KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 8:19 Re: KATOWICE i śląskie

okolice Bielska-Białej KĘTY

http://www.medicovet.pl/o_nas

Przychodnia Weterynaryjna Centrum Zdrowia Małych Zwierząt MedicoVet s.c.

Tadeusza Kościuszki 84A,
32-650 Kęty
tel.519 136 920

Bielsko-Biała

http://www.weterynarz.bielsko.pl/
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw paź 13, 2011 18:25 Re: KATOWICE i śląskie

czy ktoś leczył swoje zwierzęta u dr Lewickiej z Mikołowa. Proszę o opinie
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Czw paź 13, 2011 18:27 Re: Re:

clannadia pisze:
KaLciA pisze:Zabrze

Od siebie dodam, ze lecznica dla zwierzat na ul. Szczesc Boze wydaje sie byc bardzo profesjonalna. Poszlam tam po paste na odrobaczenie mojego malucha. Fakt, ze spedzilam tam zaledwie 20 min., jednak atmosfera wydala mi sie tam bardzo przyjazna, wszyscy bardzo mili i cierpliwi, a intuicja mowi mi ze tam jest OK :)

moje doswiadczenie z ta lecznica nie jest przyjemne o malo mi piesia nie wykonczyli nie polecam

ja też unikam,znajomi przestrzegają,większosc chodzi na lipową albo do Młynarskich
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie paź 16, 2011 23:12 Re: KATOWICE i śląskie

hutek pisze:czy ktoś leczył swoje zwierzęta u dr Lewickiej z Mikołowa. Proszę o opinie

Wszystkie koty tylko u Dr Lewickiej. To jest najlepszy wet, jakiego znam!
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon paź 24, 2011 23:02 Re: KATOWICE i śląskie

Moja znajoma z Chorzowa, ma problem ze znalezionym kotem...
mówiła, że prawdopodobnie ma coś z jelitami, nie chce jeść i poza tym ciągle leży.
Na razie nie ma kasy na leczenie...
Znacie jakiś weterynarzy co za darmo zbadali by jej go, w Chorzowie, albo okolicach np. w Katowicach?

Ppx

Od: Czw mar 25, 2010 15:52

Post » Pon paź 24, 2011 23:04 Re: KATOWICE i śląskie

Ppx pisze:Moja znajoma z Chorzowa, ma problem ze znalezionym kotem...
mówiła, że prawdopodobnie ma coś z jelitami, nie chce jeść i poza tym ciągle leży.
Na razie nie ma kasy na leczenie...
Znacie jakiś weterynarzy co za darmo zbadali by jej go, w Chorzowie, albo okolicach np. w Katowicach?

koniecznie do veta,może ponegocjować ceny,rozłożyc na raty albo spytac o fakture przelewową np.14 dniową,z opisu wynika ,ze kotu ewidentnie coś dolega i konieczna jest wizyta u veta :!:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 25, 2011 18:35 Re: KATOWICE i śląskie

Faron Agata Katowice Chrobrego
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Sob paź 29, 2011 14:29 Re: KATOWICE i śląskie

[b]Wodzisław Śląski.[/b]

Polecam przychodnię : http://www.intervet.wodzislaw.pl/
Szczególnie doktora Karaska.

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Sob lis 05, 2011 19:28 Re: KATOWICE i śląskie

CHORZÓW

Gabinet Weterynaryjny "DOGVET". :kotek:
ul. Konopnickiej 21.

Lekarze :
Dr Adam Brandwein :ok:
Dr Przemysław Padykuła
:ok:

Genialni lekarze, cudowna opieka i doza empatii zarówno do zwierząt jak i właścicieli. Każdy przypadek jest dla nich bardzo istotny i poświęcą mu tyle czasu, ile trzeba.

Wszystko dokładnie wyjaśniają i podejmowane działania przynoszą efekty. Nie naciągają i nie wyciskają portfela.

GORĄCO POLECAM!!
Obrazek

Nitkolina

Od: Pt lip 10, 2009 18:17

Post » Śro lis 09, 2011 10:59 Re:

daria06_08 pisze:Katowice

Gdyby ktoś był zainteresowany to polecam
Panią Monike Kubiak dla wszystkich zwierząt.
W Katowicach na ul. Józefowskiej 40B
czynne: pon.-pt. 10:00 - 18:00
soboty 9:00 - 11:00
tel. (032) 2596-891

Najlepiej dzwonic i pytać czy Pani dr. jest w tym dniu :) ja tak robie ponieważ w tej lecznicy jest jeszcze właścicel wet. który nie zna się na niczym i podejście do zwierząt jak i ludzi ma straszne !!!
I czasem, żadko wysyła Panią Monike do innej lecznicy 8)
Ale Pani Moniczka jest zaufana i mogę z czystym sercem polecić :P
11.2009 Błękitnooka Balijka pisze:Pani Monika Kubiak obecnie przyjmuje w Katowicach na osiedlu Kukuczki na ulicy Kurpiowskiej 1A od poniedziałku do piątku w godzinach od 9-12 i 15-19 a w soboty od 9 - 12. Również gorąco polecam Panią Monikę ma wielkie serce dla zwierzaczków, kochana wspaniała osoba, pełna ciepła i troski, z dużą wiedzą. tel. (032) 2035294

12.2009 Błękitnooka Balijka pisze:Polecam pełną ciepła, uwielbiającą koty, wspaniałą panią doktor Monikę Kubiak, która obecnie ma swój gabinet na osiedlu Kukuczki.
Katowice ul. Kurpiowska 1A
Przyjmuje pon-pi 9.00 - 12.00, 15.00 - 19.00
soboty 9.00-12.00
tel. 032 203 52 94
e-mail: mokubiak@wp.pl
http://www.wetgabinet.com.pl

