowe, obsługa bardzo miła, przychodnia bardzo czysta i ładna no i super sklepik :)

Również polecam Klinike na Brynowie do zdjęć RTG. Kolejki duże, ale obsługa bardzo miła. Robiłam tam zdj RTG wszystkich czterech nóg mego psa i zapłaciłam wręcz mało. Sprzęt maja super! Zdjęcia już po chwili widoczne na komputerze.

Nie polecam przychodni w Mysłowicach przy ul. Mikołowskiej. Po dwóch wizytach stwierdzam że naciągają na kasę.

filemonove

Od: Pon maja 28, 2012 15:47

Post » Wto maja 29, 2012 7:53 Re: Re:

Hej, dzięki za informację ! Ja również mam zamiar powędrować za "moimi" wetkami :D Dla zainteresowanych podaje numer telefonu do lecznicy: 243 31 25
pozdrawiam!

katarynka2

Od: Czw maja 24, 2012 14:54

Post » Wto maja 29, 2012 8:24 Re: KATOWICE i śląskie

chodzi oczywiście o wetki: Slapka&Wiencek i to do ich lecznicy jest podany przeze mnie numer telefonu

katarynka2

Od: Czw maja 24, 2012 14:54

Post » Wto cze 05, 2012 9:40 Re:

enduro pisze:BYTOM

Szczególnie polecam lecznicę dla zwierząt:

"Silesia-Vet", mieszcząca się w Bytomiu przy ul. Ks.Schenka 1a (Rozbark).

lek. wet. Katarzyna Wilk
lek. wet. Aleksandra Rolka-Szczotka

Pracują w niej dwie przesymatyczne panie, doskonałe podejście do zwierząt, za samą wizytę się nie płaci. Obydwie są znakomitymi fachowcami, znający się na weterynarii, w danym aspekcie przedstawiają sprawę zawsze z 2 dwóch stron, czarne na białym. Nie ma zbędnych ściem i niejasnych diagnoz.
Jak narazie ani razu się nie zawiodłem, POLECAM!

http://silesia-vet.webpark.pl/

Również polecam. Najpierw jeździliśmy do Lecznica weterynaryjnatech.wet Andrzej Boroń lek.wet Regina Boroń
Strzelecka 24 Tarnowskie Góry. Nie mogę zarzucić złego traktowania zwierzęcia, ale klienta (właściciela) raczej taktuje się jak osobę nie w pełni rozumną - lekarz nie odpowiadał na zadane pytanie powtarzając ciągle odpowiedź na poprzednie, a jak wysłałam mojego TŻ z kotem i karteczką z pytaniami to usłyszał "proszę szybciutko czytać z tej karteczki" i ta wizyta była naszą ostatnią. Poza tym jak na lecznicę to wyposażenie bardzo ubogie i ceny spore.
Później szukałam innego weterynarza i trafiłam właśnie do Silesia-Vet. Dr Aleksandra - przesympatyczna, kompetentna, zainteresowana, doskonale znająca kocie charakterki, ponieważ sama jest właścicielką kilku futrzastych.
Trochę się obawiałam dr Katarzyny, bo zawsze trafialiśmy do dr Oli, ale okazała się mega kompetentna, troskliwa i cierpliwa.
Klinika nieźle wyposażona, ceny bardzo przyzwoite.
Serdecznie polecam :)

akws

Od: Czw gru 15, 2011 14:43

Post » Śro cze 06, 2012 21:10 Re: KATOWICE i śląskie

katarynka2 pisze:chodzi oczywiście o wetki: Slapka&Wiencek i to do ich lecznicy jest podany przeze mnie numer telefonu

:ok: :ok: :ok: najlepsze pod słońcem! wyciągnęły mojego kota ze stanu wydawałoby się beznadziejnego,Kot żyje i kwitnie!

czarnadora

Od: Sob lis 14, 2009 22:32

Post » Pon cze 11, 2012 10:55 Re: KATOWICE i śląskie

Filomen pisze:Katowice

dziewczyny - jesli, kiedyś korzystałyście z usług dr Eweliny Pałys - Jasiurkowskiej, to teraz przyjmuje w Katowicach na Józefowskiej 100 od pon do ptk od 10-18. Przedtem pracowała u Fabisza-Stefanka.
to miłośniczka kotów i człowiek o wielkim sercu, polecam

07.2011 Patsi pisze:Korzystałam i ostatnio się zastanawiałam, gdzie pani doktor się przeniosła. W 100% zgadzam się z powyższą opinią. Lek wet.Ewelina Pałys - Jasiurkowska dobry fachowiec o złotym sercu! :1luvu:

