POZNAŃ i Wielkopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro mar 06, 2013 14:37 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Olinka pisze:
Anatolek pisze:
domarant7 pisze:Witajcie, Szukam dobrego weterynarza dla mojego kocura norweskiego. Biedakowi coś się stało z oczkiem. Najlepiej z Poznań Rataje.

Ja z całego serca polecam dr Karolinę Jęczeń z kliniki Na polance, ul. Katowicka 11

Niestety będzie tylko do końca marca, ale t solidna weterynarz, z cudownym podejściem do kotów :)

A co potem z dr Jęczeń? Już Jej w ogóle nie będzie, czy tylko przez jakiś czas?

Nie będzie jej :cry:
Obrazek ANATOLEK [*] 25.03.2000 - 18.02.2015.

Anatolek

Od: Nie mar 11, 2012 14:07

Post » Śro mar 06, 2013 14:42 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Szkoda...

:(

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Śro mar 06, 2013 19:21 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Anatolek pisze:natasha, możesz napisać co oznacza "niedrogi? dzięki

Za obcięcie pazurów, oczyszczenie gruczołów okołoodbytowych i odrobaczenie zapłaciłam 42 zł.
Szczepienie i badanie 1 kota + odrobaczenie dwójki: 82 zł.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro mar 06, 2013 19:26 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Jarka pisze:
Anatolek pisze:natasha, możesz napisać co oznacza "niedrogi? dzięki

Za obcięcie pazurów, oczyszczenie gruczołów okołoodbytowych i odrobaczenie zapłaciłam 42 zł.
Szczepienie i badanie 1 kota + odrobaczenie dwójki: 82 zł.

Bardzo dziękuję :)

Anatolek

Post » Pon mar 18, 2013 19:59 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

natasha7a pisze:A ja nadal polecam Mobivet - podjedzie na Rataje, leczy bardzo dobrze i jest niedrogi.
Nr do doktora: 603-036-491

Zgadzam się w całej rozciągłości, dawno nie trafiłam na tak sympatycznego, zaangażowanego i ludzkiego doktora. Za wizytę domową z ogólnym badaniem, czterema zastrzykami i obcięciem wszystkich pazurów zapłaciłam dzisiaj 60 zł, byłam w szoku (ale w tym z rodzaju pozytywnych). Wszystko przebiegło bezproblemowo, a nadmienię, że pacjentem była dzika (choć trochę skamieniała z przerażenia) kotka. Jest też jedna cecha pana doktora, która mnie ujęła, a której chyba ostatnio brakuje wielu doktorom - potrafi i przede wszystkim chce słuchać.

NIE POLECAM za to Klinwetu na ul. Księcia Mieszka I 18. Ponieważ złapałam kotkę wczoraj, postanowiłam skorzystać z ich usług, mając w pamięci to, że są jedną z niewielu klinik czynnych w niedzielę, miałam też po drodze. Chciałam ją chociaż odrobaczyć. Czuję się okradziona, mówiąc szczerze, zapłaciłam naprawdę dużo nie za usługi/leki, tylko za to, że się tam pojawiłam - wiem, bo dostałam rachunek. A podkreślałam, że to jest bezdomny kot. No cóż, nieważne, bezdomny czy nie - było to zdzierstwo. Za to wzięto sobie do serca przymiotnik "bezdomny", kiedy unieruchamiano kotkę, żeby podać jej leki - tak została ściśnięta, że kotka w pewnym momencie zaczęła sinieć. Nie spodobało mi się również podejście pani doktor. Wspomniałam, że to kotka wyłapana do sterylizacji. Usłyszałam najpierw, że lepiej wyleczyć zanim się wysterylizuje - tu pełna zgoda, ale po tym padła propozycja, żeby kotkę zblokować hormonalnie na trzy miesiące i później wysterylizować. No przepraszam, nawet jako początkująca kociara znam skutki terapii hormonalnej, nie wspominając już o tym, jak bardzo pozbawione jest sensu dwukrotne łapanie i przetrzymywanie kotki wolno żyjącej. Czyżby kolejny sposób na zarobienie pieniędzy?
A i zalecana przez Klinwet kuracja antybiotykowa została zakwestionowana dzisiaj przez pana doktora z Mobivetu - powikłania po kocim katarze uznał za zbyt poważne, żeby leczyć je tabletkami - lepsze będą zastrzyki.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto mar 19, 2013 8:02 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Tomek jest dobrym weterynarzem i dobrym przyjacielem :) Umiejetność słuchania to ważna rzecz w obu tych kwestiach - i zgodzę się, że potrafi słuchać!

natasha7a

Od: Pt lip 01, 2011 10:13

Post » Nie mar 24, 2013 20:03 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Anatolek pisze:
Olinka pisze:
Anatolek pisze:
domarant7 pisze:Witajcie, Szukam dobrego weterynarza dla mojego kocura norweskiego. Biedakowi coś się stało z oczkiem. Najlepiej z Poznań Rataje.