Byłam zachwycona panią Moniką, podobnie jak poprzedniczki, ale moje kocice oprócz szczepień nie potrzebowały do tej pory żadnej specjalistycznej pomocy. Zaciągnęłam do pani Moniki również moją mamę, która ma 2 persy. Jeden z nich schudł w ciągu 2 miesięcy ponad 2 kilogramy, nie miał apetytu. Odwiedziłyśmy panią Monikę. Jeszcze bez badania powiedziała, że to może być tarczyca. Zadzwoniła kolejnego dnia rano, już z wynikami badań, że podejrzenia się sprawdziły - tarczyca. Wystarczy podejść bez kota po tabletki i po miesiącu powtórka badań z krwi. Z zaufaniem podawałyśmy mu te tabletki, ale kot był coraz słabszy, nie jadł już prawie wogóle. Dzwoniąc do pani Moniki powiedziała, że mamy przyjść na powtórne badanie krwi. Ale jakoś nie dawało nam to spokoju i postanowiłyśmy skonsultować gdzie indziej. Tam konsultowali się ze sobą na bieżąco trzej lekarze: kot w stanie tragicznym, na tak wygłodzony organizm leki zaaplikowane przez panią Monikę zniszczyły mu wątrobę, a gdyby były podawane tak jak pierwotnie miało to być przez miesiąc byłoby już po kocie. Teraz 2 razy dziennie przyjmuje kroplówki, 2 antybiotyki, witaminy, lekarstwa i tabletki na wątrobę, specjalistyczną weterynaryjna karmę i co 2 dni ma robione badanie krwi jak te leki działają. Na razie poprawę widać, kot zaczyna sam jeść i pić, ale wyniki ma jeszcze na tyle złe, że nie można nawet stwierdzić, czy diagnoza o tarczycy jest słuszna. Mam nadzieję, że stanie na nogi i będzie dobrze.
Pani Monika jest bardzo miła, ma świetne podejście do zwierząt, ale niestety w tym przypadku wykazała się ogromna niekompetencją, oby jak najmniej takich przypadków, a zawsze w sytuacjach wątpliwych radzę wszystkim konsultować sprawę u kilku lekarzy.

Syl.Kce

Od: Śro lis 09, 2011 10:13

Post » Śro lis 09, 2011 11:04 Re:

DeDe pisze:BYTOM

Tomasz Borówka, lecznica: Bytom, Os. Arki Bożka ul. Chorzowska(nie mam pewnosci...) 27c (chyba...), tel. 387-06-05Świetny lekarz, kociarz, bardzo dobry diagnosta, naprawdę zainteresowany swoimi pacjentami. W razie czego, nie waha się zaproponować konsultacji, zawsze dąży do poznania faktycznych przyczyn powstania problemu.

zgadzam się! pan doktor przyjmował kiedyś na Ordona, za czasów "ciotki", teraz nie ma się tam do kogo zwrócić:(

Syl.Kce

Od: Śro lis 09, 2011 10:13

Post » Śro lis 16, 2011 22:12 Tychy

Tychy

A ja zdecydowanie polecam. Pani doktor Violetta Olender uratowała już trzy znane mi koty leczone przez innych pseudo weterynarzy. Robi wszystkie potrzebne badania u siebie i ma niesamowitą wiedzę, każdy kot ma/miał inną przypadłość, więc Pani Doktor mogła się wykazać :-)
lisek pisze:Przychodnia Arka ul. Nad Jeziorem. Pani dr Wioleta Olender, naprawde dobra w kotach. tel: o322186111
08.2009 Ań____ pisze:Pani weterynarz nazywa się Oleander (literówka). Jest b.miła, zainteresowana zwierzętami, z relacji mojej przyjaciółki, która przez wiele lat chodzi do niej ze swoimi kotami, wynika, że także dobra.
Mnie do p.Oleander zniechęciły jej wysokie ceny.

dmsk

Od: Wto lis 15, 2011 20:17

Post » Pt gru 02, 2011 11:05 Re: KATOWICE i śląskie

Polecam Katarzynę Bernacką z przychodni ALASKAN z Będzina fantastyczny lekarz z powołania .Dla niej liczy się pacjent !!!.(czasmi długo czeka się w kolejce ale naprawdę warto) :D

Bella Candi

Od: Sob kwi 17, 2010 14:09

Post » Czw gru 08, 2011 17:04 Re:

[quote="Bounty"]KATOWICE
nie polecam "pań" (doslownie pań nie lekarzy) z przychodni przy ul.Myslowickiej w Katowicach Giszowcu.
Moj kotus umieral na bialaczke a przy kolejnej kroplowce, jedna z nich przyznala sie, ze do tej pory: 'nie umie nauczyc sie bialaczki'
No comments...

edit: ja miałam pierwsze spotkanie niezbyt fortunne z tą przychodnią przy sterylce kotki, ale... zwracam honor chirurgowi - w tym roku sterylka z czyszczeniem oczodołu - fachowo, czyściutko z pełną informacją co i jak - pana chirurga polecam jak najbardziej
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob gru 10, 2011 16:54 Re: KATOWICE i śląskie

a jakie macie opinie na temat przychodni ANIMAL na POW33 w Częstochowie ?

jacek1982

Od: Wto mar 08, 2011 22:15

[poprzednia][następna]