natasha7a pisze:A ja nadal polecam Mobivet - podjedzie na Rataje, leczy bardzo dobrze i jest niedrogi.
Nr do doktora: 603-036-491
Zgadzam się w całej rozciągłości, dawno nie trafiłam na tak sympatycznego, zaangażowanego i ludzkiego doktora. Za wizytę domową z ogólnym badaniem, czterema zastrzykami i obcięciem wszystkich pazurów zapłaciłam dzisiaj 60 zł, byłam w szoku (ale w tym z rodzaju pozytywnych). Wszystko przebiegło bezproblemowo, a nadmienię, że pacjentem była dzika (choć trochę skamieniała z przerażenia) kotka. Jest też jedna cecha pana doktora, która mnie ujęła, a której chyba ostatnio brakuje wielu doktorom - potrafi i przede wszystkim chce słuchać.
NIE POLECAM za to Klinwetu na ul. Księcia Mieszka I 18. Ponieważ złapałam kotkę wczoraj, postanowiłam skorzystać z ich usług, mając w pamięci to, że są jedną z niewielu klinik czynnych w niedzielę, miałam też po drodze. Chciałam ją chociaż odrobaczyć. Czuję się okradziona, mówiąc szczerze, zapłaciłam naprawdę dużo nie za usługi/leki, tylko za to, że się tam pojawiłam - wiem, bo dostałam rachunek. A podkreślałam, że to jest bezdomny kot. No cóż, nieważne, bezdomny czy nie - było to zdzierstwo. Za to wzięto sobie do serca przymiotnik "bezdomny", kiedy unieruchamiano kotkę, żeby podać jej leki - tak została ściśnięta, że kotka w pewnym momencie zaczęła sinieć. Nie spodobało mi się również podejście pani doktor. Wspomniałam, że to kotka wyłapana do sterylizacji. Usłyszałam najpierw, że lepiej wyleczyć zanim się wysterylizuje - tu pełna zgoda, ale po tym padła propozycja, żeby kotkę zblokować hormonalnie na trzy miesiące i później wysterylizować. No przepraszam, nawet jako początkująca kociara znam skutki terapii hormonalnej, nie wspominając już o tym, jak bardzo pozbawione jest sensu dwukrotne łapanie i przetrzymywanie kotki wolno żyjącej. Czyżby kolejny sposób na zarobienie pieniędzy?
A i zalecana przez Klinwet kuracja antybiotykowa została zakwestionowana dzisiaj przez pana doktora z Mobivetu - powikłania po kocim katarze uznał za zbyt poważne, żeby leczyć je tabletkami - lepsze będą zastrzyki.