Ja z całego serca polecam dr Karolinę Jęczeń z kliniki Na polance, ul. Katowicka 11

Niestety będzie tylko do końca marca, ale t solidna weterynarz, z cudownym podejściem do kotów :)

Niestety Pani doktor Karolina wyjeżdża z Poznania, ale na pocieszenie mogę napisać, że są dwie młode, bardzo fajne i kompetentne wetki Natalia i Gosia, już się przekonałam, że wiedzą co robią i umieją wyprowadzić kociaka z ciężkiego stanu, dodatkowo bardzo podoba mi się ich podejście i zaangażowanie

oxygen_78

Od: Wto paź 26, 2010 10:09

Post » Nie mar 31, 2013 17:43 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Witam , chciałabym polecić weta z Lubonia ( k.Poznania )
Tani (bardzo)
i naprawdę bardzo dobry - z powołania :)

miałam przygodę z szukaniem kliniki w poznaniu która wykona badania FiV i FelV w miarę tanio , 1 klinika miała test .... za 150zł + 50zł za wizytę , Pan Michał Beyer wykonał mi to samo badanie za 80 zł !! zmierzył temp. i sprawdził stan kota (skóra uszy oczy) w cenie , szczepienie np. u P.Beyera to koszt koło 50zł (zależy na co) zna się na chorobach i nie naciąga ludzi jak widzi że z rasowym kotem , czasem nawet zostanie po godzinach by pomóc , poprostu rewelacja - ja już do innego weta nigdy nie pojadę .

Dr. wet. Michał Beyer
Luboń ul. Staszica 52

miedziany.jelen

Od: Pon mar 18, 2013 20:56

Post » Sob kwi 20, 2013 14:58 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

oxygen_78 pisze:
Anatolek pisze:
Olinka pisze:
Anatolek pisze:

Niestety Pani doktor Karolina wyjeżdża z Poznania, ale na pocieszenie mogę napisać, że są dwie młode, bardzo fajne i kompetentne wetki Natalia i Gosia, już się przekonałam, że wiedzą co robią i umieją wyprowadzić kociaka z ciężkiego stanu, dodatkowo bardzo podoba mi się ich podejście i zaangażowanie

A czy ktoś wie gdzie Pani Karolina Jęczeń się przeniosła? Dopiero się dowiedziałam że już nie pracuje na Polance i bardzo mi przykro bo leczyła mojego kota i ufałam jej jako lekarzowi. Wyjechała daleko od Poznania czy może zmienia tylko lecznicę?

iwona1110

Od: Wto gru 20, 2011 20:00

Post » Sob kwi 20, 2013 19:21 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

iwona1110 pisze:
A czy ktoś wie gdzie Pani Karolina Jęczeń się przeniosła? Dopiero się dowiedziałam że już nie pracuje na Polance i bardzo mi przykro bo leczyła mojego kota i ufałam jej jako lekarzowi. Wyjechała daleko od Poznania czy może zmienia tylko lecznicę?

Wyprowadziła się daleko .... niestety

Anatolek

Post » Sob cze 15, 2013 6:35 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

na białaczkowacach szukamy dobrego weta od białaczki właśnie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt cze 21, 2013 16:17 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Z cyklu "Tajemnicze zniknięcie weta": dr Edyta Karakliumis nie pracuje już w klinice na Mieszka. Ktoś może wie dokąd się przeniosła?

Jarka

Post » Śro lip 31, 2013 20:05 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

A ja z cyklu, nie wszystko musi być złe :)

Miałam pecha - a raczej moje koty -, że w przeciagu tygodnia dwa moje koty przeszły bardzo skomplikowane operacje. Obie operacje zostały przeprowadzone na Ks.Mieszka. Jedną wykonał dr.Wąsiatycz, druga - mega ciężką- dr.Kamiński (nota bene ma dwa koty :) ). Jestem zachwycona opieką, jaką otoczono moje koty, jeden z kotów przebywał dłuższy czas w szpitalu, wzieto pod uwage moje sugestie, jak sie do kota odnosic.
Tak wiec z czystym sumieniem moge polecic obu doskonałych chirurgów.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Sob sie 03, 2013 8:22 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Pilnie poszukuję dr Karakliumis :!: :!: :!:
czy ktoś juz ma jakieś informacje gdzie teraz leczy :?: :?:
na Mieszka nic nie chcą powiedzieć :( :( a ja mam bardzo ciężką decyzję do podjęcia i chcę żeby mojemu 20 letniemu Puntowi pomogła jego stała Pani dr :( :( :(
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto sie 06, 2013 12:51 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Dr Edyta Karakliumis podobno otworzyła gabinet w Przeźmierowie.

Jarka

[poprzednia][następna]