08.2011 psiama pisze:Całkowicie popieram powyższe opinie :ok: :1luvu:
Lek wet. Ewelina Pałys - Jasiurkowska obecnie przyjmująca już u siebie w Katowicach na Józefowskiej to wspaniały człowiek. Pomaga bezdomniakom. Ma wspaniałe podejście do zwierząt i ich właścicieli. Znamy się od wielu lat. Jest doskonałym fachowcem, ma wspaniałe serce ! Polecam z całego serca :wink:
08.2011 Emilka pisze:Też przyłączm się do pozytywnych komentarzy na temat lek wet. Eweliny Pałys-Jasiurkowskiej. To weterynarz z powołania, a nie z przypadku. Nie traktuje zwierząt przedmiotowo, jak wielu innych weterynarzy. Dzięki jej prywatnemu poświęceniu mam moją kochaną suczkę. Koty też wiele jej zawdzięczają, obecne i wyadoptowane również.

A i nie ma problemów z parkowaniem tuż przy lecznicy :wink: .

Także polecam z czystym sumieniem. Mój najlepszy lekarz rodzinny :D Choć najbardziej lubimy chodzić na szczepienie lub tabletkę na odrobaczenie :lol:
Obrazek
Kocham i jestem kochany

syntycha

Od: Nie maja 27, 2012 9:47

Post » Śro lip 25, 2012 20:28 Re: KATOWICE i śląskie

Katowice

Witajcie!!

Ja bardzo polecam weterynarz Agnieszkę Błaszczak - mającą gabinet w Katowicach ul. Biedronek 1 - dzielnica Piotrowice - Osiedle Odrodzenia.
Ja wraz z moimi 3 kotami jesteśmy bardzo z niej zadowoleni - widać ze to fachowiec - ma podejście do zwierząt - zależy jej na zwierzęciu - a nie na kasie. Ostatnio kastrowałam u niej mojego kocura - w cenniku ma 80- a wzięła ode mnie 40 zl. Także również cenowo jest w porządku. Cała trójka była u niej szczepiona. Jednego kocurka leczyła z kataru (którego nabył się w katowickim schronisku), stylizowała także moją kotkę - również brak problemów. Za drobne porady czy obcięcie pazurków - nawet nie bierze żadnych pieniążków.

Szkoda ze nie wszyscy weterynarze są tacy.

Pozdrawiamy :)

shenandoh87

Od: Śro lip 25, 2012 19:53

Post » Czw sie 09, 2012 21:43 Re: KATOWICE i śląskie

shenandoh87 pisze:Katowice

Witajcie!!

Ja bardzo polecam weterynarz Agnieszkę Błaszczak - mającą gabinet w Katowicach ul. Biedronek 1 - dzielnica Piotrowice - Osiedle Odrodzenia.
Ja wraz z moimi 3 kotami jesteśmy bardzo z niej zadowoleni - widać ze to fachowiec - ma podejście do zwierząt - zależy jej na zwierzęciu - a nie na kasie. Ostatnio kastrowałam u niej mojego kocura - w cenniku ma 80- a wzięła ode mnie 40 zl. Także również cenowo jest w porządku. Cała trójka była u niej szczepiona. Jednego kocurka leczyła z kataru (którego nabył się w katowickim schronisku), stylizowała także moją kotkę - również brak problemów. Za drobne porady czy obcięcie pazurków - nawet nie bierze żadnych pieniążków.

Szkoda ze nie wszyscy weterynarze są tacy.

Pozdrawiamy :)

POPIERAM!!!
Wcześniej pisałam o tym gabinecie, ale wówczas pracowały tam inne panie. Obecnie pracuje dr Błaszczyk i jestem nią oczarowana :)
Ciepła miła serdeczna, udziela wyczerpujących informacji na wszystkie pytania.
Sterylizowałam u niej koteczkę, wzieła mniej niz ma w cenniku, a za wizyty kontrolne nie wzięła nic.
Mam do niej zaufanie

ikka104

Od: Sob sty 28, 2012 20:08

Post » Czw sie 09, 2012 23:30 Re:

Angela Beneth pisze:Bielsko-Biała

Polecam lecznice przy ulicy Czapli (chyba nr 9), to jest w okolicach jak sie jedzie na Szyndzielnie. Przyjmuje tam dr Katarzyna Solińska-Kleist. Jest to osoba bardzo pomocna i bardzo kompetentna, a do tego wrazliwa na cierpienie zwierzat. Lecznica czynna praktycznie cala dobe, weekendy tez. Badania krwii i moczu na miejscu, w ciagu 102 godzin.Naprawde polecam

Leczę tam teraz swoją maleńką siedmiotygodniową koteczkę. Polecam od serca. Pani weterynarz z powołania. Wszystko profesjonalnie, kicia po każdej wizycie dostaje nagrodę :) ul. Czapli 19, nie 9.

z_lasu

Od: Pt sie 03, 2012 22:36

[poprzednia][następna]